Wysłany: Pon 12 Paź, 2009 15:17 PIERSI.PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!!
Cześć!Mam jedno pytanko.Ostatnio zauważyłam,że powoli zaczynam dojrzewać.Koleżanki z mojej klasy noszą już staniki.Ja w ob. pod biustem mam 65cm,a w biuście73cm i piersi powoli zaczynają rosnąć.Niewiem kiedy będę mogła nosić stanik.We wakacje obwód w biuście zwiększył się o 3cm.I nie wiem jeszcze jak porozmawiać o tym z mamą , bardzo się tego wstydzę.Mama co jakiś czas pyta mnie o takie rzeczy np.ile dziewczyn w klasie nosi biustonosz ,ale ja wtedy się zamykam i mówię,że żadna.Poszę żeby ktoś odpowiedział.
Ja bym ci radziła zebrać sie na odwagę i powiedzieć mamie że większośc dziewczyn z klasy nosi już stanik i ty też byś chciała. Nie napisałaś ile masz lat. wydaję mi się że może 4-5 klasa? jeszcze masz dużo czasu do tego żeby powiększył Ci się obwód klatki piersiowej A jeśli jesteś szczupła i drobna to biustu też nie będziesz miała bardzo dużego, to normalne więc nie przejmój się i pogadaj z mamą a rozmiar stanika napewno jakiś znajdziecie
_________________ "...Zwyczajnie wolności poczuć smak..."
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 12 Paź, 2009 18:30
To miseczka A, więc warto porozmawiać z mamą, czas już zacząć nosić biustonosz Nie ma się czego wstydzić.. Każda z nas ma piersi.. no a przynajmniej powinna mieć A mama z troski pyta!
Jakbym swój post sprzed kilku lat czytała
Nie wstydź się, rzecz ludzka, mama nie jest jakąś obcą osobą, której można by się obawiać. A stanik najlepiej iść przymierzyć (wygodny przecież musi być) - nie wstydź się ekspedientek (no i co z tego że się patrzą? nie warto przejmować się opiniami ludzi, na których Ci nie zależy ).
Porozmawiaj z mamą to naprawdę nic strasznego przecież dojrzewanie to rzecz normalna zachodząca u każdego człowieka idż z mamą do sklepu i poproś o staniki w wybranym rozmaiarze to będzie chyba rozmiar aa. Nie wstydż się ja też tak miałam.