| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Wzrost
Autor Wiadomość
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Wto 07 Lut, 2006 19:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W okresie dojrzewania (pierwsza miesiaczka, rosnace piersi itd) rosnie sie w szybszym tempie. potem ono maleje, ale rosnie sie do ok 18-20 roku zycia. czasem jest to juz nieduza roznica, ale jest.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
AloneMoon Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Wto 07 Lut, 2006 19:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no teraz to mi sie wszystko pomieszalo Neutral
Gdzies indziej czytalam ze dziewczyny rosna do 15 roku zycia,a wy piszecie ze do 18.
To co jest prawdziwe?

Jej tata ma 180 cm a mama 158 cm...mozna to jakos wyliczyc ile moze jeszcze urasnac?

Numer Gadu-Gadu
2064691
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 07 Lut, 2006 19:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie mozna, nie wiadomo czy wzrost bedziesz miala po mamie, po tacie po sasiedzie, nie wiadomo kiedy przestaniesz rosnac, wjakim tepie bedziesz rosnac pozniej, w jakim teraz. czy to wazne? jestes jaka jestes, i wzrost nic nie zmieni. i czy w koncu to twoja kolezanka chce byc modelka, czy to ty bardzo chcesz wiedziec jaki bedziesz miec wzrost?
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 07 Lut, 2006 20:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja to jestem juz taka niska ze chyba nigdy nie dojde do 170 cm Sad

Numer Gadu-Gadu
2064691
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Wto 07 Lut, 2006 20:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Rośnie sie do 18 roku zycia albo i dluzej a nie do 15 czy do miesiaczki. Zapytaj sie jakiegos lekarza to ci powie to samo Wink

A co do tego ile jeszcze urosniesz to mowie ci ze nikt nie wie czy bedzie to 5 czy moze nawet 20 cm (no tu moze troche przesadzilam). I nie mozna sobie tego wyliczyc chociaz wsrod ludzi panuje takie przekonanie.

[ Dodano: Wto 07 Lut, 2006 ]
Nawet jesli nie bedziesz miala 170 to przeciez nie tragedia. Ludzie nie beda oceniac cie po twoim wzroscie tylko po tym jaka jestes.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
6476170
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 18:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

joasia1990 napisał/a:

[ Dodano: Wto 07 Lut, 2006 ]
Ludzie nie beda oceniac cie po twoim wzroscie tylko po tym jaka jestes.

ahh...zeby tak było zawsze....

choredusze Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 19:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

powinna jescze urosnac pare centymetrow.. to zalezy, czy jest juz rozwinieta pod innym wzgledami, nie tylko wzrost i miesiaczka.
ja przestalam roznasc hmm chyba lwasnie w wieku 13 lat... mam 164 cm. i to sie nie zmieni :/ niestety.

Numer Gadu-Gadu
1744817
kasia0001 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 21:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

sami10 napisał/a:
jeżeli nie dostała jeszcze miesiączki to może jkanajbardziej urosnąć do tego wzrostu! ja mam 177cm
pamietaj, że wzrost Twojej koleżanki kończy sie kiedy jest wyższa od mamy i niższa od taty Wink
Jasnee.. to ciekawe czemu ja juz od dawna jestem wyższa od mamy i cały czas rosnee i na dodatek w ciągu pół roku urosłam 8cm więc chyba nic tu nie ma do rzeczy że wtedy jest się wyższym od mamy i niższym od taty :/

Numer Gadu-Gadu
9145823
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 21:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gdzieś czytałam, że rośnie się bardzo intensywnie od czasu rozpoczęcia dojrzewania do 1 miesiączki, po czym nadal się rośnie ale już mniej- aż do zakończenia okresu dojrzewania. U kobiet okres dojrzewania kończy się najczęściej w 18 roku życia.

Jeśli ktoś jest niski to ponoć do kręgosłupa wstrzykuje się hormon wzrostu żeby urósł.

Numer Gadu-Gadu
7399523
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 21:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

czegos takiego napewno bym sobie nie zrobila Shocked
tylko dalej nie wiem dlaczego wszyscy moi znajomi i moi rodzice mowia ze dziewczyny rosna do 15 roku zycia a chlopaki do 18 lat Confused

Numer Gadu-Gadu
2064691
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 21:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

faceci rosna do 21 roku.
Powrót do góry
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 21:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to zależy w jakim wieku zaczną dojrzewać, ale powszechnie przyjmuje się, że dziewczyny rosną do 18 a faceci 20/21 roku życia.

Numer Gadu-Gadu
7399523
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 22:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no tak, oczywiste jest ze kazdy dojrzewa inaczej. ale tak jest mniej wiecej i ogolnie tak sie podaje zazwyczaj.
Powrót do góry
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 22:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oj tam, to zobaczymy za pare lat czy urosniesz.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 09 Lut, 2006 07:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

na pewno nie duzo.. okres w ktorym szybko roslam minal, a teraz pewnie juz jakas nieznaczna roznica..
Powrót do góry
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu