Więc tak... jAK się opalacie to jakich środków uzywacie żeby sie szybciej opalić ??słyszłama ze olejem sie szybciej opala ale chyba nie będę na basenie czy nad wodą sie smarowała olejem bo będę cal tłusta i wogóle:/ i na działce próbowałam i jakośefeków newidziłam ale cóz...wiem że sa różne balsamy i mleczka do opalania no ale ja chcę cośżeby naprawdfę szybciej sie opalići na ładny złocisty kolorek
A wy w jaki sposób się opalacie??
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Nie 03 Lip, 2005 12:28
Ja stosuje jedynie krem z filtrem do opalania, który zapewnia bezpieczniejsze i dłuższe przebywanie na słońcu. Mi to niewiele daje, ale lepsze to niż nic.
tak, poszukaj takich srodkow, ktore jednoczesnie zapewniaja szybsze opalanie i ochrone pzed UV. No chyba ze chcesz zdychac na raka ;p to smaruj sie olejem do konca zycia;]
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Nie 03 Lip, 2005 14:19
Samoopalaczem =P
Tak jak ja... nie przeczytałam uważnie etykietki i się posmarwałem opalaczem
Wyglądam jak dalmatyńczyk, tyle, że na białym ciele mam brązowe plamki.
Ja do opalania używam jedynie kremu z filtrem, tak jak opętana
Chroni skórę przed słońcem i dzięki niemu można się bezpiecznie opalać.
Moja mama natomiast opalając się polewa się wodą =/ Mówi, że to przyśpiesza opalanie...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 04 Lip, 2005 09:54
no i ma racje.. dlatego np plywajac sie szybciej opala.. no a do opalania najlepiej uzywaj kremow z filtrem, ale z malym.. wtedy chociaz troszke cie chroni ale opalisz sie.. a olejem.. opalalam sie ostatnio olejkiem jonhson baby i.. spalilam sie.. wiec nie polecam ;p
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 04 Lip, 2005 22:25
Nasty - oliwka?
Zadko sie opalam, jak juz to jakis kremik z filtrem czy cos.
Są preparaty przyśpieszjące opalanie. Zapytaj o nie w drogeri.
Ale lepiej z takim czymś nie przesadzać, bo łatto o o parzenia.
Lepiej jedz i pij dużo soków, owoców i warzyw bogatych w beta-karoten(np. marchew, brzoskwinia, morela itd). Beta-karoten chroni również przed szkodliwymi promieniami UV.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Wto 05 Lip, 2005 20:11
wlasnie dostalam dzisiaj z avonu krem do opalania filter 5, z beta carotenem - przyspieszajacy i wzmacniajacy opalenizne.. wiec jak na poczatek zeby sie ladnie opalic idealny a potem wiadomo jakis duzy filterek i sliczna opalenizna :d
tak wlasnie polecalabym kremy z filtrem a co to beta karotenu to mozesz kupic specjalne tabletki w aptece:) no ale mysle ze w taka pogode jak dzis<>czytaj: Chu***ą (przynajmniej w Lcy) to sie raczej nie opalisz takze masz czas zeby sie zastanowic
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sro 06 Lip, 2005 20:16
Dzisiaj usłyszałam w radio wypowiedź jednego profesora medycyny i ... mówił on, że nie wskazane jest uzywanie kremów z filtrem do opalania, ponieważ przez to dzieci cierpią na krzywicę ... mhm ... pozniej dodał jeszcze, że słońce leczy czerniaka i wspomaga leczenie raka prostaty ...
slonce leczy czerniaka?? yy.. dziwne bo to chyba raczej od slonce tego czerniaja sie dostaje... a czerniak jest to nic innego jak rak skory spowodowany wlasnie przez dlugie przebywanie na sloncu... takze chyba cos zle uslyszalas