| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
PIERSI.PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!!
Autor Wiadomość
szymsajK@ Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 12 Paź, 2009 15:17   PIERSI.PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cześć!Mam jedno pytanko.Ostatnio zauważyłam,że powoli zaczynam dojrzewać.Koleżanki z mojej klasy noszą już staniki.Ja w ob. pod biustem mam 65cm,a w biuście73cm i piersi powoli zaczynają rosnąć.Niewiem kiedy będę mogła nosić stanik.We wakacje obwód w biuście zwiększył się o 3cm.I nie wiem jeszcze jak porozmawiać o tym z mamą Embarassed , bardzo się tego wstydzę.Mama co jakiś czas pyta mnie o takie rzeczy np.ile dziewczyn w klasie nosi biustonosz ,ale ja wtedy się zamykam i mówię,że żadna.Poszę żeby ktoś odpowiedział.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Alka Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 12 Paź, 2009 17:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja bym ci radziła zebrać sie na odwagę i powiedzieć mamie że większośc dziewczyn z klasy nosi już stanik i ty też byś chciała. Nie napisałaś ile masz lat. wydaję mi się że może 4-5 klasa? jeszcze masz dużo czasu do tego żeby powiększył Ci się obwód klatki piersiowej Wink A jeśli jesteś szczupła i drobna to biustu też nie będziesz miała bardzo dużego, to normalne Smile więc nie przejmój się i pogadaj z mamą a rozmiar stanika napewno jakiś znajdziecie Smile

nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pon 12 Paź, 2009 18:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To miseczka A, więc warto porozmawiać z mamą, czas już zacząć nosić biustonosz Wink Nie ma się czego wstydzić.. Każda z nas ma piersi.. no a przynajmniej powinna mieć Wink A mama z troski pyta!
Powrót do góry
Fikcja Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Wto 13 Paź, 2009 13:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jakbym swój post sprzed kilku lat czytała Laughing
Nie wstydź się, rzecz ludzka, mama nie jest jakąś obcą osobą, której można by się obawiać. A stanik najlepiej iść przymierzyć (wygodny przecież musi być) - nie wstydź się ekspedientek (no i co z tego że się patrzą? nie warto przejmować się opiniami ludzi, na których Ci nie zależy Smile ).
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
12331185
szymsajK@ Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 13 Paź, 2009 14:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Teraz mam 11 lat
Powrót do góry
nnnina Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 13 Paź, 2009 20:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Porozmawiaj z mamą to naprawdę nic strasznego przecież dojrzewanie to rzecz normalna zachodząca u każdego człowieka idż z mamą do sklepu i poproś o staniki w wybranym rozmaiarze to będzie chyba rozmiar aa. Nie wstydż się ja też tak miałam. Smile
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu