Witam!
Mam mały problem związany z okresem.... spoźnia mi się już prawie dwa tygodnie, dwa miesiące temu wykryto u mnie torbiela niby mówiono, że na razie nie jest groźny, ale czy może to być przyczyną braku okresu??. W dole brzucha dosyć mocno mnie pobolewa już od paru ładnych dni i nic.
Ciąża nie wchodzi w grę chyba, że człowiek jest wiatropylny
Do lekarza : )? Nic Ci się nie stanie jak się przejdziesz : )
Właśnie chodzi o to, że najprawdopodobniej będą mnie chcieli leczyć hormonalnie, a sczerze nie chcę leczenia hormonalnego bo znam osoby, które są po tym i wcale im to na dobre nie wyszło.
Gdyby to jednak już miało charakter strasznie ostry to nie mam innego wyjścia pójdę na razie chcę wiedzieć czy to może być spowodowane tym oto właśnie torbielikiem
Wysłany: Nie 02 Lis, 2008 15:58
Jeśli kobieta ma bardzo nieregularny cykl to nie ma raczej innego wyjścia jak leczenie hormonalne. Też znam kobiety które od wielu lat stosują tą metodę i owszem, masa problemów z tym, jednak skoro lekarze uważają że to jedyna metoda, to i nam pozostaje tak uważać : )
Kobiet o wiek się nie pyta.. jest zbyt duży... nie jestem nastolatką może tak to ujmiemy
Tak czy siak cykle mialam ładnie uregulowane, dlatego mnie to właśnie zdziwiło
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 03 Lis, 2008 12:59
Ta tajemniczość Z torbielami jest tak, że lepiej się go pozbyć, zanim za duży urośnie. A czy ma to jakiś związek z okresem.. najlepiej spytaj lekarza. Zastanawia mnie tylko, czemu dorosła osoba, która ma te 20? 25? lat szuka porad wśród dzieciaków?
Zastanawia mnie tylko, czemu dorosła osoba, która ma te 20? 25? lat szuka porad wśród dzieciaków?
25 przesadziłaś... i nie wszyscy tu są dzieciakami !! A nawet gdyby to nie jeden raz wyciągneliście mnie z opresji możecie mieć nawet po 10 lat, ale jak fajnie i dobrze doradzacie to czemu mam nie korzystać...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 03 Lis, 2008 19:22
No nastolatka, jak nazwa mówi ma naście lat. Czyli minimum dwadzieścia musiałabyś mieć. Jeżeli się mylę, to mnie popraw, ale tyle chyba nie masz. Stąd ta hiperbolizacja. A odnośnie tematu.. okres ma każda z nas więc łatwiej jest pomóc. Niestety, tu dochodzą specjalistyczne pytania, które rozwiązać chyba powinien lekarz. Bo albo z jakiegoś typowego powodu spóźnia Ci się okres, ale ty już chyba wiesz co może to spowodować, albo z powodów zdrowotnych, a to już nie nasza działka ;p
Pisałam to z myślą, że może ktoś inny też miał ten sam problem wiem , że nie doradzicie tak dobrze jak lekarz na miejscu poczekam jeszcze trochę może samo przyjdzie co do 20 to nie mam tylu mam nawet troche mniej