(mam 11 lat we wrześniu skończę 12) z mojej pochwy wydziela się maź która jest przeźroczysta lub biała a przecież nie pójdę do sklepu i powiem "poproszę o wkładki" a nie chcę żeby matka o tym wiedziała co mama zrobić pomocy ???!!!
tak tylko ja mieszkam na wsi i co pojadę do miasta żeby se kupić wkładki.(nie chciałabym żeby cała wieś wiedziała o tym...)plotki szybko się rozwiewają
Czemu nie powiesz mamie ?? Przecież nic ci nie zrobi niee? Ja już długo mam taka maź ale się tym nie przejmuje i wkładek nie używam :] to nic takiego nie jest.Lecz może też być tak że niedługo będziesz miała okres.
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 01 Lut 2009 Posty: 655
Wysłany: Pią 27 Mar, 2009 16:44
Porozmawiaj z mamą, że chcesz kupic wkładki! Ptrzeciez chyba nie zrobi Ci tak i poleci do sąsiadek rozgadać, co jej powiedziałaś ;P Więcej wiary w mamę ;D
_________________ and so the lion fell in love with the lamb.. what a stupid lamb... what a sick, masochistic lion...
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 30 Sty 2009 Posty: 550
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 12:47
Ja tam się nie wstydzę mamy, bo ie ma czego! girl, tak jak mówią violetLily, i Tremere, powiedz mamie. Wiesz co mam tyle samo lat i ja już dawno powiedziałam o tym mamie! To najnaturalniejsza sprawa pod słońcem.
_________________ Łap chwile, jakby Świat miał się jutro skończyć!
Kochaj życie <3
Twilight ;*
Każda kobieta i dziewczynka ma śluz on nigdy nie zniknie.Nie musisz nosić wkładek tylko,że wtedy ubrudzą ci się majtki i nic więcej.To jest oznaka dojrzewania.
to że masz śluz to znaczy że dojrzewasz i że za niedługo dostaniesz okres. Powiedz mamie bo wtedy będzie widziała że może się spowiedzać że poprosisz ją żeby ci kupiła podpaski a ona moim zdaniem powinna się cieszyć. Co do wkładek to jak powiesz mamie o śluzie to poprosisz żeby ci kupila wtedy unikniesz plotek bo twoja mama to naturalne że kupuje takie rzeczy. poproś mamę o dyskręcję etc.
_________________ "Dokąd tak biegniesz? Przecież wiesz że przed sobą nie uciekniesz."
ja mam ten "śluz" (czy "maź" jak to tam nazywasz) od 2 lat. To jest normalne przed miesiączką. Nic się nie martw. Wkładek nie potrzebujesz, ale czasem możesz czuć się nie komfortowo, bo będzie ci "mokro" w majtkach. Jeśli to ci przeszkadza tak bardzo to nie masz wyjścia - wkładki będą potrzebne xP Radze powiedzieć mamie - ona też to miała i wyjaśni ci co masz zrobić, ale może też za ciebie kupić te wkładki i nie będzie plotek
_________________ "Leave me dreaming on the bed
See you right back here tomorrow for the next round
Keep this scene inside your head
As the bruises turn to yellow
The swelling goes down..."