Wysłany: Sro 05 Mar, 2008 15:29 Aparat Dentystyczny...
Witam. Bylem ostatnio u ortodonty w sprawie moich zebow (krzywy zgryz i zeby). Powiedzial mi ze jedyny sposob to albo operacja albo wyrwanie 4 zebow i zalozenie aparatu. Wybralem oczywiscie wyrwanie 4 zebów ( dwie szóstki na dole i na gorze). Chcialbym sie zapytac czy ktos juz mial taka sytuacje ze musial wyrwac 4 zeby ? Mialbym pare pytan do takiej osoby...
Wysłany: Sro 05 Mar, 2008 15:38
A jakież masz pytania? Dzisiaj co druga osoba ma wyrywane xy zębów, szczególnie kobiety (ze względu na zbyt małą szczękę), a już żeby nosić aparat? Toż jeszcze trochę a trudno będzie znaleźć kogoś bez aparatu... Co i dziwne jest, przy takiej cenie : )
jestem ciagle nie pewny podjetej decyzji. Czy wszystko pojdzie ok, czy po wyrwaniu te zeby mi sie rownomiernie rozloza w te puste miejsca po wyrwanych zebach. 4 zdrowe zeby to nie malo ;/ No ale czego sie nie robi zeby miec proste ladne zeby ;] Jestem poprostu niepewny tego
Wysłany: Sro 05 Mar, 2008 18:56
Jeśli dentysta jest w miarę dobry, to w ciągu góra trzech lat zrobi Ci naprawdę bardzo ładne zęby bez żadnej obawy. Wyrwanie zębów, potem aparat, ewentualnie poszerzanie szczęki i inne tego typu pierdoły dają naprawdę gwarancję efektu.
Ile się wycierpisz i ile kasy na to nie wydasz - To już Twoje bóle : )
Pociesza mnie ta ze wszyscy znajomi mi polecali tego dentyste Podobno jest najlepszy u mnie w miescie ( Czestochowa ) Zobaczymy jak to bedzie. 13 Marca ide wyrwac zeby, bedzie bolalo napewno i nie bede spal przez pare dni ale czego sie nie robi dla prostych zebów...
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sro 05 Mar, 2008 20:47
Hej, nie martw się
Miałam taki podobny problem, bo usunęli mi dwie czwórki z góry i teraz noszę stały aparat. Też nie byłam pewna czy te zęby wejdą w te dziury i nie będzie widać, że nie mam jakichś zębów. Ale teraz noszę już 9 miesięcy aparat i wszystkie zęby są równe i nie widać, żeby coś było kiedyś wyrywane i rosło w innym miejscu xD Teraz tylko reguluję szpary pomiędzy dwoma zębami, bo tyle tylko ich zostało i niedługo pozbywam się aparatu ;P Więc nie musisz się bać. A Ty masz jeszcze szóstki, które znajdują się z tyłu więc nic nie będzie widać ^^
Nie, nie wszystkie na raz. 13 marca ide na pierwsza tak jak by ture wyrywania ;p Wyrwia mi 2 zeby a za 5 dni kolejne 2 i po dwoch tygodniach od wyrwania aparat
CHoCoLaTE dzieki za pocieszenie sadze ze bedzie wszystko OK ! Dzieki Wam ;p