Mam niezbyt przyjemny problem... Jak u każdej nastolatki rosną mi włoski pod pachami. Moje koleżanki je zgalają. Ale moi rodzice nie pozwalają mi na to Co mam zrobić?
na pooczątku włoski są delikatne i rzadkie.
Możesz je np. wyrywać pincetką(czy jak to się pisze), włoski nie będą grubsze, a po goleniu pachy wyglądają nienajlepiej...
wow, to mój setny post;p
_________________ Na każdą kobietę, która robi z mężczyzny durnia, przypada kobieta, która z durnia zrobi mężczyznę.
Skoro ci nie pozwalają to nie gol...ja tez długo musiałam czekać zanim mi pozwolili a włosów na nogach to do tej pory mi nie pozwalają. Lepiej nie rób tego bez zgody rodziców!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Nie lubię Was podburzać przeciwko rodzicom. Uważam jednak, że golenie włosów, to prywatna sprawa każdej z Was i rodzice za bardzo nie powinni się w to mieszać. Jeśli nie chcesz golić wbrew woli rodziców to męcz ich często i regularnie i dawaj im do zrozumienia, że wcale Ci się te włosy nie podobają. Zobaczysz - znudzi im się i pozwolą Ci ogolić
Ojej! Naprawdę ci nie pozwalają. To beznadzejnie. Pogadaj z nimi i daj im do zromienia, że przecież wszyscy to robią... A poza tym, jak sobie ogolisz, to co? przykleją ci sztuczne?
_________________ ... to wszystko zależy od ciebie, do kogo będziesz strzelał
to wszystko zależy od ciebie, za co i kogo bedziesz umierał ...
poczekaj jak podrasna ...i kiedy twoja Mama lub tata beda w pokoju zaloz bluzke bez rekaw (taka na ramiaczka) i co chwile tak sie przeciagaj zeby widzieli ile masz wlosow Moze po tym sie przeraza ze maja corke goryla i ci pozwala Duzo szczescia !
_________________ Haha! Wrucilam! Dzieci.Best mi sie "odnudzilo
ja zaczęłam golić sama moja mam na wypadzie wakacyjnym zauważyła odrstające włoski i się wściekła czemu jej nei pwoeidział że chce golić to by mi depilator w kremie kupiła.
Mnie to troszke dziwi bo jak już deg wspomniał to jest sprawa każdej z nas kedy zaczniemy sobie golić nogi czy wloski pod pachami. ja gole pod pachami od okolo pol roku i to mama mi powiedziala zebym to zrobila.
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 20 Wrz, 2003 14:07
Mi sama mama doradziła żebym goliła włosy pod pachami, bo wygląda to niehigienicznie jak są takie długie. Porozmawiaj o tym z rodzicami.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 21 Wrz, 2003 21:59
Wiesz,narazie nie masz jeszcze długich tych włosów... Jeżeli już bedziesz miaa bardzo długie i naparwde bedzie Ci to przeszkadzać to szczerze porozmawiaj z mamą. Powiedz jej,że to brzydk wygląda dziewczyna z "dżungla" pod pachą. W koncu ona też to przechodziła...Powinna zrozumieć
Pewnie mi nieuwieżycie ale... Moja koleżanka ma 11 lat i jak zakłada sobie koszulkę na ramiączkach to u niej widać <jak u starego faceta!>
gęste brązowe włosy pod pachami! Dosłownie u niej włosy pod pachami wyglądają tak gęsto jak włosy na głowie!
<A ma dułgie włosy i gęste!>
Wiesz...mi mama nie pozwoliła golić nóg...robie to od połowy 1 klasy gim a ona dopiero pod koniec wakacji się zorientowała ze to robie A co do Ciebie to powiedz mamie że każda Twoja koleżanka sie goli (ee trochę to brzydko ujęłam ) że nie chcesz być inna i ze nie możesz zalożyć bluzeczki na ramiączkach z obawy ze ktoś zobaczy Twoje "włoski". Bo jest to troszkę wstydliwe :/
_________________ "Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym!!!"
<ja-cytryna.blog.pl.> =D
ja tez sie wssydzilam a mama takze mi nie pozwalala .
Ale ja nie mialam ochoty byc dalej brzydula klasowa wiec zaczelam je delikatnie wyrywac penseta to wyywania brwi i poskutkowalo teraz juz sie nie wstydze ![/list]
_________________ Szkola jest jak WC -
trzeba do niej chodzic