| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Nasi wspaniali politycy.
Autor Wiadomość
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 21 Maj, 2005 16:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Napastnik napisał/a:
btw. Skąd wiecie czy w innych krajach nie ma afer? Czyżbyście oglądali zagraniczne serwisy informacyjne albo czytali gazety zza granicy?

No ja czasami oglądam jakieś kanały z zagranicy i tam również są afery typu: ktoś coś zminił w ustawie, ktoś coś ukradł.
Tylko że w zagranicznych sejmach jest trochę bardziej śmiesznie.
Np. w Angli w sejmie posłowie użądzaja sobie turnieje dowolnych sztuk walki i przed kamerami leją się Rolling Eyes .
Niezłe śmiechy są wtedy Razz .

-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 21 Maj, 2005 22:10   

codi napisał/a:
Napastnik napisał/a:
btw. Skąd wiecie czy w innych krajach nie ma afer? Czyżbyście oglądali zagraniczne serwisy informacyjne albo czytali gazety zza granicy?

No ja czasami oglądam jakieś kanały z zagranicy i tam również są afery typu: ktoś coś zminił w ustawie, ktoś coś ukradł.
Tylko że w zagranicznych sejmach jest trochę bardziej śmiesznie.
Np. w Angli w sejmie posłowie użądzaja sobie turnieje dowolnych sztuk walki i przed kamerami leją się Rolling Eyes .
Niezłe śmiechy są wtedy Razz .

Lepsze turnieje sztuk walki są w Rosji, a i w Polsce czasem się zdarzają.
Powrót do góry
Papierowa Tęcza Płeć:Mężczyzna
Turbo Szatan
Moderator

PostWysłany: Sob 21 Maj, 2005 22:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

scv napisał/a:
Tenchion napisał/a:
Cytat:
zdelegalizować [...]LPR
czemu? jakieś argumenty podaj

Jest partią złodziejską, głosi tezy godzące w wielu ludzi i ogólnie ma zbytnie zapędy do pozbywania się wszystkiego co im nie pasuje.
1)Partia złodziejska? jakieś dowody?
2)Godzące w wielu ludzi - ale nie bez powodu - bardziej bym powiedział, że partia ta mówi o wielu ludziach bardzo dużo prawdy - dla niektórych aż za dużo
3)N/C

Cytat:
popatrz na pana giertycha to bedziesz wiedziec czemu..
bardzo lubię Giertycha - i jedyne o co się martwie w jego przypadku to to, że może tylko tak mówić [bo IMO mówi całą prawdę o polskiej scenie politycznej] - i kiedy doszedłby do władzy robiłby to co inni :/

Numer Gadu-Gadu
8989120
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 11:49   

Tenchion napisał/a:
bardzo lubię Giertycha

Ja też lubię Giertycha, kojarzy mi się z wódką Smile
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 12:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nena napisał/a:
Tenchion napisał/a:
bardzo lubię Giertycha

Tez lubie giertycha Razz ma takie skesowne spojrzenie LOOOLL

Nie no na serio nic do niego nie mam Razz ale wzrok ma taki jakby wiecznie przecpany Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
Turbo Szatan
Moderator

PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 14:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mnie od dwoch lat matka sie pyta co jakis czas: co ty masz taki wzrok jakbys nacpany byl xD

A mnie sie giertych kojarzy ze stara polska szlachta biggrin

Numer Gadu-Gadu
8989120
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

PostWysłany: Nie 22 Maj, 2005 15:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a mi z menelstwem.. dresu i nalewki mu tylko brakuje..
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 23 Maj, 2005 11:55   

Nena napisał/a:
Tenchion napisał/a:
bardzo lubię Giertycha

A ja lubie Leppera Wink
Powrót do góry
DeadCorpses Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 05 Cze, 2005 22:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Giertych - nie wiedzieć czemu faszyści mi się źle kojarzą. W dodatku tworzy swoją wizję bez oparcia dowodów, snuje przypuszczenia i insynuuacje. Poza tym obstawiam, że chce się tylko dostać do koryta. Jego dziadek, ojciec ideologami narodowymi mogli jeszcze być, a Roman jest po prostu głupi. Nie lubię też stwierdzenie, że tylko narodowiec to patriota..
[bym zapomniał - http://www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=5677]

choć najbardziej najbardziej boję się PiS'u, populizm absolutny, cokolwiek się stanie, któryś Kaczuch zrzuca winę na komuchów, esbeków etc.

Co do delegalizacji SLD - niestety tylko na lewicy jest najwięcej rozsądnych polityków, na prawo już jest kiła, wszyscy którzy rządzą lub do władzy dążą już rządzili, zatem marna szansa żeby coś się zmieniło

Powstanie ludowe jest całkiem zabawną koncepcją, ale to słaby pomysł, gdyby ludziom zależało, to nie głosowaliby na jakieś durne partie, może co poniektórzy pozakładaliby jakieś świeże czy coś, ale generalnie to się im po prostu nie chce, nie zależy im.

tak bardzo ją kocham, tak bardzo ją chce

-- Book of the Dead
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5543682
Turbo Szatan
Moderator

PostWysłany: Nie 05 Cze, 2005 23:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cóż... coraz częściej dochodzę do wniosku, iż śmierć sanacji była dla Polski największą tragedią w historii ==

Numer Gadu-Gadu
8989120
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 05 Cze, 2005 23:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Papierowa Tęcza napisał/a:

a czy nie jest przypadkiem tak, ze to wlasnie dzieki polskiej szlachcie, ktora byla przekupna jak malo kto, doszlo do rozbiorow polski i byl w polsce bajzel dzieki prawu jakie moglo powstac tylko w polsce a mianowicie liberum veto?

podkreslam, ze historia to nie jest moja mocna strona, jednakze cos tam z lekcji histori pamietam....
Powrót do góry
Turbo Szatan
Moderator

PostWysłany: Nie 05 Cze, 2005 23:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

frigg napisał/a:
Papierowa Tęcza napisał/a:

a czy nie jest przypadkiem tak, ze to wlasnie dzieki polskiej szlachcie, ktora byla przekupna jak malo kto, doszlo do rozbiorow polski i byl w polsce bajzel dzieki prawu jakie moglo powstac tylko w polsce a mianowicie liberum veto?

podkreslam, ze historia to nie jest moja mocna strona, jednakze cos tam z lekcji histori pamietam....
nie można szufladkować ludzi, niestety - duża część magnaterii była przekupna i myślała jedynie o sobie, jednakże wystarczy popatrzeć na grupę szlachty, która uchwaliła konstytucja 3 maja, na Rejtana - na takich ludzi należy się patrzeć

/edit
poza tym chociażby Szczęsny Potocki - uznany za zdrajce narodowego tak naprawde chciał dobrze dla swojej ojczyzny... niestety.. pomylił się

Numer Gadu-Gadu
8989120
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 05 Cze, 2005 23:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

oczywiscie, nie mowie o takich jak rejtan - tylko o tych drugich co wlasnie tak nie bardzo sie polsce przysluzyli, a zucali piekne hasla....

a niestety jesli mamy juz przyrownywac pana g do szlachty to mnie sie niestety kojarzy nie z rejtanem tylko wlasnie z tym liberum veto, zasciankiem bla bla...ale to zadna nowosc dla was, ze tak mysle Smile
Powrót do góry
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 06 Cze, 2005 11:08   

DeadCorpses napisał/a:
Giertych - nie wiedzieć czemu faszyści mi się źle kojarzą. W dodatku tworzy swoją wizję bez oparcia dowodów, snuje przypuszczenia i insynuuacje. Poza tym obstawiam, że chce się tylko dostać do koryta. Jego dziadek, ojciec ideologami narodowymi mogli jeszcze być, a Roman jest po prostu głupi. Nie lubię też stwierdzenie, że tylko narodowiec to patriota..
[bym zapomniał - http://www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=5677]

choć najbardziej najbardziej boję się PiS'u, populizm absolutny, cokolwiek się stanie, któryś Kaczuch zrzuca winę na komuchów, esbeków etc.

Co do delegalizacji SLD - niestety tylko na lewicy jest najwięcej rozsądnych polityków, na prawo już jest kiła, wszyscy którzy rządzą lub do władzy dążą już rządzili, zatem marna szansa żeby coś się zmieniło

Powstanie ludowe jest całkiem zabawną koncepcją, ale to słaby pomysł, gdyby ludziom zależało, to nie głosowaliby na jakieś durne partie, może co poniektórzy pozakładaliby jakieś świeże czy coś, ale generalnie to się im po prostu nie chce, nie zależy im.

Jak dotąd Lech Kaczyński robi to, co mówi i efekt jest dobry.

O lewicy nie będę się wypowiadał, pomijając te oto słowa:
"A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści"
Powrót do góry
DeadCorpses Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 08 Cze, 2005 17:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ciekawe kiedy ludzie się zorientują, że te wszystkie lustracje są bezsensowne, co to za różnica, czy coś kiedyś doniósł czy nie? czy należał do Partii (no nic, że do PZPR należało w pyte społeczeństwa polskiego) etc. (starczy wspomnieć co ostatnio wymyślili - lustracja pracowników uczelni z argumentacją, że 'nie można komuchom itp. dawać edukować naszej młodzieży' rece opadają...) mnie to naprawde zwisa czy to Żyd, komunista czy mason, byleby był uczciwy i robił coś dla ogółu.
Ta, Lechu jest znakomitym prezydentem W-wy, wstrzymywane inwestycje, czy jak ostatnio ograniczanie wolności w owej stolicy. Poza tym jego wypowiedzi opulwające wszystkich na około etc. No i na końcu program gosp., który tej gospodarki na pewno nie podniesie

tak bardzo ją kocham, tak bardzo ją chce

-- Book of the Dead
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5543682
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu