No wiec. Przejechalam sobie tydzien temu po nodze zelazkiem (nie wnikajmy jak, w kazdym razie nie celowo). Teraz zchodzi mi po kawalkach strup, ale nie jest zagojone. Wie ktos, jak sie czegos takiego w miare szybko pozbyc? I moze sie z tym opalac (mam w planie to, zeby mnie "zjaralo").
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 28 Maj, 2005 15:13
jezeli masz strupa to nic z nim nie rob czekaj az sie zagoi a potem jezeli bedziesz miec blizne to nic z tym nie zrobisz jedyne co to mozesz usunac laserowo.. no albo jest masc jakas taka na blizny ale nie wiem jaka jest jej skutecznosc..
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 29 Maj, 2005 19:32
No brawo Heyah :>
Widać nie tylko ja jakas nienormalna jestem .
Dzisiaj prasowałam bluzkę i przytrzymywałam ją ręką, żeby wyprostowac (bo bluzka jest taka...o Jezu no zwijajaca sie ) a druga inteligentnie przejechalam sobie po niej zelazkiem(po rece, nie po bluzce). Tego to juz chyba nikt nie pobije.
No brawo Heyah :>
Widać nie tylko ja jakas nienormalna jestem .
Dzisiaj prasowałam bluzkę i przytrzymywałam ją ręką, żeby wyprostowac (bo bluzka jest taka...o Jezu no zwijajaca sie ) a druga inteligentnie przejechalam sobie po niej zelazkiem(po rece, nie po bluzce). Tego to juz chyba nikt nie pobije.
Moze ja nie pobije ale tez cos zarowno gupiego. No wiec wstalam za pozno i jak to zwykle bywa jak mi mamuska nie wyprasuje to sama prasuje tyle ze na...rogowce. No i pewnego razu tak sobie czekam az mi sie zelazko nagrzeje i se siadlam kolo niego (durnowato brzmi). Zaczelam prasowac i w pewnej chwili siadlam se obok tego juz niestabilnego zelazka i zelazko na moje ramie buu. I mam taka szrame na ramieniu. Smarowalam jakimis tam zelami, masciami zebym nie miala blizny(bo to dosc jest) i troche to pomoglo ale i tak mam blizne.
Wysłany: Nie 29 Maj, 2005 20:13
dlatego wlasnie nie korzystam z zelaska (sama.. to niebezpieczne urzadzenie :d)
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 29 Maj, 2005 21:55
No ja to zrobilam tak... ze rozwalilam deske (zamalam), wiec kocyk na podlodze, a ja klecze obok. I jade ku dolowi (w kierunku moich nog) i jedno wielkie "Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa qrwa!!!!!!!!!!!!!!"
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 29 Maj, 2005 22:50
a ja kiedyś żelazko włączyłam
po kilku minutach (zelazko juz gorące) zorientowalam sie ze nie ma wody w nim
chcialam wyciągnac pojemniiczek i przytrzymac sobie zelazko ręką, chwyciłam centralnie za metal, świadomie (zapomnialam ze jest gorące)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Wysłany: Nie 29 Maj, 2005 22:52
mi sie tak pare razy zdarzylo z prostownica.. znaczy sie jakos niechcacy goracego dotknelam.. ;p ale na szczescie to nie to samo i sladow nawet nie mam
Tsej -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 30 Maj, 2005 11:05
Cytat:
Moze ja nie pobije ale tez cos zarowno gupiego. No wiec wstalam za pozno i jak to zwykle bywa jak mi mamuska nie wyprasuje to sama prasuje tyle ze na...rogowce. No i pewnego razu tak sobie czekam az mi sie zelazko nagrzeje i se siadlam kolo niego Mr. Green (durnowato brzmi). Zaczelam prasowac i w pewnej chwili siadlam se obok tego juz niestabilnego zelazka i zelazko na moje ramie buu. I mam taka szrame na ramieniu. Smarowalam jakimis tam zelami, masciami zebym nie miala blizny(bo to dosc jest) i troche to pomoglo ale i tak mam blizne.
a wszystko upozorowane żeby to był ejdynie wypadek...
ja tam takich praktyk nie uprawiam
bogowie same mistressfrauy....Niemcy!!!...hilfe?
Ja rez niedawno oparzylam sie zelazkiem...dotknelam Metal bo chcialam dowiedziec sie czy jest ju gorace..a bylo xD
Naszczescie nie mam Blizny po zelazku,ale mam duza szrame na lewej rece.Wylal mi sie goracy cukier jak robilam karmelki -__-
*drop*
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Pon 30 Maj, 2005 16:43
ja mam akurat od lokówki blizne [od paru miesięcy].To jest prawie to samo jak od żelazka. Tez miałam strupa, a nawet widoczne miałam jeszcze cyferki.Jest gdzieś na 4 cm. A teraz mam juz tylko zabarwienie, ale i tak nadal widoczne..