| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Gdy rodzice mówią "NIE:("
Autor Wiadomość
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 22 Gru, 2006 15:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wyjątki, wyjątki, wyjątki, każdy jest wyjątkiem, i każdy mógłby o sobie książkę napisać,

Chodzi mi o to, że Ty patrzysz na swoje związki jako na bardzo niedojrzałe (To po co w nich w ogóle jesteś?), ja zaś patrzyłem zawsze jak na bardzo w porządku - Jest jak jest, bo tak powinno być. I nadal tak uważam.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nikav Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 23 Gru, 2006 10:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Po co w nich jestem? Bo dzięki nim kolejne będą dojrzalsze. Nie można przeskoczyć tej bariery ot tak, po prostu. Poza tym, to przecież bardzo miłe i nie muszę się rozwlekać jak dobrze jest z drugą osobą? Mimo wszystko nadal wydaje mi się, że nie potrafię w swoim ubogim zasobie słów znaleźć odpowiednich, które wyraziłyby do końca moje stanowisko. Dlatego przestanę próbować. Off. Smile
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 23 Gru, 2006 13:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jedno tylko mnie ciekawi. Czy za związek dojrzały uważasz ten w którym zawita między wami seks?

Pytanie z serii "no offence"
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Nie 24 Gru, 2006 17:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To zależy. Sformułuję Twoje pytanie inaczej, aby odpowiedzieć na nie jednoznacznie.

"Czy każdy swój związek w którym zaistniał seks uznam za dojrzały?" - nie, nie każdy. Smile

Może być tak?
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 24 Gru, 2006 21:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czyli niejako nie istnieje dla Ciebie wyznaczona bariera między dojrzałym związkiem, a niedojrzałym, i po prostu każdy z czasem uznasz za niedojrzały ; )?
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 25 Gru, 2006 16:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak poczuję, że mój obecny związek jest dwoma dojrzałymi ludźmi i jest dojrzały, to Ci powiem. Na razie jeszcze tak nie było. Wink
Powrót do góry
Tremere Płeć:Kobieta
Aktywista
velvet velour
Aktywista

PostWysłany: Wto 26 Gru, 2006 18:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zwiazek bez seksu to nie zwiazek.
Powrót do góry
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sro 27 Gru, 2006 19:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Każdy ma chyba indywidualną definicję dojrzałego związku. Oczywiście można by tu mówić o zaufaniu, wspólnych planach ble ble ble. Ale nie chce mi sie o tym mówić, niech każdy oceni według siebie i sprawdzi na sobie. Wspomnę jednak, ze w dojarzałym związku oboje partnerów powinno: czuć się dobrze i umieć się dogadać w każdej sprawie- także w sprawie sexu(bez sensu jest gadanie, że związek bez sexu to nie związek) (...).

Mówicie o różnicach związków ze względu na wiek. Ja myslę, że wszystko to co nazywa się "związkami" (bo w moim rozumieniu nie wszystko to jest związkiem) przygotowuje do czegoś co będzie później, oswajamy sie powoli z bliskością drugiego człowieka... szczerze mówiąc często przez nasladowanie dorosłych lub nastoletnich brci czy siostry.
Jak się to dzieje? Powoli przełamujemy granice płci. Trzymanie za rękę, pierwszy buziak, pierwszy pocałunek (...) w końcu sex. Równocześnie podejmuje się pierwsze rozmowy szczere, pierwsze wspólne decyzje... wiecie o co mi chodzi. Pierwsze podejścia też są ważne, chociaż często naiwne.

Podsumowując- róbcie co chcecie, wierzcie w co chcecie i myślcie co chcecie. I szanujcicie zdanie innych, nawet jeśli się z nimi nie zgadzacie- to juz moja rada.

A jeśli drwicie z związków bardzo młodych ludzi, drwicie tak naprawdę z siebie. 11latki też mają uczucia i wartości, też sa ludżmi i powinniśmy dać im się uczyć na błędach.

Pozdrawiam.

Numer Gadu-Gadu
7399523
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 07 Sty, 2007 16:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tremere napisał/a:
zwiazek bez seksu to nie zwiazek.

Nie zgadzam sie. To w takim razie pary które czekaja z wspolzyciem do malzenstwa (pomijam ze teraz to zadkie) nie są związkiem??Razz staja sie nim dopiero kiedy wezma slub?
Zwiazek to zwiazek - dwoje ludzi połączonych wzjamenym uczuciem a co między nimi zachodzi, jak daleko się posuwają to tylko ich idywidualna sprawa. Nie zaczynają odrazu od seksu jak powiedziałą blanka na wszystko przychodzi swój czas.
To np. para ktora jest ze soba hmm powiedzmy pol roku i po tym czasie decyduje sie na sex od tego momentu wedlug ciebie staje sie prawdziwym zwiazkiem?
ja mysle ze niekoniecznie...

Numer Gadu-Gadu
730730
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu