| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
bicie serca
Autor Wiadomość
MKS Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 16:41   bicie serca Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Już od jakiegoś roku mam coś takiego że na jakieś 10-15 min serce czasem bije mi bardzo szybko ...nie ważne czy sie denerwuje czy nie to sie dzieje w różnych momentach , bije o wiele za szybko niż pży największym wysiłku tak że dostaje mroczków przed oczami i wogóle lekko się cały częsę . Byłem z tym u lekarza ale on pwiedział że to normalna sprawa dzis było troche inaczej bo miałem to przez 1h i serce mnie bolało a od ostatniego razu minoł może miesiąc i zaczeło się to podczas przerwy a więc wcale nie nadwyrężałem się pod konieć nawet jak parzyem na cs to mi to drgało no ale wkońcu mineło .Jeśli wiecie co to może być to piszcie proszę bo nie wydaje mi się żeby to bylo do końca normalne i każdy to miał a ciśnienie krwi mam niskie
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 16:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Idź jeszcze raz do lekarza. To nie jest normalne.

Ja mam czasem takie coś, że jak leżę i od razu wstaję to mi się robi czarno przed oczami. Moja kumpela też tak miała i była u lekarza, który powiedział, że to zjawisko dojrzewania.

Ale ty masz coraz gorzej i boli cię serce, miga obraz przed oczami i trwa to dość długo, bo to moje coś - parę sekund.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 16:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nom dziś to 2 przerwy i cała lekcje trwało a lekcja przed kompem a więc zero wysiłku
Powrót do góry
Sissa11 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 16:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mi raz zrobiło sie ciemno przed oczami - jak spadłam na brzuch z roweru....
Co do tego - mnie dzisiaj kłuło coś troszke tylko dlatego, ze zgrubłam i gacie w pasie mam za ciasne.... Musze schudnąć...

Myślę, ze powinieneś iść do kardiologa - ona zna sie lepiej niz zwykły lekarz.

Numer Gadu-Gadu
713939
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 17:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sissa11 napisał/a:
tylko dlatego, ze zgrubłam

Nie ma takie wyrazu jak ZGRUBŁAM ;P
Mówi się przytyłam lub utyłam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
pytalska Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 18:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Może masz 'arytmie serca' ja też mam takie objawy byłam u lekarza no i okazało się że to arytmia.. Bierz książeczkę zdrowia i idx do lekarza pierwszego kontaktu, który da Ci skierowanie do kardiologa
Powrót do góry
Memi Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 18:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

MKS napisał/a:
nom dziś to 2 przerwy i cała lekcje trwało a lekcja przed kompem a więc zero wysiłku

Właśnie, komputer może za długo siedzisz?
A tak niezdrowo.
I nie straszcie że to od razu arytmia, ja mam to samo nawet w głowie mi sie przy tym kręci a arytmii nie mam.
Lekarz powiedział że to spowodowane wzrostem.
Serce nie nadąża pompowac krwi i stąd te odchyły.
^__^
Powrót do góry
Juchu:) Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 19:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Może też to być związane z tym że za szybko rośniesz i organizm nie nadąża. Ale lepiej idź do lekarza niech porobi ci wszystkie badania.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
159348
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 19:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wszyscy specjaliści medycyny, a jeden mądrzejszy od drugiego...

Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 19:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Słupek napisał/a:
Wszyscy specjaliści medycyny, a jeden mądrzejszy od drugiego...

Lepszy specjalista - medyk - amator niż maruda - zrzęda - egocentryk szukajacy poklasku.
Powrót do góry
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 19:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moze idz do jakiegos innego lekarza. Nie opisales dokladnie co sie dzieje, ale z tego co napisales moze to byc:
- wzrost cisnienia krwi
- nadczynnosc tarczycy
- zaburzenia rytmu serca
- niewydolnosc serca
- zapalenie miesnia sercowego
- wada zastawek serca.
Na forum niestety nikt ci w tej sprawie nie pomoze. Jedyna rada - idz jeszcze raz do lekarza.

Numer Gadu-Gadu
6476170
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 19:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zapomniałaś o kilku rzeczach:
-kurcz tętnicy wieńcowej
-wrodzona wada naczyń wieńcowych zmiany zatorowo-zakrzepowe w tętnicach wieńcowych
-kardiomiopatia przerostowa
-miażdżyca
......................
Albo nie!!
Najlepiej od razu niech zamówi sobie pogrzeb.
Po co ma sie męczyć.
Powrót do góry
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 20:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Memi napisał/a:
Zapomniałaś o kilku rzeczach:
-kurcz tętnicy wieńcowej
-wrodzona wada naczyń wieńcowych zmiany zatorowo-zakrzepowe w tętnicach wieńcowych
-kardiomiopatia przerostowa
-miażdżyca
......................
Albo nie!!
Najlepiej od razu niech zamówi sobie pogrzeb.
Po co ma sie męczyć.

Miażdzyca to raczej nie bedzie Wink Kardiomiopatia moze byc, ale o ile dobrze pamietam wystepuja przy niej dusznosci, a MKS o nich nie wspominał. O tetnicach wieńcowych narazie nic nie wiem Wink

Zamiast pytac sie co to moze byc, mogl zalozyc temat z pytaniem o najlepszy zaklad pogrzebowy Razz

Numer Gadu-Gadu
6476170
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pią 09 Lut, 2007 21:06   Re: bicie serca Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

też nieraz miewam problemy z sercem.. Najgorzej było chyba, kiedy zaczęło mnie boleć, że się ruszyć nie mogłam, i tak z pół godz., potem pobolewało, nieraz kucia itd, jednak z EKG wynika że wszystko ok, pani doktor powiedziała, że w tym wieku czasami tak się zdarza itp. Ale są różne przypadki.. najlepiej będzie jak się zbadasz, tylko bez panikowania, jak ja to robiłam...
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 10 Lut, 2007 08:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja też byłem u kardiologa i po jakichś badaniach stwierdził że nic mi nie jest no ale z znajomych nikt tego nie mial a rosnąć już raczej kończe więc też może być to spowodowane z szybkim wzrostem[/list]
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu