btw. Skąd wiecie czy w innych krajach nie ma afer? Czyżbyście oglądali zagraniczne serwisy informacyjne albo czytali gazety zza granicy?
No ja czasami oglądam jakieś kanały z zagranicy i tam również są afery typu: ktoś coś zminił w ustawie, ktoś coś ukradł.
Tylko że w zagranicznych sejmach jest trochę bardziej śmiesznie.
Np. w Angli w sejmie posłowie użądzaja sobie turnieje dowolnych sztuk walki i przed kamerami leją się .
Niezłe śmiechy są wtedy .
Wysłany: Sob 21 Maj, 2005 22:10
codi napisał/a:
Napastnik napisał/a:
btw. Skąd wiecie czy w innych krajach nie ma afer? Czyżbyście oglądali zagraniczne serwisy informacyjne albo czytali gazety zza granicy?
No ja czasami oglądam jakieś kanały z zagranicy i tam również są afery typu: ktoś coś zminił w ustawie, ktoś coś ukradł.
Tylko że w zagranicznych sejmach jest trochę bardziej śmiesznie.
Np. w Angli w sejmie posłowie użądzaja sobie turnieje dowolnych sztuk walki i przed kamerami leją się .
Niezłe śmiechy są wtedy .
Lepsze turnieje sztuk walki są w Rosji, a i w Polsce czasem się zdarzają.
Jest partią złodziejską, głosi tezy godzące w wielu ludzi i ogólnie ma zbytnie zapędy do pozbywania się wszystkiego co im nie pasuje.
1)Partia złodziejska? jakieś dowody?
2)Godzące w wielu ludzi - ale nie bez powodu - bardziej bym powiedział, że partia ta mówi o wielu ludziach bardzo dużo prawdy - dla niektórych aż za dużo
3)N/C
Cytat:
popatrz na pana giertycha to bedziesz wiedziec czemu..
bardzo lubię Giertycha - i jedyne o co się martwie w jego przypadku to to, że może tylko tak mówić [bo IMO mówi całą prawdę o polskiej scenie politycznej] - i kiedy doszedłby do władzy robiłby to co inni :/
Giertych - nie wiedzieć czemu faszyści mi się źle kojarzą. W dodatku tworzy swoją wizję bez oparcia dowodów, snuje przypuszczenia i insynuuacje. Poza tym obstawiam, że chce się tylko dostać do koryta. Jego dziadek, ojciec ideologami narodowymi mogli jeszcze być, a Roman jest po prostu głupi. Nie lubię też stwierdzenie, że tylko narodowiec to patriota..
[bym zapomniał - http://www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=5677]
choć najbardziej najbardziej boję się PiS'u, populizm absolutny, cokolwiek się stanie, któryś Kaczuch zrzuca winę na komuchów, esbeków etc.
Co do delegalizacji SLD - niestety tylko na lewicy jest najwięcej rozsądnych polityków, na prawo już jest kiła, wszyscy którzy rządzą lub do władzy dążą już rządzili, zatem marna szansa żeby coś się zmieniło
Powstanie ludowe jest całkiem zabawną koncepcją, ale to słaby pomysł, gdyby ludziom zależało, to nie głosowaliby na jakieś durne partie, może co poniektórzy pozakładaliby jakieś świeże czy coś, ale generalnie to się im po prostu nie chce, nie zależy im.
_________________ śniłem, że gwałciłem kobietę bez nóg
była taka piękna i zimna jak lód
jej oczy głęboko wpatrzone we mgłe
tak bardzo ją kocham, tak bardzo ją chce
-- Book of the Dead
A mnie sie giertych kojarzy ze stara polska szlachta
a czy nie jest przypadkiem tak, ze to wlasnie dzieki polskiej szlachcie, ktora byla przekupna jak malo kto, doszlo do rozbiorow polski i byl w polsce bajzel dzieki prawu jakie moglo powstac tylko w polsce a mianowicie liberum veto?
podkreslam, ze historia to nie jest moja mocna strona, jednakze cos tam z lekcji histori pamietam....
A mnie sie giertych kojarzy ze stara polska szlachta
a czy nie jest przypadkiem tak, ze to wlasnie dzieki polskiej szlachcie, ktora byla przekupna jak malo kto, doszlo do rozbiorow polski i byl w polsce bajzel dzieki prawu jakie moglo powstac tylko w polsce a mianowicie liberum veto?
podkreslam, ze historia to nie jest moja mocna strona, jednakze cos tam z lekcji histori pamietam....
nie można szufladkować ludzi, niestety - duża część magnaterii była przekupna i myślała jedynie o sobie, jednakże wystarczy popatrzeć na grupę szlachty, która uchwaliła konstytucja 3 maja, na Rejtana - na takich ludzi należy się patrzeć
/edit
poza tym chociażby Szczęsny Potocki - uznany za zdrajce narodowego tak naprawde chciał dobrze dla swojej ojczyzny... niestety.. pomylił się
oczywiscie, nie mowie o takich jak rejtan - tylko o tych drugich co wlasnie tak nie bardzo sie polsce przysluzyli, a zucali piekne hasla....
a niestety jesli mamy juz przyrownywac pana g do szlachty to mnie sie niestety kojarzy nie z rejtanem tylko wlasnie z tym liberum veto, zasciankiem bla bla...ale to zadna nowosc dla was, ze tak mysle
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 06 Cze, 2005 11:08
DeadCorpses napisał/a:
Giertych - nie wiedzieć czemu faszyści mi się źle kojarzą. W dodatku tworzy swoją wizję bez oparcia dowodów, snuje przypuszczenia i insynuuacje. Poza tym obstawiam, że chce się tylko dostać do koryta. Jego dziadek, ojciec ideologami narodowymi mogli jeszcze być, a Roman jest po prostu głupi. Nie lubię też stwierdzenie, że tylko narodowiec to patriota..
[bym zapomniał - http://www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=5677]
choć najbardziej najbardziej boję się PiS'u, populizm absolutny, cokolwiek się stanie, któryś Kaczuch zrzuca winę na komuchów, esbeków etc.
Co do delegalizacji SLD - niestety tylko na lewicy jest najwięcej rozsądnych polityków, na prawo już jest kiła, wszyscy którzy rządzą lub do władzy dążą już rządzili, zatem marna szansa żeby coś się zmieniło
Powstanie ludowe jest całkiem zabawną koncepcją, ale to słaby pomysł, gdyby ludziom zależało, to nie głosowaliby na jakieś durne partie, może co poniektórzy pozakładaliby jakieś świeże czy coś, ale generalnie to się im po prostu nie chce, nie zależy im.
Jak dotąd Lech Kaczyński robi to, co mówi i efekt jest dobry.
O lewicy nie będę się wypowiadał, pomijając te oto słowa:
"A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści"
ciekawe kiedy ludzie się zorientują, że te wszystkie lustracje są bezsensowne, co to za różnica, czy coś kiedyś doniósł czy nie? czy należał do Partii (no nic, że do PZPR należało w pyte społeczeństwa polskiego) etc. (starczy wspomnieć co ostatnio wymyślili - lustracja pracowników uczelni z argumentacją, że 'nie można komuchom itp. dawać edukować naszej młodzieży' rece opadają...) mnie to naprawde zwisa czy to Żyd, komunista czy mason, byleby był uczciwy i robił coś dla ogółu.
Ta, Lechu jest znakomitym prezydentem W-wy, wstrzymywane inwestycje, czy jak ostatnio ograniczanie wolności w owej stolicy. Poza tym jego wypowiedzi opulwające wszystkich na około etc. No i na końcu program gosp., który tej gospodarki na pewno nie podniesie
_________________ śniłem, że gwałciłem kobietę bez nóg
była taka piękna i zimna jak lód
jej oczy głęboko wpatrzone we mgłe
tak bardzo ją kocham, tak bardzo ją chce
-- Book of the Dead