| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Farbowanie włosów szamponetką.
Autor Wiadomość
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 28 Cze, 2005 17:46   Farbowanie włosów szamponetką.

Chce pofarbować sobie włosy szamponetką, tz. tylko końcówki.
Nie wiem czy rodzice mi pozowlą ale mam kilka pytań:

- Czy szamponetka niszczy włosy ?
- Jak długo będzie trzymać się farba ?
- Jaki odcień pasuje do ciemnego blondu ?

I wogle co sądzicie o farbowaniu włosów ?
Przejdź na dół
BamBI Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 28 Cze, 2005 18:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja niedawno przefarbowalam sobie włosy szamponem koloryzującym z Pallete na ciemną czekoladę. Ogólnie to jestem bardzo zadowolona.
1. Raczej nie niszczy. Tylko moje byly troche suche.
2. To zależy. Jest taka, co będzie się utrzymywać , np. do 8 myć, lub 24 myć . I jest też trwała. Ja polecam te do 24 myć, chyba że do szkoly chcesz żeby sie farba trzymala
3. Jak masz jasne brwi to raczej ciemna nie pasuje.

Ja tam nic nie mam do farbowania włosów Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 28 Cze, 2005 18:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jak ja na moj gust to mnie zawsze skreca, jak widze, ze dziewczyna ma pofarbowane tylko oncowki (szczegolnie na czerwono).
no ale to tylko moje odczucia Wink
wg mnie to wyglada jak koszmarne odrosty heh

co do niszczenia wlosow, ja nie raz uzywalam szamponetki i z moich obserwacji wynika, ze mi nie zniszczyly wlosow. Byly takie same, jak przed farbowaniem
co do dlugosci utrzymania sie koloru, to sz rozne szamponetki. Sa takie, co trzymaja do 5 myc, 10, 15 albo 24. Ale tak praktcznie to kolor widac 2 lub nawet 3 razy wiecej czasu, niz podaja.
jaki odcien pasuje do ciemnego blondu??? hmm, mi kiedys po sklepach mowiono, ze na takie wlosy to sie nie oplaca kupowac jasnych kolorwo typu blon, poniewaz one jedynie rozjasnia wlosy. Ze lepiej jakies ciemniiejsze i im bardziej beda sie roznic od twojego naturalnego koloru, tym lepiej, bo efekt wyjdzie lepszy.

A co sadze o farbowaniu? sama czasem farbuje ;]

Powrót do góry
kaasiiennkaa Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 28 Cze, 2005 19:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no ja tez ostatnio farbowalam z palette na czekoladowy i wyszedl mi rudy... takze nie zawsze wychodzi tak pieknie jak byc powinno!

-na swoim przykladzie stwierdzam ze szamponetka wlosow nie niszczy
- to zalezy z jakiej firmy szamponetki bedziesz korzystac. z wlasnych doswiadczen wiem ze te z palette trzymaja sie o wiele dluzej niz powinny tak np. kupilam sobie farbe ktora miala zejsc po 8 myciach a kolor zostal mi do teraz tzn taki odcien. dodam ze wlosy farbowalam 3 lub 4 miesiace temu a glowe myje co drygi dzien
- do ciemnego bladu to raczej cos ciemniejszego o kilka tonacji tak wlasnie np ciemna czekolada lub jakis inny ciemny braz... czerwieni nie polecam gdyz na koncowkach wygladaja okropnie!

ja tez do farbowania nic nie mam sama czesto wloski farbuje Smile tylko czasami mozesz byc niemile zaskoczona po farbowaniu jesli kolor wyjdzie zupelnie inny niz powinien byc... Smile pozdrawiam!

Numer Gadu-Gadu
5685410
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sro 29 Cze, 2005 08:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

szamponetka na pewno duzo, a nawet prawie wogole w porownaniu z farba niszczy wlosy.. a z tym ile sie trzyma to tez juz calkiem inna sprawa.. np pisze ze do 7 myc, kiedys (jakies 4 lata temu) zrobilam szamponetka i przez miesiac mi sie trzymala (a wlosy myje codziennie/co dwa dni) no a potem zaczelam farba
Powrót do góry
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 30 Cze, 2005 16:30   

Nic z tego nie wyjdzie matka nie pozwoliła ;/ ale dzięki za odpowiedzi
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu