www.deviantart.comwww.digart.pl
a i jeszcze jedno:używasz IE?
Tam zapisuje jako bitmapy weź inna przegladarke np firefoxa albo opere..
A tak to na jaka strone byś nie weszła to zapisze ci jako bmp..
no wiec tak: w momencie gdy klikasz prawym przyciskiem myszki i tam ci sie otwiera okno "zapisz jako", to na dole masz taki pasek, w ktorym pisze ci "zapisz jako typ" i tam masz napisane "mapa bitowa", co nie?
wiec klikasz obok na strzalke i ustawiasz "wszystkie typy plikow", a w pasku powyrzej, to zmieniasz rozszerzenie ava z .bmp na .jpg
np avatar01.bmp na avatar01.jpg
dzieki temu zapisze ci sie jako plik jpg, a nie jako mapa bitowa
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
no wiec tak: w momencie gdy klikasz prawym przyciskiem myszki i tam ci sie otwiera okno "zapisz jako", to na dole masz taki pasek, w ktorym pisze ci "zapisz jako typ" i tam masz napisane "mapa bitowa", co nie?
wiec klikasz obok na strzalke i ustawiasz "wszystkie typy plikow", a w pasku powyrzej, to zmieniasz rozszerzenie ava z .bmp na .jpg
Tylko ja mam coś takiego
tu jest :zapisz w ->
tu jest: obrazy
tu jest :nazwa pliku
tu jest:zapisz jako typ: i jak próbowałam na twoim avie to nie było wszystkie typy plików! Tylko jedno mapa bitwoa...A jak puisała odpwoiedz to chciała sobie to zapisać: to był automatycznie gif:/
Tylko ja mam coś takiego
tu jest :zapisz w ->
tu jest: obrazy
tu jest :nazwa pliku
tu jest:zapisz jako typ: i jak próbowałam na twoim avie to nie było wszystkie typy plików! Tylko jedno mapa bitwoa...A jak puisała odpwoiedz to chciała sobie to zapisać: to był automatycznie gif:/
no to sproboj zostawic w tym pasku "mapa bitowa", a tylko zmienic w nazwie rozszerzenie na jpg. Tez powinno ci sie zapisac jako jpg
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 27 Kwi, 2005 11:29
www.opera.com ściagnij np opere 8 nowa wyszła...zainstalujesz,bedziesz z niej korzystac i tam jak bedziesz zapisywac obrazki to NA PEWNO ci zapisze normalnie.Ja tez tak mialam ze ie mi zapisywało jako bmp i tam nie bylo listy rozwijanej z wyborem formatu obrazka...