otóż idę od 13 do szpitala. Będą mi robić całodobowe EKG ;/ mam do was 3 pytania:
1. czy miałyście to robione
2. Czy to boli
3. jak przebiega to badanie
Błagam nie mówcie mi że mam zapytać rodzićów bo oni nie wiedzą Wiem że to nie dotyczy dojrzewania ale musze się kogoś poradzić... Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005 18:15
Miałam wiele razy robione EKG i to jest zwykłe badanie serca. Przyczepiają ci przyssawki do klatki piersiowej i takie jakby szczypce po jednym na ręce i nogi, będą w ten sposób sprawdzać poprawność bicia twego serca itp. Ja miałam to robione tylko przez minutę, a więc jeśli tobie zrobią całodobowe to wydaje mi się, że będziesz podłączona do komputera, czyli przez całą dobę będziesz leżeć sobie w łóżeczku. Nie przejmuj się, to nic nie boli.
Dziwne ze biora Cie do szpitala na ta obserwacje. Ja bede miec w najblizszym czasie chyba rowniez, ale bede mogla normalnie isc do domu. No nie wiem. Ale z pewnoscia nie boli i nawet nie jest nieprzyjemne. Po prostu nic nie czujesz. takze tego sie obawiac nie trzeba
Moja kolezanka miala calodobowe tak robione, ze zalozyli jej taki aparat na klatke piersiowa (podloczone etc.), po czym wrocila do domu i nast. dnia jej to zdjeli
to nic nie boli! miałam już robione. nie masz czym sie przejmować .miejmy nadzieje żę będziesz mogła iśc do domu.
Kosta -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Cze, 2005 19:38
To na pewno nie boli! Miałam takie badanie, ja leżałam w szpitalu. Może Ci jedynie wyjść coś nieprawidłowo np. nierównomiernie oddychasz.
Nie martw się
Pozdrawiam
Mialam to robione!To nic nie boli!!!!!!Mowie ci!Tylko potem jak ci zdejma te przyssawki to bedziesz miala takie kolka czerwone...Mialam tak ale to szybko zniknelo!Nie boj sie!Ja mialam to badanie robione jak mialam jeszcze 10 lat a moze 9 nie pamietam ale wiem ze to bylo w 3 klasie!Trzymaj sie!
pisz większymi literami, to już drugie upomnienie jak to do ciebie w końcu nie dotrze dostaniesz ostrzeżenie!!!