Witam
Moja kumpela, jak zobaczyła teledysk do piosenki "Uh la la la" Zespołu "Blog 27" dostała szału i powiedziała a raczej wykrzyczała, że też chce taka być. I mamy teraz problem... Nie wiemy GDZIE można wysłać swoje demo, jak ono ma wyglądać i czy muszą znajdować się tam jej własne kompozycje... Ja mam w domQ program "Domowe Karaoke-Zostań gwiazdą". Znajduje się tam 30 piosenek i można nagrać własną płytę. No i teraz nie wiemy czy na takim demie muszą być tylko jej piosenki (słowa, muzyka). Kiedyś słyszałam, że na stronie cgm.pl jest coś napisane że można dema wysyłać ale dzisiaj szukałam i nie znalazłam... =(
Jeśli wiecie:
*Gdzie się wysyła takie demo
*Jak ono ma wyglądać
*Jakie utwory mają się tam znajdować
*I czy może liczyć wogóle na jakieś szanse...
Jeśli macie jakies adresy albo linki... Jeśli wiecie cokolwiek to prosze, napiszcie !
Wielkie pozdro =*=*
_________________ Najpiękniejszy uśmiech ma ten, kto wiele wycierpiał.. (:
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 14 Lip, 2005 18:08
*do jakiejsc wytwórni muzycznej..ale sporo sie płaci..chyba ze firma jest profesjonalna i duza
*demo ma zwykle pare utworow
*jakiekolwiek
*do zaistnienia w tv..?Niewiem małe są chyba ze bedziecie sie starac naprawde bardzo i nie bedziecie sie poddawac..
PS. Napisalam do ciebie na gg ale nie odpisujesz..Moje gg 3933934 odpisz [sprawa dot tematu]
inspektor_nr4 -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 14 Lip, 2005 18:18 Re: Nagranie dema
Jeśli wiecie:
*Gdzie się wysyła takie demo
Do wytwórni muzycznej, ale nie żadnej dużej jak Sony Music, albo EMI bo oni <b>nigdy</b> nie promują niezależnych wykonawców. Najlepiej znaleźć w necie jakieś mniejsze wytwórnie promujący muzykę z danego gatunku i zaproponować przez e-mail albo telefonicznie wysłanie dema.
*Jak ono ma wyglądać
Trzeba nagrać utwór/teledysk na płytę CD-R, podpisać i wysłać.
*Jakie utwory mają się tam znajdować
Takie które nadają się do słuchania :-)
*I czy może liczyć wogóle na jakieś szanse...
Są szanse, ale trzeba mieć niezłą muzykę i trafić na odpowiednią wytwórnię.
Jeśli... komponujesz muzykę i chciałbyś zaistnieć w naszym serwisie jako autor, chciałbyś dystrybuować swoją muzykę, podpisać kontrakt płytowy, sprzedawać swoje utwory poprzez internet...
Jak to zrobić? Wypełnij formularz rejestracyjny dzięki któremu (po naszej akceptacji oczywiście) będziesz mógł samodzielnie wprowadzać utwory do naszego serwisu.
Być może nawet... skontaktuje się z Tobą ktoś z wytwórni płytowej i zaproponuje Ci umowę, dzięki ktorej zrobisz karierę w biznesie muzycznym?
Jest problem... Trzeba komponować muzykę...
Macie może jakieś inne linki ?
_________________ Najpiękniejszy uśmiech ma ten, kto wiele wycierpiał.. (:
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 14 Lip, 2005 19:00
No i wlasnie.
tu by sie przydała juz perkusja,bas,gitara,sample..
ściagnij e-jay [techno,house,hip hop..tylko takie są] wersje próbną i jeszcze teksty
ja nagrałem kiedyś piosenkę i w ten sposób stałem się popularny
akurat,chyba w swojej ciotliwosci a wogule wp jest glupie,lepsze cgm bo oni sie specajlizują w muzyce i bedą mogli naprawde cos dostrzec a poza tym sa profesjonalni...
ja nagrałem kiedyś piosenkę i w ten sposób stałem się popularny
akurat,chyba w swojej ciotliwosci a wogule wp jest glupie,lepsze cgm bo oni sie specajlizują w muzyce i bedą mogli naprawde cos dostrzec a poza tym sa profesjonalni...
wp jest głupie ale dużo ludzi tam wchodzi. mój utwór w strefie mp3 ściągneło dotąd 746 osób, a przesłuchało ponad 1000
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 15 Lip, 2005 15:13
A podaj adres inspektorze
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 15 Lip, 2005 16:01
taaa i tak poda jakiejs innej grupy
inspektor_nr4 -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 15 Lip, 2005 17:17
Gabra napisał/a:
taaa i tak poda jakiejs innej grupy
heheh, jak nie wierzysz to zobacz ostrzegam że słuchanie tego utworu jest tylko na własną odpowiedzialność http://zbcc.prv.pl