Z kapelą za 2 tygodnie bedziemy grać koncert... nie mamy pelnego składu, ale będziemy supportem jednej kapeli.
Grać bedziemy w pewnym hotelu..
skład taki :
1. Gitara pierwsza i moze wokal -> ja
2. Gitara druga
3. Perkusja
.... gramy cięzko i lżej.
Repertuar :
-Nirvana - Smells Like Teen Spirit
-Metallica - No Remorse
-Metallica - For Whom The Bell Tolls
-Slayer - Mendatory Suicide
-Slayer - Dead Skin Mask
-Slayer - Połączone South Of Heaven z Seasons In The Abyss
-Black Sabbath - Paranoid (a jakże!)
Grać mamy minimum 30 minut. Śpiewać miałbym Smells like teen spirit, paranoid i for whom the bell tolls.
bo reszte mozna zagrać bez wokalu i nie jest nudno. Jestem gitarzystą solowym w slayerach (tutaj improwizuje, bo mi sie solówek nauczyć nie chce) i w no remorse.
Te metaliki są trudniejsze.. dlatego ja je gram. Drugi gitarzysta gra sola paranoida i smellsa solówki.
pomysł jest taki, zeby jak bedzie brakować czasu to przedluzać piosenki jakims fajnym jamem
Albo zagrać jakieś fasolki albo "[cenzura] era techno" ..
i mamy jeszcze bonus - Dobry Jezu a nasz panie.
Moze zagra sie wszystko.
Co sądzicie o tym wszystkim?(pomysł, repertuar, czy granie bez basu i częściowo wokalu ma wiekszy sens?)
Gramy całkiem składnie i ciekawie bez wiekszych wpadek.
brak basisty niestety, ale to nic.
...
Mamy zamiar wypić sobie przed graniem po 2 piwa dla rozluźnienia i dla lepszego śpiewania.
Grał ktoś z was publicznie? jesli ktokolwiek gra.... ..
Jakieś rady? doświadczenia? cokolwiek?
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 20:19
pierwszy koncert i z cudzym repertuarem?
myslalam ze supporty gra sie po to zeby sie zaprezentowac i wypromowac zespol..
a grajac kawalki nirvany raczej nie zapamietaja was tylko to ze graliscie ich kawalki..
myslalam ze supporty gra sie po to zeby sie zaprezentowac i wypromowac zespol..
a grajac kawalki nirvany raczej nie zapamietaja was tylko to ze graliscie ich kawalki..
gramy te kawałki na tyle inaczej niz orginały ze nie do konca sie zgodze
szczególnie jak wyjedziemy z "[cenzura] era techno"
to hui Otwieraczu:P zgodze sie - to wymiata!
supporty pełnego składu mozna brać jako promocje siebie. ale nie zespół grający 2x w tygodniu w niepełnym składzie od 3 miesięcy
pozdro.
Yeah Rockerka \m/!!!!!!!
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 20:32
Swoją drogą "Erę techno" kojarzysz w wersji, w której śpiewa Smalec (czy jak on się tam nazywa:D) czy innej, czy w obu?
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 20:36
no ale mozecie sie wypromowac nie jako niepelny sklad tylko jako taki sklad jaki macie w tej porze.. jak dla mnie jest to zmarnowanie szansy na pokazanie sie, moze publicznosci spodobaly by sie wasze kawalki, a tak co powiedza.. fajnie przerobili nirvane?
do odwaznych swiat zalezy.
nie zaryzykujesz - nie dowiesz sie.
na twoim miejscu, jesli mialabym takie umiejetnosci jakie ty masz i jesli mialabym warunki do dania koncertu, zrobilabym to. nie po to tyle pracowales i sie uczyles, by robic w kolo jedna rzecz. jesli koncert okaze sie kompletna klapa, bedziesz przynajmniej wiedzial czego nie potrafisz, 'doksztalcisz sie' i za jakis czas sprobujesz ponownie.
kieruj sie mottem: "jak spadac, to z wysokiego konia"
zycze sukcesu.
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 20:45
Kurcze. Nie gra się tylko własnych utworów. Przecież np w orkestrze gra się zazwyczaj tylko utwory kompozytorów. Bo są dobre, a sami nie uważają żeby wymyślili coś lepszego. Może w końcu wymyślą a jak nie to też dobrze - a np taka Apocalyptica - z początku grali tylko metallice ale i tak byli fajni =)
Daj nam wieczne spoczywanie
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 21:00
Analogs to zespół, ja o wokaliście mówiłem.
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 21:22
A moze podasz gdzie grasz? Jeśli podasz to moze ktoś z forum będzie mógł wpaść =]
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 21:27
Ja grałam Z zespołem
Najwiecej to tam spiewałam <rotfl> = =")
Rady ? ... homeovax w razie gsdy chrypka nastanie <rotfl>
Nie no nie ma raczej takiej recepty na sukces ... przyznam najgorszy jest peirwszy raz ... pierwsze 15 minut ... pierwszy utwor pozniej juz samo idzie prawie bezstresowo