| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
...kiedy???...
Autor Wiadomość
shabowy Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 10 Lip, 2007 14:30   ...kiedy???... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kiedy można zacząć się golić nogi?Czy np. 12-nastolatka może golić nogi gdy ma włosy?czy istnieje jakaś średnia kiedy dziewczyny zacznają to robić??czy to prawda że jak się zacznie to nie można przestać???przerarza mnie to!!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Wto 10 Lip, 2007 14:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

przestać może, ale wyobrażasz siebie później z włosami na nogach? A możesz zacząć, kiedy tylko potrzebujesz..
Powrót do góry
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Wto 10 Lip, 2007 14:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja zaczelam golic chyba gdy mialam 12 lat. Ale kiedy jest zimno i nosze tylko dlugie spodnie to nie gole bo po co ;P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Wto 10 Lip, 2007 17:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mam niecale 13 i zamierzam zaczac ^^

Numer Gadu-Gadu
6482031
Magwill Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Wto 10 Lip, 2007 19:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jestem jeszcze mała, ale mama mi powiedziała, że gdy włosy zaczynają rosnąć (szczególnie kiedy ma się 12-13 lat lub trochę więcej) to jeszcze młode dziewczyny nie powinny sobie golić nóg, ponieważ wtedy włosy zaczynają odrastać, lecz włosów jest więcej.
P.S. Nie zawsze musisz nie golić w tym wieku nóg.......czasem to zależy od czegoś innego Wink

Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6271339
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Wto 10 Lip, 2007 19:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Magwill napisał/a:
Jestem jeszcze mała, ale mama mi powiedziała, że gdy włosy zaczynają rosnąć (szczególnie kiedy ma się 12-13 lat lub trochę więcej) to jeszcze młode dziewczyny nie powinny sobie golić nóg, ponieważ wtedy włosy zaczynają odrastać, lecz włosów jest więcej.

nie jest ich więcej, tylko sa grubsze i bardziej widoczne, a zreszta nie trzeba golić, mozna przecież się depilowac i wtedy będzie ich mniej (tzn będa coraz mniej widoczne)

Numer Gadu-Gadu
6476170
AŚKA Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sro 11 Lip, 2007 12:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

myślę, że nie ma jakiejś granicy... ja zaczęłam w klasie 1 gimnazjum Smile ale trochę tego mam na nogach RazzRazzRazz to zależy indywidualnie od Ciebie biggrinbiggrinbiggrin

Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 11 Lip, 2007 15:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Poroniona idea - Po to się goli żeby tych włosów nie było, więc jakie ma znaczenie czy będa rosnąć czy nie?

To samo zresztą dotyczy dziewiczych wąsów u chłopaków w podobnym zresztą wieku. Ciemnogród zawsze mówi "Nie gól, bo będziesz musiał się golić cały czas!" - No cóż, lepiej się golić raz na tydzień, niż chodzić z dwoma trzy centymetrowymi wąsami.
Powrót do góry
shabowy Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 12 Lip, 2007 10:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Już spróbowałam się golić gillette blue 2 Excel.NIC NIE BOLAŁO!! .kupiłam w Tesco. bzrdzo dobry sposób!!
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 12 Lip, 2007 10:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

shabowy napisał/a:
Już spróbowałam się golić gillette blue 2 Excel.NIC NIE BOLAŁO!! .kupiłam w Tesco. bzrdzo dobry sposób!!

a co ma Cie boleć?

Numer Gadu-Gadu
6476170
nick Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Czw 12 Lip, 2007 14:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

bedzie bolec jak bedziesz golic na sucho :p

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 13 Lip, 2007 09:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a co chłopak moze o tym wiedziec? Tez golisz nogi?

Numer Gadu-Gadu
6482031
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 13 Lip, 2007 09:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Marcia10 napisał/a:
a co chłopak moze o tym wiedziec? Tez golisz nogi?

nóg pewnie nie goli, ale zarost na twarzy raczej tak Smile

Numer Gadu-Gadu
6476170
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 13 Lip, 2007 11:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Marcia - Przyjdź na paradę równości : )

A tak już na poważnie, to jak joasia stwierdziła, brodę mam, wąsy mam, trzeba sobie jakoś radzić, kichawy nie odciąć przy okazji, a nawet o uszy zadbać, bo też są zagrożone jak brzytwę chwycę. Poza tym osobiście zacząłem golić się wcześnie, bo już pod koniec szkoły podstawowej, naprawdę nie było osoby (Prócz rodziny), która by mnie nie wyśmiała - Znajomi, nauczyciele, wszyscy. Kwestia w tym, że oni chodzili z dziewiczymi wąsikami (Pomijając nauczycieli ; ) ), a Ja byłem schludny, ładny i pachnący jak aniołek : )

Więc - dlaczego tak samo nie miałoby być z nogami? Człowiek się goli żeby włosów nie mieć, więc jakie ma w tym momencie dla niego znaczenie czy odrosną ciemniejsze, czy różowe? Odrosną - znowu się zgoli, w końcu wyrobi sobie rytm w którym będzie sobie te nogi golić i problem włosów zniknie. Bo to jedynie (Przynajmniej dla większości, z powodu moich zagrożonych uszu nie dla mnie) kolejna rutynowa czynność dnia.
Powrót do góry
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Nie 22 Lip, 2007 10:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Magwill napisał/a:
mama mi powiedziała, że gdy włosy zaczynają rosnąć (szczególnie kiedy ma się 12-13 lat lub trochę więcej)

"Kiedy włosy zaczynają rosnąć"? Przecież włosy na nogach nie pojawiają się nagle jak się ma 12 lat, wczoraj zauważyłam nawet u mojej sześcioletniej kuzynki włoski...

shabowy napisał/a:
kiedy można zacząć się golić nogi?Czy np. 12-nastolatka może golić nogi gdy ma włosy?czy istnieje jakaś średnia kiedy dziewczyny zacznają to robić??

Można zacząć kiedy się chce. Zależy od dziewczyny, czy będą jej przeszkadzać, czy nie.
Osobiście zaczęłam przed piątą klasą. Dokładniej to przed rozpoczęciem roku.

Magwill napisał/a:
młode dziewczyny nie powinny sobie golić nóg, ponieważ wtedy włosy zaczynają odrastać, lecz włosów jest więcej.

Jak już napisała joasia - nie jest więcej, ale są grubsze i mocniejsze (i to wtedy, kiedy goli się maszynką), ale nie tylko u młodych dziewczyn. Nie jest tak, że kiedy trzynastolatka ogoli się maszynką to odrosną jej grubsze, a kiedy dorosła kobieta - będzie miała takie same. Nie, w obu przypadkach będą grubsze.
Ja depiluję się depilatorem i polecam, bo za którymś razem już prawie nie boli, no i jest spokój na dłużej niż przy goleniu maszynką, żyletką itp.

Numer Gadu-Gadu
4961269
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu