| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Okropnie bolący brzuch
Autor Wiadomość
Selena********* Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 30 Cze, 2006 14:13   Okropnie bolący brzuch Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Co miesiąc od 3 lat mnie brzuch co miesiąc nawala.Biorę Nospę i Ibuprom. Najgorsze, że mnie w szkole łapie najgorszy ból i mnie zwalniają z lekcji, a matka ma pretensje, że robię to specjalnie żeby w szkole nie być. Ona tego nie rozumie, pielęgniarka mi daje Nospe i mówi ,ze mam do lekarza isc ,a mama na to nic.Czasami jest tak ze po kilka razy w miesiącu mnie boli na dole brzucha. Pomóżcie!

Zostały poprawione błędy ortograficzne i interpunkcyjne, plus jeszcze Caps Lock i zmieniłam nazwę tematu na bardziej odpowiedniejszy - Nikita.

Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
6303049
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Cze, 2006 15:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Olej matkę, bierz książeczkę i idź do lekarza sama. Nie faszeruj się lekami i zadnych chałupniczych metod na chroniczne bóle też nie stosuj.

Ego_centryczna Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Pią 30 Cze, 2006 19:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dokładnie. To, że tak się dzieje jest co namniej niepokojące - to może być oznaka jakiejś choroby, zwłaszcza jeśli zdarza się kilka razy w miesiącu, więc idź jak najszybciej do lekarza. Jeśli nie chcesz iść sama, to porozmawiaj jeszcze raz z mamą.

Numer Gadu-Gadu
530938
pytalska Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 15 Sie, 2006 17:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tez tak mam. Żrę APAP bo po nospie więcej leci. Moja mama mówi że to normalne, ale ja się chyba zapiszę do prwatnego ginekologa(do państwowego trzeba czekać trzy miesiące) wezme od mamy kasę i wio bo w przyszłości chce być zdrowa i mieć dzieci. Zrób tak samo.
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 15 Sie, 2006 19:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

"do państwowego trzeba czekać trzy miesiące" <spada z krzesła i kwiczy niczym prosię> Wiedza nabyta przed dniem w innym wątku.

Selena - Zapewne bóle miesięczne, nie ma co panikować, przez całe życie co miesiąc będzie Cię brzuch bolał. Stanę po stronie matki, bo jakoś nie widzę jej "strasznych sprzeciwów i niechęci wobec dziecka", więc... Może naprawdę nie chcesz być w szkole?
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 16 Sie, 2006 08:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri no widzisz dzwoniłam do ginekologa nie prywatnego to mi podała termin na listopad to chyba nie moja wina nie?
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 16 Sie, 2006 10:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzieci zazwyczaj mają od czegoś takeigo rodziców...
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 16 Sie, 2006 11:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No tacie chyba nie powiem a mama narazie ma powazniejsze sprawy na głowie po za tym mam 13 lat jaki problem zadzwonić i umówić się na wizytę?
Powrót do góry
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Sro 16 Sie, 2006 12:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

pytalska napisał/a:
No tacie chyba nie powiem

LOLZ, a to niby czemu?

Junior
Junior

PostWysłany: Sro 16 Sie, 2006 12:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jakoś bym się troszke krępowała i tak pewnie już wie od mamy :lol:
Powrót do góry
Aga002 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 24 Sie, 2006 15:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mialam cos podobnego jak mialam...hmm...chyba 10 lat. teraz mam 13. bylam na USG, ktore nic nie wykazalo. Potem mialam robiona gastroskopie <uhhh> okropne. wkladaja rure do gardla, az do brzuszka...okazalo sie ze mam jakies naloty czy cos takiego. szybko po tym wszystko przeszlo Smile chyba dali mi jakies leki. juz nie pamietam. pozdrawiam Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Sissa11 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 17 Lis, 2006 19:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mnie raz cały dzień brzuch bolała...Eeee...A moze masz uczulenie na szkołę? Bo jak ja tylko do szkoły wejdę to mnie głowa boli....

Numer Gadu-Gadu
713939
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Pią 17 Lis, 2006 19:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Paluszek i główka to szkolna wymówka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
rotorvator Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 17 Lis, 2006 20:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri napisał/a:
Zapewne bóle miesięczne, nie ma co panikować, przez całe życie co miesiąc będzie Cię brzuch bolał.

miesiaczke ma sie kilka razy w miesiacu?

"Czasami jest tak ze po kilka razy w miesiącu mnie boli na dole brzucha"... nawet, podczas poszczegolnych faz cyklu nie powinno byc silnego bolu, zwlaszcza tak czestego
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sob 18 Lis, 2006 09:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak masz okres, boli brzuch, w dniu owulacji również może boleć brzuch, mnie boli zawsze z 2 dni przed okresem akurat, więc jak widzisz z powodu cyklu można mieć częściej bóle, mim o że okres masz raz w miesiącu.
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu