| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Błąd na forum
Autor Wiadomość
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Czw 21 Kwi, 2005 17:48   Błąd na forum Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mam taki problem.
Gdy na moim serwie zakładam forum (by przemo 1.8 ).
To na samej górze forum (po instalacji) wyskakuje mi taki komunikat:

Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' cannot be used twice in /home/pisak/domains/serwer.pl/public_html/przemo/includes/page_header.php on line 58

I nie wiem co mam zrobić.
Zazwyczaj jak to wyskakiwało to było coś źle ustawione w cookies lub w domenie ale sprawdziłem jest wszystko dobrze.
Wysakuje mi to odkąd wynajołem nowy serwer.
wiem że coś nie może być uzyte dwa razy ale co to nie wiem xD

I co mam zrobić ?? Crying or Very sad xD

Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 21 Kwi, 2005 21:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wyłącz kompresję Gzip

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 22 Kwi, 2005 15:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzięki działa. Very Happy
A czy jeśli wyłącze kompresje gzip to forum nie zacznie zajmować więcej miejsca ?
I tak wogóle to co dokładnie robi ta kompresja ?

Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 22 Kwi, 2005 15:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Raczej nie zacznie zajmować więcej miejsca jeśli ją wyłączysz, czasami jak jest włączona ta kompresja to forum działa troszkę szybciej gdyż kompresowany jest html przesyłany z serwera do przeglądarki.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 22 Kwi, 2005 15:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A dlaczego gzip nie chce działac na moim forum ?

I mam jeszcze taki problem Very Happy
Mam kopie zapasową forum ale jak było na innym serwerze.
I czy mogę jakoś tą kopię odtworzyć ale na nowym serwie ?
Bo próbowałem ale się nie dało więc zmieniałem w kopii nazwe bazy danych itd. ale i tak nie działała xD.

Ostatnio zmieniony przez codi dnia Pią 22 Kwi, 2005 15:50, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Dexter Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 22 Kwi, 2005 15:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Widocznie sam serwer ma już włączoną taką lub podobną funkcję kompresji, a drugi raz skompresować się nie daje.

Sprawdź czy w config.php masz wpisane takie dane jak w bazie.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 22 Kwi, 2005 18:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No próbowałem ale nie mogę xD
Może dlatego że w tej kopii jest hasło do bazy ze starego serwa a gdy zakładam bazę na nowym to muszę wpisać nowe hasło.
Więc może trzeba w tej kopii zmienić hasło Razz
Co o tym sądzisz?? Razz
A jesli tak to gdzie ono jest tak mniejwięcej w tej kopii ?

Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sob 23 Kwi, 2005 05:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie wiem do końca czy to hasło jest w tej bazie, jeśli nawet to nie wiem gdzie skoro taka baza ma kilka tysięcy linii kodu nie będę tylu przeglądał.
Sama nazwa bazy w tej kopii powinna być gdzieś na początku tak więc nazwa powinna być taka sama w config.php i w kopii tej bazy a hasło do bazy wystarczy że masz w też configu.
Hasło w configu powinno być takie jakie masz założone na utworzoną bazę w której masz zawartość tej swojej kopii.
Sorry trochę to zakręcone ale ostatnio nie bawię się już phpbb a tym bardziej w odtwarzania for. Poszukaj odpowiedzi na forum phpbb lub forum Przema.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 23 Kwi, 2005 10:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ok dzięki biggrin

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 24 Kwi, 2005 09:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam jeszcze jedno pytanko Very Happy
W jakim pliku jest regulamin który ukazuje się przed rejestracją ?? (w przemo 1.8 lub 1.9)
I chciałbym zrobić tak że na górze (tak jak tutaj) jest widoczny link do regulaminu a po kliknięciu ukazuje się on.
Jak mógłbym coś takiego zrobić ?

I na dole forum jest napis administrator na żółto i moderator na zielono.
I jak wstawić jakieś nowy stopień żeby był też tak na dole koło admina i moda np. uczeń na czerwono. ?

Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 24 Kwi, 2005 12:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

codi napisał/a:
Mam jeszcze jedno pytanko Very Happy
W jakim pliku jest regulamin który ukazuje się przed rejestracją ?? (w przemo 1.8 lub 1.9)

language/lang_polish/lang_main.php
Pole:
Kod:
$lang['Reg_agreement']

codi napisał/a:

I chciałbym zrobić tak że na górze (tak jak tutaj) jest widoczny link do regulaminu a po kliknięciu ukazuje się on.
Jak mógłbym coś takiego zrobić ?

Chack "Rules Management"

codi napisał/a:

I na dole forum jest napis administrator na żółto i moderator na zielono.
I jak wstawić jakieś nowy stopień żeby był też tak na dole koło admina i moda np. uczeń na czerwono. ?

Chack "Color Groups"

Ostatnio zmieniony przez Dexter dnia Nie 24 Kwi, 2005 14:06, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 24 Kwi, 2005 13:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dexter a masz może instrukcje do hacka "color groups" ?
Bo szukałem na forum przema ale był tylko hack a instrukcji nie było xD
I mógłbyś dać linka do hacka "Rules Maganement" bo nie mogłem go znaleźć Razz

Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 24 Kwi, 2005 14:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

codi napisał/a:
Dexter a masz może instrukcje do hacka "color groups" ?
Bo szukałem na forum przema ale był tylko hack a instrukcji nie było xD
I mógłbyś dać linka do hacka "Rules Maganement" bo nie mogłem go znaleźć Razz

Tutaj masz do wyboru 3 rodzaje regulaminów m.in. "Rules Management"
Color groups tam powinna być instrukcja.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 24 Kwi, 2005 14:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzięki Very Happy

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 24 Kwi, 2005 18:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A możesz mi jeszcze powiedzieć w jakich plikach mogę zmienić wygląd forum czyli: kolory, szerokości itd.

Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu