Co miesiąc od 3 lat mnie brzuch co miesiąc nawala.Biorę Nospę i Ibuprom. Najgorsze, że mnie w szkole łapie najgorszy ból i mnie zwalniają z lekcji, a matka ma pretensje, że robię to specjalnie żeby w szkole nie być. Ona tego nie rozumie, pielęgniarka mi daje Nospe i mówi ,ze mam do lekarza isc ,a mama na to nic.Czasami jest tak ze po kilka razy w miesiącu mnie boli na dole brzucha. Pomóżcie!
Zostały poprawione błędy ortograficzne i interpunkcyjne, plus jeszcze Caps Lock i zmieniłam nazwę tematu na bardziej odpowiedniejszy - Nikita.
Olej matkę, bierz książeczkę i idź do lekarza sama. Nie faszeruj się lekami i zadnych chałupniczych metod na chroniczne bóle też nie stosuj.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Dokładnie. To, że tak się dzieje jest co namniej niepokojące - to może być oznaka jakiejś choroby, zwłaszcza jeśli zdarza się kilka razy w miesiącu, więc idź jak najszybciej do lekarza. Jeśli nie chcesz iść sama, to porozmawiaj jeszcze raz z mamą.
tez tak mam. Żrę APAP bo po nospie więcej leci. Moja mama mówi że to normalne, ale ja się chyba zapiszę do prwatnego ginekologa(do państwowego trzeba czekać trzy miesiące) wezme od mamy kasę i wio bo w przyszłości chce być zdrowa i mieć dzieci. Zrób tak samo.
Wysłany: Wto 15 Sie, 2006 19:33
"do państwowego trzeba czekać trzy miesiące" <spada z krzesła i kwiczy niczym prosię> Wiedza nabyta przed dniem w innym wątku.
Selena - Zapewne bóle miesięczne, nie ma co panikować, przez całe życie co miesiąc będzie Cię brzuch bolał. Stanę po stronie matki, bo jakoś nie widzę jej "strasznych sprzeciwów i niechęci wobec dziecka", więc... Może naprawdę nie chcesz być w szkole?
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
mialam cos podobnego jak mialam...hmm...chyba 10 lat. teraz mam 13. bylam na USG, ktore nic nie wykazalo. Potem mialam robiona gastroskopie <uhhh> okropne. wkladaja rure do gardla, az do brzuszka...okazalo sie ze mam jakies naloty czy cos takiego. szybko po tym wszystko przeszlo chyba dali mi jakies leki. juz nie pamietam. pozdrawiam
Zapewne bóle miesięczne, nie ma co panikować, przez całe życie co miesiąc będzie Cię brzuch bolał.
miesiaczke ma sie kilka razy w miesiacu?
"Czasami jest tak ze po kilka razy w miesiącu mnie boli na dole brzucha"... nawet, podczas poszczegolnych faz cyklu nie powinno byc silnego bolu, zwlaszcza tak czestego
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 18 Lis, 2006 09:44
Jak masz okres, boli brzuch, w dniu owulacji również może boleć brzuch, mnie boli zawsze z 2 dni przed okresem akurat, więc jak widzisz z powodu cyklu można mieć częściej bóle, mim o że okres masz raz w miesiącu.