| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Miłości - gdzie jesteś?
Autor Wiadomość
Kimex Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 06 Gru, 2007 10:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri napisał/a:
Tak, tak, pojmujesz. Po prostu - Wszystko na spokojnie, bez zbędnej desperacji.

I z uśmiechem - Pamiętaj - Człowiek który często się uśmiecha jest kilkakrotnie bardziej atrakcyjny dla płci przeciwnej : )

Taaak .... jeszcze kiedyś wspomne zapewne Twoje słowa .
To chyba wszystko co mnie trapi dziękuje za pomoc i wsparcie Smile
Pozdrawiam
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 06 Gru, 2007 15:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie ma za co i też pozdrawiam : )
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Czw 06 Gru, 2007 21:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja w ogóle mam dziś świetny humor, ale ta wasza rozmowa była jakaś taka bardzo milutka i pozytywna Smile

Junior
Junior

PostWysłany: Czw 06 Gru, 2007 22:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Akacja12 napisał/a:
Ja w ogóle mam dziś świetny humor, ale ta wasza rozmowa była jakaś taka bardzo milutka i pozytywna Smile

Takie podejście określiłbym jako przyjazne bo po co się kłócić skoro można kulturalnie.
Szkoda że nie dodałeś komentarza co ty o tym sądzisz
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Sob 08 Gru, 2007 12:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No słuchaj no, nic nie miałam do dodania, po praktycznie to uważam podobnie jak inni, że nie masz sie czym martwić, możesz równie dobrze przez 30 lat nie być w związku, i to też byłoby okej, no bo po co pakować się w coś, co wiadomo że i tak się nie uda ? Smile

PostWysłany: Sob 08 Gru, 2007 20:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Temat bardzo intrygujący i, że tak powiem bardzo na czasie. Chyba można powiedzieć, że już nadszedł „ten czas”. Przyjaciele przyjaciółmi, wymagają dużo czasu prawda i dużo wysiłku, który można zupełnie stracić jednym niepoważnym słowem (chciałbym tu przeprosić pewną osobę - Przepraszam), ale jednak warto. Jednakże w pewnej chwili zauważymy taki pusty „kokon” wokół swojej osoby, normalnym działaniem człowieka, który jak każde zwierzę posiada instynkty, jest dążenie do zapełnienia go. Nie jest to łatwe, a człowiek mimo wszystko próbuje dalej. Oczywiście do takiego momentu trzeba dożyć. Nie powiem, że jestem człowiekiem bardzo towarzyskim, łatwo nawiązującym kontakty, bo bym skłamał. Wręcz przeciwnie jestem raczej typem człowieka, który z pogardą odnosi się do świata i „udaje” tak właśnie udaje, że ma wszystko w nosie, albo uważa, że inni ludzie są niewarci jego uwagi. Idzie tak żyć, jednakże, w czasem człowiek zadaje sobie pytanie po co? W jakim celu? Są to normalne pytania natury ontologicznej i próbujemy jak najszybciej znaleźć na nie odpowiedź, czasem wręcz za szybko, chwytając się każdego sposobu, jak tonący brzytwy. Z góry przepraszam za offtopic.

Wg. mnie miłość istnieje, choć jeśli na to popatrzeć okiem postronnego obserwatora, udowadnianie istnienia miłości jest jak udowadnianie istnienia Boga. Chciałbym od razu uprzedzić, że nie jestem ateistą, ale też nie jestem człowiekiem bardzo pobożnym choć wychowanym w wierze katolickiej. Od razu nasuwa mi się pytanie: Czy miłość wywodzi się z przyjaźni i jest to jakieś pogłębienie tego związku? Możliwe, jednakże, wtedy jak wytłumaczyć pojęcie „miłość od pierwszego wejrzenia”? Nie mam jakichś wyszukanych i absolutnie niezaprzeczalnych argumentów. Dlatego każdy niech to osądzi sam.

Następną sprawą którą chciałbym poruszyć jest tzw. „1 krok”. Dużo jest różnych opinii dotyczących tzw. „1 kroku”. Uważam, że w końcu dla każdego człowieka nadejdzie odpowiedni moment i przezwycięży wszystko co mu przeszkadza w zrobieniu tego kroku. Zawsze nadchodzi, czasem szybciej, czasem później. Opieram się w tym stwierdzeniu na mojej własnej osobie. Chociaż jestem pod tym względem „nieudacznikiem”, próbuję i to chyba wystarczy.

Mój sposób patrzenia na miłość?
Chciałbym przeżyć prawdziwą miłość, taką złotą miłość, która zaczęłaby się w pewnym momencie i trwałaby aż do utraty ducha przez ukochaną osobę.

Jak poszukiwać miłości?
Myślę, że aktywnie, poszukiwać osoby która mogłaby się stać dla nas drugą połówką, jednak zawsze próbując odgadnąć czy to właśnie Ona jest tą jedyną i jeśli w pewnym momencie zaczynamy wątpić odpuścić sobie.

Pozdrawiam Sashka
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5492557+-+przedstaw+się
Kimex Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 06 Sty, 2008 23:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

pozwole sobie odświeżyć
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 07 Sty, 2008 16:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A po co to odświeżać : )?
Powrót do góry
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu