| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Jak przejść na wegetarianizm. Proszę o odpowiedz!!!!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
Sztona Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 13:34   Jak przejść na wegetarianizm. Proszę o odpowiedz!!!!!!!!!!!! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak jak w temacie. To jak przejść na wegetarianizm proszę zagożałe wegetarianki { kradziejka } opruc tego poproszę o przepisy na takie potrawy dla wegetarian Smile

Sztona

Antoine de Saint-Exupéry
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
8649129
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 13:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja nie mialam z tym problemu bo nigdy nie rpzepadalam za miesem i tylko czasem zadko zdarzylo mi sie zjes jakas potrawe w ktorej bylo mieso.. wiec jak stwierdzilam ze przestaje wogole duzo sie nie zmienilo, a potrawy bez miesa mozesz znalesc w ksiazkach, gazetach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Idda Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 13:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hehe..jesli bardzo chcesz przejść na wegetarianizm,a nie "dla szpanu",to ....przestań jeść mięso Wink A co do tych potraw...to na przykład bukiet warzyw ^^ A w ogole,to jest jeden taki ładny dział na foum.. ;D

Numer Gadu-Gadu
1868191
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 14:47   

no to trza zamiast mięcha wsuwac soje.A pozatym chcesz byc wegetarianką bo..?To modne?
Powrót do góry
Naomi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 15:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale problem... Zresztą wegetarianizm to podobno nie tylko nie jedzenie mięsa, ale również rzeczy pochodzenia zwierzęcego...
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1826428
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 15:03   

Daj czas organizmowi, dojrzej. Nie jest trudno popelnic bledy w swym zywieniu, a potem zalowac w przyszlosci. Nic strasznego sie nie stanie jak te chociaz 4-5 lat bedziesz wpieprzac miesko ;].
Powrót do góry
Sztona Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 15:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przejść na wegetarianizm nie chcę dla szpanu, tylko dla tego że mam takie uczucie, złe uczucie gdy widzę świnki w TIR'ze... wiezione na żeź....

Sztona

Antoine de Saint-Exupéry
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
8649129
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 15:55   

sory sory nie jestem zagorzałą wegetarianką
osobiście uważam to za ideologię [więc ty pewnie też zaczniesz uważać jak ja:/] bo zrobiłam to z pewnych względów w pewien sposób chce coś przez to udowodnić, niekoniecznie ludziom ale sobie, oczywiście że to łączy sie z moją pseudosubkulturą i poglądami a także z tym jak zachowuje sie na codzień, wszystkie decyzje powinny się łączyć ze sobą jak dla mnie. jeszcze tylko jedno... nie traktuje bycia wege jako niejedzenia mięsa bo to jest podstawa tzn źle to ujęłam nie podstawa ale hm.... uciekło mi słowo no teges... to jest tylko zachowanie a cała moje ideologia dla ciebie zostanie tajemnicą...

jeżeli więc uważasz przejście na wegetarianizm za coś trudnego że musisz się poradzić na forum to ja już nie wiem
jeżeli jednak chcesz być wegetarianką tylko dlatego że nie możesz patrzeć na świnkę w tirze to rzeczywiście to może być wielce trudna decyzja... [to był sarkazm]

a co do potraw dla wegetarian to widze jednak że to co napisałam wyżej legło w gruzach:] chodziło ci o dietę? to moim skromnym zdaniem jabłko jest potrawą wegetariańską możesz jeść jabłka!!
a... moim zdaniem soja jest ochydna i w ogóle ble więc nie wiem czy warto ją polecaćWink
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 16:03   

Są książki specjalnie z potrawami dla wegetarian.
Polecam.
(sama z takowej nie korzystam/łam, ale moja koleżanka owszem i bardzo ją sobie chwaliła)
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 16:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ant0n napisał/a:
Daj czas organizmowi, dojrzej. Nie jest trudno popelnic bledy w swym zywieniu, a potem zalowac w przyszlosci. Nic strasznego sie nie stanie jak te chociaz 4-5 lat bedziesz wpieprzac miesko ;].

Zgadzam sie tutaj w calej rozciaglosci. Ja w wieku ok. 11-12 lat tez bylam taka wielka obronczyni zwierzta, nie mglam atrzec na te swineczki,koniki...Chcialam byc wege koniecznie a jak mi ojciec nie pozwalal to ryczałam ^^. Teraz to przemyslalam sprawe i uwazam,że tak naprawde nie wytrzymalabym w wegetarianizmie a co druga 11latka kocha zwierzatka tak bardzo,ze nie moze patrzec na te swinki itepe.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 17:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie jedzenie miesa i prodoktow pochodzacych od zwierzat to veganizm..
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 17:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja ostatnio na obiad miałam zupe z flaczkami z soi. Zwykłych flaków bym nie zjadła bo są niedobre po prostu, ale te były nawet dobre. Więc chyba zależy od przyrządzenia.

Ale troche Cie nie rozumiem, to jest zwykły łańcuch pokarmowy ;].
Powrót do góry
AloneMoon Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 18:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mozesz przejsc na Vegetarianizm kiedy chcesz.To twoje cialo...
Jezeli tak bardzo lubisz mieso to zmus sie.Przy obiedzie pomysl o rzezni.Odrazu stracisz apetyt na mieso.
Jak nie lubisz miesa ,to bedzie ci latwiej przejsc na Vegetarianizm.Tylko powiedziec "Nie",i juz..
Duuzo przepisow dla od Vege do Lakto ovo-vege:
PuszKKKa

Numer Gadu-Gadu
2064691
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 18:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie rozumiem po co sie zmuszac do wegetarianizmu jak ktos lubi mieso.. nic na sile
Powrót do góry
AloneMoon Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 18:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No ale jak ona tego chce.Ja jej nie kazalam...
To jej decyzja.

Numer Gadu-Gadu
2064691
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu