| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Za długo...!! ??
Autor Wiadomość
anionka Płeć:Kobieta

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 27 Kwi, 2007 17:53   Za długo...!! ?? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hejka! Mam 13 lat. Okres dostlam 2006r. dokladnie to lutego kolejnie pojawil mi sie po roku.
I mam co roku.
Troszke nie regularne ale dlaczego tym razem trwa mi az 9dni??????
Zazwyczaj bylo to przez 4/3dni. Czy to przez jazde na rowerze.
Moze mam cos zjesc aby w koncu prestal..

Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Pią 27 Kwi, 2007 18:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

anionka napisał/a:
dlaczego tym razem trwa mi az 9dni??????

Ostatnio miałam podobny problem, miałam 15 dni a potem jeszcze po 10 dniach, ale lekarka powiedziała że to w miarę normalne, chociaż nie powinno tak się dziać i dała mi tabletki. Wink Najlepiej poradż się mamy lub idź do lekarza.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4961269
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Pią 27 Kwi, 2007 20:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Twój organizm się dopiero reguluje. To dlatego

Numer Gadu-Gadu
6476170
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 27 Kwi, 2007 20:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie mialam jeszcze okresu ale wedlug mnie to sie wyreguluje. Polecam picie zielonej herbaty co pomaga w regularnosci okresow.

Numer Gadu-Gadu
6482031
ewamarchewa Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 27 Kwi, 2007 21:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chociaż z tym rokiem różnicy to... najlepiej dla pewności zapytaj się lekarza. Okres może zaniknąć na kilka miesięcy, ale rok... Tym, że 9 dni to się nie martw, bo nie ma czym.

Ostatnio zmieniony przez ewamarchewa dnia Czw 10 Maj, 2007 18:39, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8168309
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Pią 27 Kwi, 2007 21:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja miałam po pół roku, ale moja kumpela miała rok przerwy, ale nie wiem czy dostała znowu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
AŚKA Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 10 Maj, 2007 16:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wiesz... jesteś jeszcze młodziutka, to wszystko jest niewyregulowane Smile jednak jeśli tak nieregularny okres* będzie Ci się pojawiał dalej chyba najlepiej wybierz się do ginekologa Smile i tutaj nie ma się czego bać - ja też się bałam, ale teraz chodzę systematycznie i jest Ok - idę jak do każdego innego lekarza Smile

* przez nieregularny okres rozumiemy okres, który pojawia się, poźniej go nie ma przez 3-4 miesiące, później pojawi się 2 razy w miesiącu etc.

martulka Płeć:Kobieta

PostWysłany: Nie 10 Cze, 2007 19:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja myślę że dopiero gdzieś jak będziesz miała 15 lat albo więcej to będziesz już miała normalny okres. w sumie nie powinnaś się martwić bo nieregularny okres jest normalny (nawet aż tak bardzo nieregularny). Okres reguluje się zazwyczaj dopiero wtedy kiedy dziewczyna traci dziewictwo
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8098674
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 10 Cze, 2007 19:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

martulka napisał/a:
Okres reguluje się zazwyczaj dopiero wtedy kiedy dziewczyna traci dziewictwo

co??? a niby co ma dziewictwo do regularności miesiączek?? przecież to czy są regularne zalezy od hormonów. cykl powinien się uregulować mniej więcej do 3 lat po rozpoczęciu miesiączkowania

[ Dodano: Nie 10 Cze, 2007 ]
martulka napisał/a:
w sumie nie powinnaś się martwić bo nieregularny okres jest normalny (nawet aż tak bardzo nieregularny)

normalny jeśli dziewczyna dopiero zaczęła miesiączkować. u kobiet takie nieregularne cykle powodują bardzo duże trudności w zajściem w ciąże

Numer Gadu-Gadu
6476170
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 10 Cze, 2007 19:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

martulka napisał/a:
Okres reguluje się zazwyczaj dopiero wtedy kiedy dziewczyna traci dziewictwo

a nie jak ma menapauze?
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 10 Cze, 2007 20:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak umiera ; )
Powrót do góry
mała 13 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pon 11 Cze, 2007 15:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

anionka napisał/a:
Okres dostlam 2006r. dokladnie to lutego kolejnie pojawil mi sie po roku.
I mam co roku.
Troszke nie regularne ale dlaczego tym razem trwa mi az 9dni??????
Zazwyczaj bylo to przez 4/3dni.

sory, sory. z twojego tekstu wywnioskowałam że minęło 1,5 roku od pierwszego. czyli miałaś go 2 razy (jak co rok to tak). a te zazwyczaj 4/3dni to chyba tylko raz musiało być jak teraz miałaś 9 dni. jak się mylę to mnie zaprowadźcie na właśnicwą drogę.

Buziaki dla nieszczęśliwych... :* :*
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4265272
AŚKA Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 15 Cze, 2007 17:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

joasia1990 napisał/a:

normalny jeśli dziewczyna dopiero zaczęła miesiączkować. u kobiet takie nieregularne cykle powodują bardzo duże trudności w zajściem w ciąże

może nie tyle trudności z zajściem, co bardzie nieoczekiwane 'wpadki' RazzRazzRazz

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 15 Cze, 2007 19:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

AŚKA napisał/a:
joasia1990 napisał/a:

może nie tyle trudności z zajściem, co bardzie nieoczekiwane 'wpadki' RazzRazzRazz

Mylisz sie. Jeśli kobieta ma bardzo nieregularne cykle, to ma problemy hormonalne i naprawde zwykle nie może zajść w ciążę. O wpadce to może sobie raczej pomazyć. Nie moge Ci powiedzieć zbyt duzo na ten temat bo sama prawie nic nie wiem.

Moja sąsiadka tak ma i już od kilku lat sie leczy bez skutku. Mam też w klasie koleżanke, która też sie już leczy, bo miesiączkę ma 3-5 razy w roku, a nie chce mieć problemów z zajściem w ciąże tak jak jej mama (która też ma takie nieuregulowane cykle)

Numer Gadu-Gadu
6476170
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sob 16 Cze, 2007 13:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hormony są różne, różne z nimi problemy, a ty wszystko minimalizujesz do jednego problemu, często się zdarza że hormony nie są w normie, jednak tabletki pomagają, wiadomo, jeżeli ma nierówne cykle i w tym czasie problemy z hormonami to może aktualnie mieć problemy z zajściem w ciążę, ale kiedy już się unormuje to nie powinno być większych problemów.
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu