Cześć ja mam to samo, mam 12 lat. Bolą mnie piersi, mam już włoski, noszę rozmiar stanika 75AA, no i do tego mam jeszcze biały śluz o którym pisaliście. Kiedy mogę się spodziewać miesiączki? Pliss o szybką odpowiedź!
Zacytuje Ci informacje sciagniete z pewnej broszurki:
"Pierwsza miesiaczka zwykle pojawia sie 2 lata od wzrostu piersi. Niektore dziewczeta moga zaczac menstruowc juz w wieku 10 lat, podczas gdy inne menstruuja dopiero w wieku 15 lat.
6 do 18 miesiecy przed wystapieniem pierwszej miesiaczki, wiele dziewczat zauwaza bialawa wydzieline z pochwy. Jesli zaobserwujesz ja u siebie-pierwsza miesiaczka pojawi sie juz wkrotce."
Jezu nie ma zadnego schematu i nikt wam nie powie kiedy gdzie co jak. Ewentualnie lekarz moze ocenic wasza dojrzalosc plciowa i w przyblizeniu podac jakby etap zaawansowania ... Nie wiem czy to jakas nowa moda, ja tak nie panikowalam... Nawet o tym nie myslalam. Pewnego dnia po prostu dostalam i kropka... :/
_________________ Je bent zo
Met jou verveel ik me geen moment,en oh
Ook al doe je echt geen moeite
Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
Wil ik verder leven samen met jou
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 20 Cze, 2008 12:26
Potwora, bo jak my miałyśmy te 10 - 11 lat, to mało osób miało internet, więc nawet jak by się chciało pytać, nie było by kogo. Po prostu przychodziło, i koniec;p
Je bent zo
_szyszka
jak dla mnie to nie szybko bo dziewczęta dorastają w wieku od 10 lat do 14 lat.
jak by miał dajmy np. 9 lat to by było szybko ale nie sądze żeby była taka dziewczyna która by dorastała w wieku 9 lat.!
_________________ ....:::Brak Natchnienia Na Opis:::....
10 do 14 to schemat, ktorym czasem nie warto sie kierowac
Je bent zo