| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Owłosienie
Autor Wiadomość
zrozpaczona
Gość
PostWysłany: Sro 16 Lip, 2003 13:16   Owłosienie

Witam mam 13 lat. Miesiączki jeszce nie miałam ale mam juz długie i carne włosy łonowe. Pojawiły się takze włosy pod pachami i na na nogach. Jest ich dużo. Któregoś dnia gdy sobie leżałam na łóżku w bluzce na ramiączkach mama zauważyła że mam pod pachami dużo włosów, dała mi ładną, nowa maszynke do golenia i powiedziała żebym sobie goliła włosy pod pachami bo wtedy będę ładniej wyglądać, mniej się pocić i nie będą sie rozwijać bakterie. Była happy bo już miałam dośc tych włosów. Spytałam się mamy co z włosami w pachwinach i na nogach (szczególnie na nogach...bo je bardzo widać latem gdy ma się krutkie spodenki) Mama mi nie pozwoliła golić innych miejsc. Tylko pachy. ALe to nie sprawiedliwe. Wiele osó w moim wieku goli nogi...Ja wyglądam jak goryl czuje się źle i wstydze nosić krutkie spodnie. Skoro te włosy sa mi nie potrzebne wręcz aż przeszkadzają to chyba powinnam je usuwać. Wg. mnie ja powinnam decydować o swoich nogach!! MAm powiedziała że ona zaczęła golić nogi dopiero jak szła na studia!!!! Ani mi się śni czekać tak długo. Kiedyś ludzie się nie stydzili włosów. Chodzili dumnie z włosami na nogach ja o tym wiem ...włosy były modne...ale nie teraz !!! Wiele koleżanek mówi mi że powinnam juz zacząć... ale mam tego nie rozumie...sa inne czasy..co ja mam począć.??? Moja mama jest sroga...więc nie chce zaczynać tego tematu od nowa...boje sie spytać bo zacznie na mnie krzyczeć albo mnie zignoruje...
Przejdź na dół
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sro 16 Lip, 2003 17:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wiem ze mozesz na tym ucierpiec ale wtedy mama powinna pozwolic ci golic nogi:
nie wychodz na dwor w upalne dni, i chodz tylko w dlugich spodniach
(mama sie zaniepokoji i spyta co sie z toba dzieje odpowiedz ze wstydzisz sie swojego owlosienia i jesli nie mozesz go zgolic to nie chcesz go niomu pokazywac
mama powinna wtedy pozwolic ci na golenie nog!

Numer Gadu-Gadu
7399523
JA
Gość
PostWysłany: Sro 16 Lip, 2003 17:25   :( owłosienie

Nic z tego kiedyś już nie chciałam załozyc krutkich spodenek w lato jak mama sie spytała czemu to odpowiedziałam że mam brzydkie i owłosione nogi a mama zaczęła sie na mnie drzeć ze gadam głupoty ze mam ładne nogi i mam natychmiast ząłozyc kt\rutkie zpodenki bo jest okropnie gorąco...więcej już tego nie próbowałam....teraz sa upały musze chodzić w krutkich spodenkach....ogoliłam juz kilka razy nogi...nie wytrzymałam...było tak głupio chodzić jak mamut!!! Mama narazie nic nie wie i nie widzi...A jak zobaczy to cvo będzie ??? ;(
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 17 Lip, 2003 14:02   owłosienie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmmm... Nie wiem co ci doradzić. Może i dobrze zrobiłaś że zgoliłaś te włosy skoro się źle w nich czółaś...może mama nie zauwazy a jeśłi tak to poprostu jej wszytko wytłumacz może zrozumie w końcu jest twoja matką.. ale może inni uczestincy forum będą mieli jakoms fajna radę dla ciebie. Głowa do góry!!!

Numer Gadu-Gadu
730730
Justa
Gość
PostWysłany: Czw 17 Lip, 2003 20:38   

Hej
Ja kiedys tez przejmowałam się, że mam nieogolone nogi. Większość moich koleżanek już goliła nogi. Ja też ogoliłam i czułam się nawet dobrz. Kiedy zobaczył to mój brat spokojnie odradził mi tego. Powiedział, że jego koleżanki w moim wieku tez goliły i strasznie tego żałują bo teraz włosą im włosy o wiele gęstsze, grubsze i bardzo ciemne ( jak u goryla Smile )
Postanowiłam, że nie będę już golic nóg może jak bede starsza. Na słońcu opalialam sobie nogi a włosy pod wpływem światła zjaśniały i stały się bardzo delikatne i jaśniutkie. Na cimno oplanoych nogach wyglądają wręcz ładnie mienią się jak złoto biggrin
Pozdrawiam i odradzam golenia nóg
Opalcie nogi a bedzie ok
Powrót do góry
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Czw 17 Lip, 2003 21:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Na to wygląda, że masz jedynie dwie możliwości. Albo rozmowa z mamą i przekonanie jej, że naprawdę badzo Cię to krępuje czyli pozbywanie się owłosienia za jej zgodą albo cichaczem.

W każdym razie może przyda Ci się spsób na usuwanie owłosienia. Nie musisz tego robić często i całkiem skutecznie osłabia włosy. Do tego słońce i będzie O.K.:

Depilacja woskiem jest metodą czasochłonną, ale skuteczną. Wystarczy stosować ją co kilka tygodni (3 do 6). Prawidłowo wykonana depilacja nie powinna sprawiać bólu. Można użyć do niej wosków na gorąco lub na zimno. Drugi typ wosku (na zimno), np. w formie plastrów, może być trochę mniej skuteczny (tzn. usuwa włoski bez cebulek). Nagrodą za ostrożność i cierpliwość jest fakt, że wolno odrastające owłosienie jest jaśniejsze, słabsze, bardziej miękkie. Zabieg wymaga pewnej wprawy, szczególnie depilacja bikini (przy odrywaniu wosku lub plastrów należy przytrzymać skórę, w przeciwnym razie mogą pojawić się wybroczyny lub wręcz kropelki krwi).

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
zrozpaczona
Gość
PostWysłany: Pią 18 Lip, 2003 10:04   owłosienie

Naukowcy udowodnili że golenie włosów nie ma żadnego wpływu na nie. Nie rosną one szybciej nie sa grubsze ani nie jest ich więcej. Skąd niby twój brat moze wiedziec jakie maja kolezenki włosy? Przeciez je podobno golą...Ja nie chce chodzić we włosach na nogach ...czuje sie skrępowana i jak małpa!! bardzo się tego wstydze...ty pewnie masz ich mniej....ja mam ich dużo...i są długie i czarne...opalałam nogi wile razy jestem taka brązowa że wszyscy mi tego zazdroszczą ale włosy sa nadal bardzo czarne i bardzo widoczne Sad Gdzie można kupić te plastry na zimno?? Sa drogie?? aha i nie chce przestawać golić włosów bo wtedy je będzie widać...i mama odrazu się skapnie czemu one sa takie kruciutkie...a jak ich wogóle nie ma przynajmnej nie żucają sie w oczy...aha i jeszce jedno: jak byłam na wakacjach z moją ciotką to ona zauważyła że mi odrastają włoski...powiedziałam jejże gole ale ona myśli ze moja mam o tym wie i ze to ona mi pozwoliła....a jak ona powie kiedys mamie przypadkiem??
Powrót do góry
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Pią 18 Lip, 2003 12:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

"...aha i nie chce przestawać golić włosów bo wtedy je będzie widać..."
Plastry są przecież właśnie po to żeby włosków nie było widać. Musisz to powtarzać regularnie. To samo jest z goleniem. Też odrastają co jakiś czas i musisz je golić. Jednak zabiegi woskiem osłabiają po jakimś czasie cebulki i z czasem włosków jest coraz lepiej, wolniej odrastają, stają się jaśniejsze, mniej widoczne. Wosk to jedna z metod na usuwanie zbędnego owłosienia. Możesz też kupić krem do depilacji.

A tu ceny kosmetyków z serii Joanna depilacja - Sensual

Plastry z woskiem do depilacji ciała
Wzbogacone ekstraktem z rumianku
Plastry z woskiem są przeznaczone do depilacji ciała. Dzięki swojej nowoczesnej, elastycznej formie plastry łatwo dopasowują się do kształtów ciała i trwale usuwają włosy wraz z cebulkami.
Zawierają ekstrakt z rumianku, który działa na skórę łagodząco i kojąco.
Po zabiegu efekt aksamitnie gładkiej skóry utrzymuje się przez kilka tygodni, a stosowane systematycznie osłabiają włosy i spowalniają ich odrastanie.
Do opakowania dołączono buteleczkę z oliwką łagodzącą i kojącą ewentualne podrażnienia.
Cena: Ok. 8,40 zł.
Pojemność: 6 x 2 plastry

Wosk do depilacji ciała z aplikatorem roll-on
Zmywalny wodą
Wosk do depilacji ciała pozwala uzyskać profesjonalny efekt depilacji w domu. W szybki i dokładny sposób pomaga pozbyć się zbędnego owłosienia z nóg, pach i okolic bikini. Usuwa włosy wraz z cebulkami, pozostawiając efekt aksamitnie gładkiej skóry nawet przez kilka tygodni. Systematycznie stosowany osłabia włosy i spowalnia ich odrastanie.
Jest bardzo prosty i wygodny w użyciu, ponieważ zmywa się wodą, a dołączona do opakowania saszetka z emulsją nawilżająco - łagodzącą pozwala ukoić ewentualnie podrażnienia.
Cena: Ok. 12,30 zł.
Pojemność: 75 ml

Delikatny krem do depilacji rąk, pach i okolic bikini
Wzbogacony mleczkiem z avocado i ekstraktem z rumianku
Wyjątkowo delikatny krem zapewnia szybką, skuteczną i łagodną depilację włosów z delikatnych partii ciała, takich jak pachy czy okolice bikini. Nowoczesna receptura została wzbogacona o mleczko z avocado i ekstrakt z rumianku, które działają na skórę łagodząco i nawilżająco.
Kosmetyk jest bezbolesny i wygodny w użyciu. Po depilacji skóra pozostaje gładka i aksamitna w dotyku.
Do opakowania załączona jest emulsja nawilżająco - łagodząca oraz wygodna łopatka do rozprowadzania kremu.
Pojemność: 100 g
Cena: Ok. 6,80 zł.

Krem do depilacji nóg
Wzbogacony ekstraktami z miodowego melona i rumianku
Nowoczesna formuła kremu zapewnia szybką, skuteczną i bezbolesną depilację nóg.
Zawiera ekstrakty z miodowego melona i rumianku, które działają kojąco i łagodząco, a przyjemny, niedrażniący zapach umila jego stosowanie. Kosmetyk jest bezbolesny i wygodny w użyciu.
Po zabiegu skóra pozostaje gładka i aksamitna w dotyku.
Do opakowania załączona jest emulsja nawilżająco - łagodząca oraz wygodna łopatka do rozprowadzania kremu.
Cena: Ok. 6,80 zł.
Pojemność: 100 g

Plastry z woskiem do depilacji twarzy
Plastry z woskiem są przeznaczone do depilacji delikatnych partii twarzy. Dzięki swojemu kształtowi i elastycznemu podłożu skutecznie i trwale usuwają nawet najdrobniejsze włoski wraz z cebulkami. Pozostawiają skórę gładką i aksamitną nawet przez kilka tygodni, a systematycznie stosowane osłabiają włosy i spowalniają ich odrastanie.
Do opakowania dołączono buteleczkę z oliwką łagodzącą i kojącą ewentualne podrażnienia.
Cena: Ok. 8,40 zł.
Pojemność: 6 x 2 plastry

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 18 Lip, 2003 18:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zrozpaczona: Męcz mamę do skutku. Kropla drąży skałę. Jeśli często będziesz jej powtarzała, że źle czujesz się w takich nogach, w końcu zmięknie.
Jeśli będziesz goliła bez mamy wiedzy, to może się źle skończyć - mama może mieć do Ciebie żal, że jej nie posłuchałaś.

ona
Gość
PostWysłany: Sob 19 Lip, 2003 14:05   

taaak a mnei mama skrzyczała za potajemne golenie wlosów pod pachami ... noo, ale to lepiej, bo wlosow bylo coraz wecej i coraz czarniejsze ... teraz mowi mi zeby to smarowac woda utlenioną, i kupuje mi rkemy do depilacji ... no wlosy rosną wolniej i jaśniejsze ...
Powrót do góry
ktoś
Gość
PostWysłany: Nie 20 Lip, 2003 17:33   owłosienie

To woda utleniona jakoś wpływa na włosy Question Confused
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 21 Lip, 2003 22:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Woda utleniona sprawia, że włosy są jaśniejsze. Jednak to przestarzała metoda i do zmiany koloru włosów lepiej stosować odpowiednie kosmetyki.

Odpowiedz do tematu