| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Co mam zrobić?(problem z chłopakiem)
Autor Wiadomość
***kotek*** Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pon 23 Sty, 2006 17:58   Co mam zrobić?(problem z chłopakiem) Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zakochałam się w chłopaku o imieniu Kuba.Problem jest z moją talią.Nie wiem czy mu się podobam.Jak mu powiedzieć że się w nim zakochałam?Jak go zagadac?poderwac?Niedługo dyskoteka w mojej szkole i szansa na to.

Proszę o szybkie odpowiedzi,sugestie,opinie co i jak mam zrobic Rolling Eyes
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
giraffka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Pon 23 Sty, 2006 18:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hej hej, nie przesadzaj tak z talia :] jesli chlopak Cie zna i lubi (niestety nie napisalas czy tak, czy nie Razz) tym bedzie przejmowal sie najmniej :] a co do zagadnia to najlepiej dowiedziec sie czym interesuje sie Kuba,znalesc cos o czym moglabys z nim pogadac i do boju :] np jesli lubi jakis konkretny zespol muyzczny mozesz dowiedziec sie czegos, jakichs kilku szczegolow na jego temat i zagadac:] tylko nie szpanuj za bardzo swoja wiedza, bo facet ucieknie gdzie pieprz rosnie, chyba ze zapodasz mu ciekawostki jakich nie znal Razz zreszta, metoda stara jak swiat,ale warta wyprobowania :]

...............

*** Każdy biały anioł jest w dziesiątej części prostytutką***
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3213419
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 23 Sty, 2006 19:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Załamujecie mnie. Stare, oklepane teksty "Dowiedz się, zagadaj i do boju!". Tak więc powiem wam jakby to według was wyglądało:

Cut-scenka: Występują: K - Kotek, Ku - Kuba

"K podchodzi do Ku"
K- Hej, słyszałam że znasz SOAD, wiesz, tam gra taki w czarnych włosach, ten z purpurowym okiem zamiast lewego jądra (Informacja z ostatniej chwili...)
Ku - A spier****...

I tyle...

Co do tematu - Nie kochasz go, jeśli go nie znasz (Lub on nie zna Ciebie)
Jeśli go znasz to możesz być zauroczona, ale wtedy nie byłoby problemu z porozmawianiem

PS: Nadal nie rozumiem całej idei "chodzenia ze sobą"...
Powrót do góry
giraffka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Pon 23 Sty, 2006 19:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mysle ze za bardzo wszystko upraszczasz.

...............

*** Każdy biały anioł jest w dziesiątej części prostytutką***
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3213419
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Wto 24 Sty, 2006 17:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie mow mu, tylko pokaz, a talia sie nie przejmuj, jezeli masz mu sie spodobac to na pewno nie za figure
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 24 Sty, 2006 17:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

żyrafa - Gratuluję spostrzegawczości - Tak, to bylo uproszczenie, lub wyolbrzymienie. Miało na celu pokazanie sztampowości waszych wypowiedzi, oraz to, że nic nie znaczą. Że samo "Zagadaj" też musi jakoś wyglądac - Z [cenzura] pytanie o ulubiony boys-band się wziąc nie może.
Powrót do góry
***kotek*** Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 24 Sty, 2006 18:09   dzięki Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dziekuje wam wszystkim Wink

Keeveek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 25 Sty, 2006 11:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a może go zapytaj o godzine <.< widać że osoba w młodym wieku z Ciebie i niewiele masz doświadczenia, jeśli chodzi o płeć przeciwną. ja jak byłem młody [lol] to wykorzystywałem okazje takie jak walentynki. nie wysyłałem anonimów, tylko sam podchodziłem z prezentem. Dziewczę wiedziało czego się może po mnie spodziewać i było ok Razz a że osobę, z którą teraz jestem poznałem zupełnie inaczej to już inna sprawa biggrin najlepszy jest spontan, bo jak wszystko planujesz i pytasz jeszcze innych o rade to najczęściej nic nie wychodzi tak jak trzeba.

Numer Gadu-Gadu
1550297
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 25 Sty, 2006 12:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Keeveek - Nawet jak sam coś planujesz to nie wychodzi z tego nic tak jak powinno. "Dobra, ja teraz mówię <hej>, ona odpowie <hej>... O kur@!, powiedziała że jest zajęta! Co robić, co robić?!" - niewielki przykład ; )

Co do braku doświadczenia - to jakoś go trzeba nabrać, lepiej poprzez koleżanki niż wcale...
Powrót do góry
Lavile Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 25 Sty, 2006 17:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri-podoba mi sie to, co mowisz biggrin Bo caly czas slysze tylko 'zapytaj o godzine', ' nie boj sie i z nim pogadaj' jakby to bylo takie strasznie latwe i piekne i az dziwne, ze czlowiek sie boi odezwac, przeciez nie ma powodu do strachu. Albo zeby komus pokazywac, ze ci sie podoba.
A co, jesli ty sie tej osobie nie podobasz ? I 'dajesz znaki' a ten ktos sobie mysli "kurde, ale mnie sie przyczepila, czemu za mna lazi" itp itd (ostatnio tutaj widzialam taka wiadomosc od chlopaka, pytal sie chyba co ma zrobic z dziwczyna, ktorej sie chyba podoba x_X) A co jak z siebie czlowiek tylko barana zrobi ? oO" biggrin

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 25 Sty, 2006 19:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Lavile - To co oni mówią to są sztampowe przykłady "jak zagadać do dziewczyny/chłopaka" - Wałkowane setki razy, nie pomagają. Ba! One nawet nic nie mówią.

Trzeba sobie uświadomić wiele, wiele rzeczy (Ehhh... Rozpiszę się jeśli będzie trzeba, daj Bóg ktoś to przeczyta):

1) Jeśli dana osoba chodzi z nami do szkoły, to już jest źle. W szkole poniżej liceum istnieje wyraźny podział na płcie - Chłopacy osobno, dziewczyny osobno (Tak, wiem że u was drodzy forumowicze wszyscy chodzą razem i trzymają się za rączki, nie musicie tego pisać). W takim wypadku problem tkwi:
A) W tym, iż jeśli chcesz porozmawiać z danym chłopakiem wystawiasz się na pośmiewisko jego cholernie dziewcinnych kumpli. BArdzo to irytujące, i trzeba mieć wielkie samozaparcie żeby coś takiego zrobić
B) Sam chłopak z pewnością Cię zbyje, żeby z siebie pośmiewiska nie zrobić
C) Twoje koleżanki również mogłyby się z Ciebie śmiać.

"Co zrobić?"

A) Można pójść "dziwnym zbiegiem okoliczności" w tę samą stronę co dana osoba. O ile idzie sama, to wystarczy iść obok niej - Ludzie nie lubią milczenia (Uwaga! Są wyjątki...), więc większość je przełamie. Rozmowa powinna potoczyć się swobodnie
B) Możliwe że dana osoba nigdy nie chodzi sama do domu - Problem się zwiększa. W takim wypadku można również zastosować się do punktu 1-go, ale skuteczność spada masakrycznie (Tutaj po prostu bardzo często można zostać zbytym)

2) Dana osoba chodzi z tobą do klasy. Masakra, albo zbawienie - Jeśli łatwo zdobywasz kumpli/koleżanki to nie ma problemu. Telefon zapewne miałabyś od 1-ej klasy, więc wystarczy zatelefonować i zaproponować spacer "Bo sama siedząc to za chwilę zwariuję" (Zależy też od tego za jaką osobę ludzie Cię mają, jeśli jesteś spontaniczną imprezowiczką, to nikt nie uwieży że czujesz się samotna, jeśli jednak jesteś typem samkotnika to każdego tak wyciągniesz. Uwaga! Często mogą Cię zbyć, że nie mają czasu - Próbuj umówić się na inny termin...).

3) Daną osobę widzisz na ulicy (Tak, takie przypadki też są...)
A) Idziesz sama, ta osoba też. Podchodzisz więc do niej (O ile idziecie tą samą stroną ulicy i w tę samą stronę) i idziesz obok, przepraszasz, pytasz która godzina, mówisz że pogoda jest straszna, pytasz czy danej osobie nie jest zimno (Uwaga, często skutkuje, aczkolwiek są osoby które zbędą Cię krótkimi odpowiedziami {Wyjątki} lub milczeniem, bądź pomrukiwaniem). Rozmowa potoczy sie sama.
B) Nie idziesz sama (Lub on nie idzie sam) - Daruj sobie, szanse sa tak nikle, ze prawie nie istnieja. Musielibyscie grupa podejsc, musialabys isc w grupie osob chetnych na tkaie cos i spotkac inna grupe chetna na takie cos - Walnął Cię kiedyś meteoryt?

4) Wiele innych przypadków również istnieje, których często nie warto ignorować:

A) Podręcznikowe "wpadnięcie na kogoś" - Powiedzmy że kogoś wywaliliśmy (O to na tym lodzie na dworze nie trudno) - Pomagamy, pytamy czy nic się nie stało (Daj Bóg że coś się stało i trzeba pomóc ; P), coś tam chrzanimy, rozmowa powinna sama się potoczyć.

Oraz masa innych "nietypowych" przypadków.

PS: Wsyzstko to co opisałem jest dla ludzi otwartych, gadatliwych i tak dalej.
Powrót do góry
Keeveek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 25 Sty, 2006 19:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mam zastrzeżenia tylko do ostatniego punktu. Wpadanie na kogos TYLKO przypadkowe ma sens, więc planowanie tego nie bardzo. Zwłaszcza , że ponoć MA coś się stać.

zniszczenie czegokolwiek lub złamanie paznokcia wybrance, albo kostki wybrankowi przekreśli Twoje jakiekolwiek szanse na COKOLWIEK, chyba, że masz biust Pameli A. tudzież mięśnie Arnolda S.

Numer Gadu-Gadu
1550297
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 25 Sty, 2006 21:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Taa, mam biust Pameli, więc mogę wszystko ; )

Fakt, trochę mi się odeszło od teamtu, ale tak pisząc i pisząc to zapomniałem już o czym pisałem : P
Powrót do góry
Martula Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 26 Sty, 2006 11:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Heh ja to nieśmiała jestem ale jak się zaaklimatyzuję to jest spoko Wink
Heh mi też się Kuba podobał Smile Oj tam poprostu podejdź i zagadaj np.
Cześć-Ty
Cześć-On
Itp ^^ Możecie na różne tematy gadać ^^ Laughing
Pozdrawiam Smile

Numer Gadu-Gadu
1804987
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 26 Sty, 2006 14:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Martula - Dobra, a co robisz w takim wypadku?

Ty - Cześć.
On - Co?!
Ty - No... <jakiś temat zarzucasz jak myślę...>
On - Zajęty jestem... <odwraca się do kumpli i coś tam pitoli>

...?
Powrót do góry
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu