Grot Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Wrz 2008 Posty: 13
Wysłany: Nie 21 Wrz, 2008 14:00 Problem z dziewczynami
Mam 15 lat. Mój problem polega na tym, że chorobliwie wstydzę się dziewczyn. Nigdy z nimi nie rozmawiam, a gdy tylko któraś koło mnie przejdzie, zaraz wzbudza we mnie zaniepokojenie. Może to efekt dojżewania. Nawet nie wyobrażam sobie stałego związku w przyszłści. Co mam robić?
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Nie 21 Wrz, 2008 18:20
Spróbuj gadać z dziewczynami z klasy o jakichś bzdurach, np. spytaj się czy pożyczy ci długopis, bo zapomniałeś itp., albo czy jest jutro jakiś sprawdzian, czy jest coś zadane. Takie niby pytasz o szkołę, a tak naprawdę "trenujesz" xD
Problemy z dziewczynami zawsze były i zawsze będą. Moim zdaniem nie ma sensu pożyczanie długopisu pod pretekstem "trenowania", jeśli za często będziesz zapominać długopis to dziewczyna może pomyśleć, że jesteś jakiś niezorganizowany albo co gorsza niedorozwinięty xD
Moja rada: napisz do jakiejś dziewczyny na gg w swoim lub trochę starszym wieku i łam na niej lody. Będziesz anonimowy, więc niczego nie będziesz musiał się obawiać. To może dać trochę pewności siebie, a potem spróbuj porozmawiać z dziewczynami z klasy. A co do stałego związku to nim się obejrzysz, a już będziesz miał kochającą żoną i szóstkę dzieci xD (albo będziesz płacił alimenty)
_________________ Moje motto na dziś:
"Takie rzeczy to tylko w erze"...
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 20:27
A co go obchodzą dziewczyny z klasy, może wyjść na niezorganizowanego. Chyba, że się zakochał w niej...
Ej, ale rada, gadanie na gg... Na gg to każdy może... Mu chodzi o to, że się "boi" na żywo.
Na gg to się przełamie ogólnie, co do rozmowy z dziewczynami, bo z tego co pisze to wychodzi, że on w ogóle z nimi nie rozmawia. Jak pozna umysł kobiety przez gg będzie wiedział jak zachować się w realu, a to niełatwa sztuka ;p Przynajmniej będzie miał ogólną teorie zaliczoną. To naprawdę pomaga. Znam parę osób, którzy tak robili i już dziś są w stałych związkach.
_________________ Moje motto na dziś:
"Takie rzeczy to tylko w erze"...
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 21:41
Och, proszę - mamy tu ogromny problem z ludźmi którzy na gg są Mister America, a w rzeczywistości mają binokle na trzy centymetry i problemy z potencją. Darujmy sobie gg. Ludzie na gg to nie ludzie, tylko rzędy literek.
I to w ogóle nie pomaga. Potem się pojawiają chodzące kwiatki pytające w wieku 20 lat kobiety przez gg czy chce z nimi chodzić.
Shaunri - to brzmi mądrze. Powiem więcej, to jest mądre!
Chociaż teraz w modzie chyba będzie pytanie o chodzenie poprzez NK
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2008 18:42
Przesadzacie trochę... przecież mu nie chodziło o to, żeby kogoś podrywać przez internet, a tym bardziej prosić o chodzenie Chodziło jedynie o to, żeby zobaczyć jak to jest rozmawiać z dziewczynami i się do nich przełamać -_- Według mnie to jest jakieś rozwiązanii tym bardziej, że Burakm napisał, iż jego znajomy miał podobny problem i mu to pomogło.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
Wysłany: Sro 24 Wrz, 2008 07:38
Ale przez ineternet to nie jest żadna rozmowa z dziewczyną. Nic nie daje, niczego nie uczy, a tylko chłopak może gorzej na tym wyjść.
Jeśli napisał że jego koledze pomogło, to głupoty napisał i już.
Jest tylko jedna metoda na takie problemy - A że chłopak ma już 15 lat, to spokojnie mógłby tak zrobić. Upatrzyć sobie jakąś dziewoję, postawnowić Ją zdobyć i pracować, pracować i jeszcze raz pracować. A to zaprosić do kina, a to bla bla bla - Tylko tak można zdobyć nieco pewności siebie. Ale gg? Proszę was.