Już od jakiegoś roku mam coś takiego że na jakieś 10-15 min serce czasem bije mi bardzo szybko ...nie ważne czy sie denerwuje czy nie to sie dzieje w różnych momentach , bije o wiele za szybko niż pży największym wysiłku tak że dostaje mroczków przed oczami i wogóle lekko się cały częsę . Byłem z tym u lekarza ale on pwiedział że to normalna sprawa dzis było troche inaczej bo miałem to przez 1h i serce mnie bolało a od ostatniego razu minoł może miesiąc i zaczeło się to podczas przerwy a więc wcale nie nadwyrężałem się pod konieć nawet jak parzyem na cs to mi to drgało no ale wkońcu mineło .Jeśli wiecie co to może być to piszcie proszę bo nie wydaje mi się żeby to bylo do końca normalne i każdy to miał a ciśnienie krwi mam niskie
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 16:48
Idź jeszcze raz do lekarza. To nie jest normalne.
Ja mam czasem takie coś, że jak leżę i od razu wstaję to mi się robi czarno przed oczami. Moja kumpela też tak miała i była u lekarza, który powiedział, że to zjawisko dojrzewania.
Ale ty masz coraz gorzej i boli cię serce, miga obraz przed oczami i trwa to dość długo, bo to moje coś - parę sekund.
Mi raz zrobiło sie ciemno przed oczami - jak spadłam na brzuch z roweru....
Co do tego - mnie dzisiaj kłuło coś troszke tylko dlatego, ze zgrubłam i gacie w pasie mam za ciasne.... Musze schudnąć...
Myślę, ze powinieneś iść do kardiologa - ona zna sie lepiej niz zwykły lekarz.
Może masz 'arytmie serca' ja też mam takie objawy byłam u lekarza no i okazało się że to arytmia.. Bierz książeczkę zdrowia i idx do lekarza pierwszego kontaktu, który da Ci skierowanie do kardiologa
nom dziś to 2 przerwy i cała lekcje trwało a lekcja przed kompem a więc zero wysiłku
Właśnie, komputer może za długo siedzisz?
A tak niezdrowo.
I nie straszcie że to od razu arytmia, ja mam to samo nawet w głowie mi sie przy tym kręci a arytmii nie mam.
Lekarz powiedział że to spowodowane wzrostem.
Serce nie nadąża pompowac krwi i stąd te odchyły.
^__^
Wszyscy specjaliści medycyny, a jeden mądrzejszy od drugiego...
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 19:43
Moze idz do jakiegos innego lekarza. Nie opisales dokladnie co sie dzieje, ale z tego co napisales moze to byc:
- wzrost cisnienia krwi
- nadczynnosc tarczycy
- zaburzenia rytmu serca
- niewydolnosc serca
- zapalenie miesnia sercowego
- wada zastawek serca.
Na forum niestety nikt ci w tej sprawie nie pomoze. Jedyna rada - idz jeszcze raz do lekarza.
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Zapomniałaś o kilku rzeczach:
-kurcz tętnicy wieńcowej
-wrodzona wada naczyń wieńcowych zmiany zatorowo-zakrzepowe w tętnicach wieńcowych
-kardiomiopatia przerostowa
-miażdżyca
......................
Albo nie!!
Najlepiej od razu niech zamówi sobie pogrzeb.
Po co ma sie męczyć.
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 20:10
Memi napisał/a:
Zapomniałaś o kilku rzeczach:
-kurcz tętnicy wieńcowej
-wrodzona wada naczyń wieńcowych zmiany zatorowo-zakrzepowe w tętnicach wieńcowych
-kardiomiopatia przerostowa
-miażdżyca
......................
Albo nie!!
Najlepiej od razu niech zamówi sobie pogrzeb.
Po co ma sie męczyć.
Miażdzyca to raczej nie bedzie Kardiomiopatia moze byc, ale o ile dobrze pamietam wystepuja przy niej dusznosci, a MKS o nich nie wspominał. O tetnicach wieńcowych narazie nic nie wiem
Zamiast pytac sie co to moze byc, mogl zalozyc temat z pytaniem o najlepszy zaklad pogrzebowy
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 21:06 Re: bicie serca
też nieraz miewam problemy z sercem.. Najgorzej było chyba, kiedy zaczęło mnie boleć, że się ruszyć nie mogłam, i tak z pół godz., potem pobolewało, nieraz kucia itd, jednak z EKG wynika że wszystko ok, pani doktor powiedziała, że w tym wieku czasami tak się zdarza itp. Ale są różne przypadki.. najlepiej będzie jak się zbadasz, tylko bez panikowania, jak ja to robiłam...
ja też byłem u kardiologa i po jakichś badaniach stwierdził że nic mi nie jest no ale z znajomych nikt tego nie mial a rosnąć już raczej kończe więc też może być to spowodowane z szybkim wzrostem[/list]