| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Aparat Dentystyczny...
Autor Wiadomość
sledzislaw Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Sro 05 Mar, 2008 15:29   Aparat Dentystyczny... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witam. Bylem ostatnio u ortodonty w sprawie moich zebow (krzywy zgryz i zeby). Powiedzial mi ze jedyny sposob to albo operacja albo wyrwanie 4 zebow i zalozenie aparatu. Wybralem oczywiscie wyrwanie 4 zebów ( dwie szóstki na dole i na gorze). Chcialbym sie zapytac czy ktos juz mial taka sytuacje ze musial wyrwac 4 zeby ? Mialbym pare pytan do takiej osoby... Sad

Pozdrawiam
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 05 Mar, 2008 15:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A jakież masz pytania? Dzisiaj co druga osoba ma wyrywane xy zębów, szczególnie kobiety (ze względu na zbyt małą szczękę), a już żeby nosić aparat? Toż jeszcze trochę a trudno będzie znaleźć kogoś bez aparatu... Co i dziwne jest, przy takiej cenie : )
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PostWysłany: Sro 05 Mar, 2008 15:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jestem ciagle nie pewny podjetej decyzji. Czy wszystko pojdzie ok, czy po wyrwaniu te zeby mi sie rownomiernie rozloza w te puste miejsca po wyrwanych zebach. 4 zdrowe zeby to nie malo ;/ No ale czego sie nie robi zeby miec proste ladne zeby ;] Jestem poprostu niepewny tego Sad
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 05 Mar, 2008 18:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeśli dentysta jest w miarę dobry, to w ciągu góra trzech lat zrobi Ci naprawdę bardzo ładne zęby bez żadnej obawy. Wyrwanie zębów, potem aparat, ewentualnie poszerzanie szczęki i inne tego typu pierdoły dają naprawdę gwarancję efektu.

Ile się wycierpisz i ile kasy na to nie wydasz - To już Twoje bóle : )
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 05 Mar, 2008 20:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pociesza mnie ta ze wszyscy znajomi mi polecali tego dentyste biggrin Podobno jest najlepszy u mnie w miescie ( Czestochowa ) Zobaczymy jak to bedzie. 13 Marca ide wyrwac zeby, bedzie bolalo napewno i nie bede spal przez pare dni ale czego sie nie robi dla prostych zebów...
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 05 Mar, 2008 20:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wszystkie na raz wyrywasz?
Powrót do góry
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Sro 05 Mar, 2008 20:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hej, nie martw się Wink
Miałam taki podobny problem, bo usunęli mi dwie czwórki z góry i teraz noszę stały aparat. Też nie byłam pewna czy te zęby wejdą w te dziury i nie będzie widać, że nie mam jakichś zębów. Ale teraz noszę już 9 miesięcy aparat i wszystkie zęby są równe i nie widać, żeby coś było kiedyś wyrywane i rosło w innym miejscu xD Teraz tylko reguluję szpary pomiędzy dwoma zębami, bo tyle tylko ich zostało i niedługo pozbywam się aparatu ;P Więc nie musisz się bać. A Ty masz jeszcze szóstki, które znajdują się z tyłu więc nic nie będzie widać ^^
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 05 Mar, 2008 21:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie, nie wszystkie na raz. 13 marca ide na pierwsza tak jak by ture wyrywania ;p Wyrwia mi 2 zeby a za 5 dni kolejne 2 i po dwoch tygodniach od wyrwania aparat biggrin

CHoCoLaTE dzieki za pocieszenie biggrin sadze ze bedzie wszystko OK ! Dzieki Wam ;p

Pozdrawiam
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 06 Mar, 2008 07:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ok, no to będzie w miarę, w miarę. Osobiście nie polecam wyrywania wszystkich zębów na raz, aczkolwiek szóstki to całkiem w porządku : )

Tak czy kwak, powodzenia : )
Powrót do góry

PostWysłany: Czw 06 Mar, 2008 11:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Napisze wam po wyrwaniu co sie bedzie ze mna dzialo ;p
Powrót do góry
elOkG Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Sro 12 Mar, 2008 22:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A jak dziewczyny patrza na chlopaka w wieku 16-19 lat ze stalym aparatem ;p ?
Powrót do góry
Tajemnicza
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 12 Mar, 2008 22:41   

To zalezy ...
Od wszystkiego poza aparatem prawde mowiac o_O

To wyjatkowo glupie pytanie ...
A jak ma patrzec ? To zalezy od dziewczyny i od chlopaka
Powrót do góry
elOkG Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13 Mar, 2008 16:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Bo ja jestem wyjatkowy i dlatego wyjatkowe pytania biggrin
dzieki za odpowiedz c(: ^^
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu