Wysłany: Nie 13 Lip, 2003 19:44 Literaki w kurniku...
Od kilku miesięcy gram w literaki na stronie www.kurnik.pl Gra polega na układaniu wyrazów z kolorowych płytek poprzez wykładanie ich na planszę. Za każdy wyraz gracz dostaje określoną ilość punktów. Na planszy są różne premie np. kiedy ułożymy płytkę niebieskiego koloru na niebieskim polu ilość punktów zostanie pomnożona przez trzy. Można grać towarzysko lub rankingowo. Niektóre pokoje dla zaawansowanych, takie jak wilamowo i wodziany oderują możliwość rozgrywania partii drabinkowych. Literaki są grą online, w związku z czym gramy nie z komputerem, a z żywymi przeciwnikami. Polecam wszystkim tą grę [/url]
Tak Literaki to coś w stylu starej, dobrej gry: Scrable. Również polecam tą gre, bardzo fajna. Jest tam również czat dzięki któremu podczas gry można rozmawiać z przeciwnikami. Dobra zabawa podczas której można sie dużo nauczyc i poznac nowych ludzi !!!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Ja też gram w literaki na kurniku...ale są tam też inne bardzo fajne gry...według mnie literaki nei są najlepsze...ale też fajne...podobne do scrabble...