| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Piersi i problemy - potrzebuje pomocy fachowej =(

Czy masz podobne problemy jak ja ?
Tak , trudno mi z tym było
59%
 59%  [ 13 ]
Nie
40%
 40%  [ 9 ]
Głosowań: 19
Wszystkich Głosów: 22

Autor Wiadomość
AŚKA Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Czw 24 Maj, 2007 18:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja bym powiedziała po prostu o wszystkim o tych koleżankach, o tym jak się czuję... ale jeśli czujesz dyskomfort to spróbuj tak:
1. powiedz mamie, że widziałaś w sklepie takie fajne usztywniane biustonosze i czy mogłabyś sobie taki sprawić, bo myślisz, że będzie dobry Smile
2. jak będziesz z mamą w sklepie z bielizną oglądaj takie biustonosze, znajdź jakiś naprawdę ładny i powiedz, że Ci się bardzo podoba i zapytaj czy mogłabyś przymierzyć, jeśli mamie też przypadnie do gustu powinno być Ok Smile
3. kiedyś byłam świadkiem takiej rozmowy: dziewczyna chciała sobie kupić zwykły, nieucztywniany biustonosz, a sprzedawczyni powiedziała jej, że te biustonosze są nieodpowiednie, ponieważ deformują i spłaszczają biust... Smile nie wiem, czy to jest prawda, ale możesz użyć tego argumentu Smile (to było dawno temu, ja też wtedy chodziłam czasami w tych zwykłych biustonoszach; moja mama też była świadkiem tej rozmowy i od razu mi powiedziała, że mi wszystkie takie biustonosze wyrzuci, bo też o tym słyszała i kupiła usztywniane biggrin)

powodzenia biggrin

Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Czw 24 Maj, 2007 19:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A nie możesz po prostu kupić sobie sama, jak będziesz na mieście, i jak się mama spyta co kupiłaś to wymienić? Chyba nie musisz się pytać mamy o pozwolenie na kupno stanika...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4961269
mała 13 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 24 Maj, 2007 19:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja jak chciałam stanik (wtedy nie miałam na co ale mi się tak jakoś umaiło Razz) to jak byliśmy w mieście na zakupach (mieszkam na wsi) i już mieliśmyjechać do domu to się spytałam " mamo pojedziemy jeszcze do jednego miejsca?" mama : "a gadzie ?" ja : chce żebyś kupiła mi stanik" mama : " a po co ci?" (miała rację Razz) no bo wiesz, wszytkie dziewczyny go mają w mojej klasie i ja się głupio czuję" mama : "teraz jestem zmęczona" i pojechaliśmy do domu. Byłam na nią wk*rwiona jak niewiem !! ale gdy byłam chora, ona pojechała na zakupy i kupiła mi stanik,dokładnie to topik, ale i tak byłam zachwycona. Jakiś tydzień później gdy byliśmy znów na zakupach (mania zakupowania Razz) i przechodziliśmy koło sklepu z bielizną mama do mnie : "a nie chcesz jeszcze jednego ?" ja gały jak pięć złotych i " jasne". weszliśmy i mama mówi że takie są tylko takie jaki już mam. a ja wtedy do niej " ale ja chce taki bardziej normalny, wiesz z zapinaniem" a ona : " to pytaj się sprzedawczyni" i kupiłam pierwszy normalny stanik, który mam do dzisiaj. (wtedy był za duży, teraz jest dobry:P )

Buziaki dla nieszczęśliwych... :* :*
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4265272
anndzia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 24 Maj, 2007 20:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

może i nie wstydzę , tylko nie wiem jaka będzie reakcja , czy się zgodzi , czy tylko powie , ze nie

[ Dodano: Czw 24 Maj, 2007 19:21 ]
to było0 do Shaunriego

[ Dodano: Czw 24 Maj, 2007 19:23 ]
Cytat:
ja jak chciałam stanik (wtedy nie miałam na co ale mi się tak jakoś umaiło ) to jak byliśmy w mieście na zakupach (mieszkam na wsi) i już mieliśmyjechać do domu to się spytałam " mamo pojedziemy jeszcze do jednego miejsca?" mama : "a gadzie ?" ja : chce żebyś kupiła mi stanik" mama : " a po co ci?" (miała rację ) no bo wiesz, wszytkie dziewczyny go mają w mojej klasie i ja się głupio czuję" mama : "teraz jestem zmęczona" i pojechaliśmy do domu. Byłam na nią wk*rwiona jak niewiem !! ale gdy byłam chora, ona pojechała na zakupy i kupiła mi stanik,dokładnie to topik, ale i tak byłam zachwycona. Jakiś tydzień później gdy byliśmy znów na zakupach (mania zakupowania ) i przechodziliśmy koło sklepu z bielizną mama do mnie : "a nie chcesz jeszcze jednego ?" ja gały jak pięć złotych i " jasne". weszliśmy i mama mówi że takie są tylko takie jaki już mam. a ja wtedy do niej " ale ja chce taki bardziej normalny, wiesz z zapinaniem" a ona : " to pytaj się sprzedawczyni" i kupiłam pierwszy normalny stanik, który mam do dzisiaj. (wtedy był za duży, teraz jest dobry:P )

To bym musiała narpierw pojść z mamą do miasta , a ja chodzę z nia tylko wtedy , gdy oni kupują mi ubranie , ale dzięki , bo pomysł dobry xD

[ Dodano: Czw 24 Maj, 2007 19:25 ]
hmnn , powiedzcie jaki to rozmiar , ale musicie wejść na stronę http://www.quelle.pl/pl/extern/index.html?EMBPERL_UID=:726bf64e2e5272c092160eefa06f7c68&fsreloaded=1& i tam wejść na bieliznę i znaleść dwa rodzaje biustonoszy ( jedne pomarańczowe , niebieskie i rózowe , a drugie zielone m niebieskie , różowe z odcieni pastelowych )

Dzięki

Numer Gadu-Gadu
6538603
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Czw 24 Maj, 2007 23:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

szczyt śmiałości : poprosić mamę o biustonosz

aż mi się nie chce myśleć jak za parę lat będziesz miała chłopaka: może byśmy się pocałowali? nie, wstydzę się Wink
Powrót do góry
Czarna Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 25 Maj, 2007 10:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kurde... ja nei pamietam jak to bylo z moim biustonoszem... pamietam jakis motyw, ze moja kuzynka miala takie smieszne szmaciane ktore mi sie strasznie podobaly i jak ona wyrosla z nich to mi oddalaa potem co bylo to nie wiem... Smile

Numer Gadu-Gadu
2551311
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 25 Maj, 2007 13:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

anndzia - Nie chodzi o to czy lubisz pytać się mamy czy kupi Ci stanik.

Człowiek przez całe życie robi coś czego nie lubi.

Kwestia to czy się przełamiesz i jak człowiek podejdziesz i się zapytasz, bo - jak powiedziałem - czas się przełamać. Trochę śmiałości nie zaszkodzi.
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 25 Maj, 2007 14:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
aż mi się nie chce myśleć jak za parę lat będziesz miała chłopaka: może byśmy się pocałowali? nie, wstydzę się

Ty mnie po prostu nie rozumiesz . O tampoty , podpaski itp. jakoś przełamać się mogę , z chlopakiem bez problemu , a do tego muszę mieć jakiś sposób .

Numer Gadu-Gadu
6538603
ewamarchewa Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 25 Maj, 2007 15:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A może wprost bedzie najlepiej? A jeśli nie, to otwórz sobie jakąś stronkę z bielizną, wybierz taki biustonosz, aby pasował na Ciebie i pod jakimś tam pretekstem zawołaj mamę. Później powiedz, że myślisz, iż by na Ciebie pasował i, że jest fajny i z chęcią byś go kupiła, bo bardzo Ci potrzebny i jakoś się rozmowa zacznie. Spróbuj.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8168309
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 25 Maj, 2007 16:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

anndzia - Jeśli "z chłopakiem możesz", czy "z mamą o podpaskach" to dobrze wiesz że planowanie rozmowy jest głupotą.
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 25 Maj, 2007 17:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie wiem czy wiesz , ale ja zawsze to co zrobię jest dobrze przemyślane i nie palnę czegoś prosto z mostu ;/

[ Dodano: Pią 25 Maj, 2007 16:37 ]
A poza tym , czy mogę się Ciebie spytać Shaunri, co Ty robisz w tematach o dojrzewaniu dla dziewczyn ?

Numer Gadu-Gadu
6538603
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Pią 25 Maj, 2007 19:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

anndzia napisał/a:
co Ty robisz w tematach o dojrzewaniu dla dziewczyn ?

Czyta i pisze?
anndzia napisał/a:
do tego muszę mieć jakiś sposób .

Ale przecież Twoja mama jest już dorosła (przynajmniej tak mi się wydaje ;p) i na gadki o staniku nie będzie sobie myśleć czegoś głupiego jak, być może, np Twoi rówieśnicy, też przez to przecodziła, też jest kobietą. Więc powiedz mimochodem: "przydałby mi się stanik".

Numer Gadu-Gadu
4961269
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 25 Maj, 2007 19:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik napisał/a:
anndzia napisał/a:
co Ty robisz w tematach o dojrzewaniu dla dziewczyn ?

Czyta i pisze?

Zastanawia mnie , co CHŁOPAK robi w takich tematach .

Numer Gadu-Gadu
6538603
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 25 Maj, 2007 19:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mnie tez to zastanawialo ale sie przyzwyczailam.

Numer Gadu-Gadu
6482031
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Pią 25 Maj, 2007 20:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Zastanawia mnie , co CHŁOPAK robi w takich tematach .

Ten chłopak z reguły pisze dziewczętom dużo mądrzejsze porady niż Wy Rolling Eyes

Strona 4 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu