znacie jakiec diety co by mialy dobry wplyw na zdrowie tzn. zeby nie brakowalo im zadnych witamin i tych innych waznych dla mnie czynnikow. mam 14 lat. i mam nadwage przy wzroscie 159 waze 60... musze cos z tym zrobic POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wysłany: Pon 17 Gru, 2007 20:36
No cóż - jest ogrom diet które nie wpływają źle na zdrowie - Głównie diety oparte na warzywach i owocach, z dużym ograniczeniem mięsa (gdzie duze ograniczenie nie znaczy pełne), przy bardzo surowej diecie tego typu można naprawdę uzyskać wielkie sukcesy.
Polecać nie będę - poszukaj na googlach, poczytaj o różnych dietach - naprawdę są w tym temacie ludzie mądrzejsi ode mnie, ale efekty takiej surowej diety opartej na ćwiczeniach + warzywa + owoce + niewielkie ilości mięsa, mogą być naprawdę powalające : )
Zgdazam się z wypowiedziami moich poprzedników. Najlepsze są diety na warzywach i owocach, z dużym ograniczeniem mięsa. I tak jak powiedziała moja poprzedniczka po 18 nic nie jedz. A tak naprawde to niepowinno się (bez diety) nic jeść po 20:00
Ja przez 2 tyg. schudłam 4 kg ważyłam 38 i waze 34 xD Ja wogóle nie jem mięsa wiec to też pomogło.Zawsze rano przed sniadaniem robiłam 15 brzuszków,na śniadanie jadłam jabłko i gruszke lub jakeiś inne owoce na obiad ziemniaczki z surówka i mizerią a kolacji wogóle nie jadłam
Myszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 19 Lut, 2009 18:20
chy dobry pomysł bo musze schudnąc ale mam tak słaba wole że nieiwem czy mi się uda ważę 36 kg a mam 160 wzrostu
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Czw 19 Lut, 2009 20:27
Dokładnie, jedz to co zdrowe ale małokaloryczne - zamiast smażonego gotuj na parze, dużo warzyw, bo z owocami to różnie bywa, nie jedz po 18, do tego sport..
trzeba ćwiczyć regularnie(kilka razyw tyg) jeśc śniadania, nie jeśc po 19, jeśc często 5-6 małych posiłków dziennie, jeść różnorodne posiłki(owoce, warzywa, wode, chude mięso, czarny chleb)
_________________ "Nie jestem ciałem, w którym mieszka dusza. Jestem duszą, która ma widzialną część zwaną ciałem" <><><><><><><><><><><>
www.zwykle-zycie-pewnej-nastolatki.bloog.pl
Najłatwiejsza dieta jaką znam?? Oczywiście że dużo sportu,dużo warzyw i owoców, mało słodyczy, trochę mięska trochę rybki, i oczywiście jeść z nadmiarem, gdzieś był kalkulator który oblicza ile dla danej osoby jest potrzebne kalorii na jeden dzień.
Ooo mam proszę bardzo http://zdrowie.onet.pl/1221268,2413,,,,kalkulator_kalorii,kalkulator.html