| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Coś do opalania:D
Autor Wiadomość
weraa Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 03 Lip, 2005 12:14   Coś do opalania:D Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Więc tak... jAK się opalacie to jakich środków uzywacie żeby sie szybciej opalić ??słyszłama ze olejem sie szybciej opala ale chyba nie będę na basenie czy nad wodą sie smarowała olejem bo będę cal tłusta i wogóle:/Razz i na działce próbowałam i jakośefeków newidziłam ale cóz...wiem że sa różne balsamy i mleczka do opalania no ale ja chcę cośżeby naprawdfę szybciej sie opalići na ładny złocisty kolorek Laughing Very Happy
A wy w jaki sposób się opalacie?? Laughing
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Nie 03 Lip, 2005 12:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja stosuje jedynie krem z filtrem do opalania, który zapewnia bezpieczniejsze i dłuższe przebywanie na słońcu. Mi to niewiele daje, ale lepsze to niż nic.

Mroczny_jogurt Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Nie 03 Lip, 2005 13:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak, poszukaj takich srodkow, ktore jednoczesnie zapewniaja szybsze opalanie i ochrone pzed UV. No chyba ze chcesz zdychac na raka ;p to smaruj sie olejem do konca zycia;]

Numer Gadu-Gadu
2740642
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Nie 03 Lip, 2005 14:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Samoopalaczem =P
Tak jak ja... nie przeczytałam uważnie etykietki i się posmarwałem opalaczem Razz
Wyglądam jak dalmatyńczyk, tyle, że na białym ciele mam brązowe plamki.
Ja do opalania używam jedynie kremu z filtrem, tak jak opętana Wink
Chroni skórę przed słońcem i dzięki niemu można się bezpiecznie opalać.
Moja mama natomiast opalając się polewa się wodą =/ Mówi, że to przyśpiesza opalanie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Mroczny_jogurt Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 03 Lip, 2005 14:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Madra masz mame. Ciesz sie nia bo dlugo nie pozyje

Numer Gadu-Gadu
2740642
Nina
Moderator globalny

PostWysłany: Nie 03 Lip, 2005 17:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ona "wie najlepiej". Możesz godzinami mówić swoje, a ona i tak zawsze stawia na swoim..
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7894138
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 03 Lip, 2005 18:24   

Poprostu woda przyciąga słońce. Razz
Ja się nie opalam więc nic Ci nie doradze.
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pon 04 Lip, 2005 09:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no i ma racje.. dlatego np plywajac sie szybciej opala.. no a do opalania najlepiej uzywaj kremow z filtrem, ale z malym.. wtedy chociaz troszke cie chroni ale opalisz sie.. a olejem.. opalalam sie ostatnio olejkiem jonhson baby i.. spalilam sie.. wiec nie polecam ;p
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 04 Lip, 2005 22:25   

Nasty - oliwka?
Zadko sie opalam, jak juz to jakis kremik z filtrem czy cos. Razz
Powrót do góry
Naomi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 05 Lip, 2005 17:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Są preparaty przyśpieszjące opalanie. Zapytaj o nie w drogeri.
Ale lepiej z takim czymś nie przesadzać, bo łatto o o parzenia.
Lepiej jedz i pij dużo soków, owoców i warzyw bogatych w beta-karoten(np. marchew, brzoskwinia, morela itd). Beta-karoten chroni również przed szkodliwymi promieniami UV.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1826428
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 05 Lip, 2005 20:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wlasnie dostalam dzisiaj z avonu krem do opalania filter 5, z beta carotenem - przyspieszajacy i wzmacniajacy opalenizne.. wiec jak na poczatek zeby sie ladnie opalic idealny a potem wiadomo jakis duzy filterek i sliczna opalenizna :d
Powrót do góry
kaasiiennkaa Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sro 06 Lip, 2005 15:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak wlasnie polecalabym kremy z filtrem a co to beta karotenu to mozesz kupic specjalne tabletki w aptece:) no ale mysle ze w taka pogode jak dzis<>czytaj: Chu***ą (przynajmniej w Lcy) to sie raczej nie opalisz Razz takze masz czas zeby sie zastanowic Very Happy

Numer Gadu-Gadu
5685410
Nina
Moderator globalny

PostWysłany: Sro 06 Lip, 2005 20:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj usłyszałam w radio wypowiedź jednego profesora medycyny i ... mówił on, że nie wskazane jest uzywanie kremów z filtrem do opalania, ponieważ przez to dzieci cierpią na krzywicę ... mhm ... pozniej dodał jeszcze, że słońce leczy czerniaka i wspomaga leczenie raka prostaty ...
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7894138
kaasiiennkaa Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 07 Lip, 2005 15:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

slonce leczy czerniaka?? yy.. dziwne Shocked bo to chyba raczej od slonce tego czerniaja sie dostaje... a czerniak jest to nic innego jak rak skory spowodowany wlasnie przez dlugie przebywanie na sloncu... takze chyba cos zle uslyszalas

Numer Gadu-Gadu
5685410
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 07 Lip, 2005 16:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no i uzywajac kremow z filtrem wlasnie mozesz uniknac tego, i raka skory, oparzen itd, i dla dzieci kremy tez nie sa szkodliwe..
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu