| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
KONCENTRACJA
Autor Wiadomość
smutna Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Sob 23 Wrz, 2006 23:16   KONCENTRACJA Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

znacie moze jakis sposob na koncentracje?by moc przysiasc do nauki i nie myslec o niczym innym albo nie zasypiac;] ja jak wiem ze mam sie nauczyc to zazwczyaj sie naucze ale moja qmpel ma z tym ogromny problem i martwie sie o niego... bo matrua przed nim a on sie za nauke zabrac nei moze;/
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Sob 23 Wrz, 2006 23:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Giertychowską maturę i tak zda, więc niech się nie przejmuje.

A tak na poważnie, to podobno na koncentrację dobry jest magnez, choć ja osobiście preferuję po prostu wypić 2-3 mocne kawy (uwaga! zabójcze dla układu krwionośnego i żołądka).

Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Nie 24 Wrz, 2006 10:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Warto jeść orzechy, czekoladę (zwłaszcza tą gorzką)... Czytałam w poradniku dla maturzystów ^^ I niech Twój kumpel zacznie uczyć się systematycznie (niech rozpocznie naukę 100 dni przed maturą), a dzień przed testem niech zrobi sobie wakacje ^^.

Numer Gadu-Gadu
4961269
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Nie 24 Wrz, 2006 10:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Polecam strony:
strona1
strona2
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 24 Wrz, 2006 16:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

2-3 kawy? na koncentracje? to chyba raczej żeby nad książkami nie zasnąć.. ja szczerze mówiąc też mam z tym problem, w jakimś małym stopniu nauczyłam sięto zwalczać na kursie szybkiego czytania, ale nie da się tego tak o.. to raczej było dużo ćwiczeń itd, choć hałas na jaki teraz jestem narażona, to pewnie gdybym potrafiła się super skoncentrować i tak wyprowadzał by mnie z równowagi.
Powrót do góry
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Nie 24 Wrz, 2006 16:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty_girl napisał/a:
2-3 kawy? na koncentracje? to chyba raczej żeby nad książkami nie zasnąć..

Jakoś mi się lepiej myśli po kawie Smile Ale do uczenia się jej nie wykorzystuję, z tej prostej przyczyny, że mi się nigdy uczyć nie chce.
nasty_girl napisał/a:
ja szczerze mówiąc też mam z tym problem, w jakimś małym stopniu nauczyłam sięto zwalczać na kursie szybkiego czytania

Masz jakieś wskazówki dla kolesia, któremu się nie chce płacić za taki kurs? Mr. Green

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 24 Wrz, 2006 18:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

przeglądnełam na szybko http://www.szybkie-czytanie.com/w/pole_widzenia.php niektóre z tych ćwiczeń robiłam na kursie, więc poćwicz to co tam jest.
Powrót do góry
smutna Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Nie 24 Wrz, 2006 23:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nasty a widzisz duze efekty po tym kursie?? to taki w ktorym masz swojego prowadzacego nauczyciela itd i oni przysylaja ci podreczniki? czy jakis inny? bo ostatnio byla o czyms takim gadka u nas w szkole i zastanawiam sie nad takim kursem;)
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 25 Wrz, 2006 07:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jeżeli chodzi o czytanie to nie. zresztą nie znam osoby, która nauczyła by się ich sposobem czytać.. ale jeśli chodzi o koncentracje, to troszke, bo żeby tak czytać, trzeba się najpierw dobrze skoncentrować itd, i z tym jest troszeczkę lepiej, ale na pewno nie warto iść na taki kurs tylko dla tego. zresztą skoro podobne ćwiczenia można sobie ściągnąć z neta.
Powrót do góry
Ja14 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Wto 26 Wrz, 2006 18:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja zawsze przed nakuą jem czekoladę (całą tabliczkę) Very Happy
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu