Idąc do ginekologa najważniejsze jest nasze nastawienie. Najlepiej na pierwszą wizytę wybrać poleconego przez znajomych (rodzinę, przyjaciół) lekarza. Może na pierwszy raz lepiej iść do kobiety (ze względu na wstyd), a na kolejną wizytę iść już do mężczyzny i samemu sobie porównać- Kto był lepszy. W końcu nie można ocenić lekarza po płci tylko po jego umiejętnościach.
ja bylam i u pani i u pana i osobisie polecam facia bo on jak mowili moi przedmowcy jest bardzo delikatny , a facetka to idzei jak burza ... ja tez sie balam ale nie byl o tak znowu strasznie :P :) ;d
_________________ Szkola jest jak WC -
trzeba do niej chodzic
nie wiem dlaczego boicie się ginekologa. przecież ten facet nic złego wam nie zrobi, a tylko pomoże, doradzi
Serio?
To pomyśl sobie, jak chętnie Ty poszedłbyś do androloga, który zbadałby Twój narząd . A ręczę Ci, że badanie u dziewczyn jest o wiele większym naruszeniem ich intymności.
deg nie zgadzam sięz tobą przecież ginekolog nic złego nie robi. ten lekarz Pomaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przez duże P. jak dla zdrowia to mógłbym swój ukochany motor oddać
_________________ Bahnan
"Marzenia są pokarmem dla duszy"
Byłeś kiedyś u ginekologa?
Ja byłem.
I wiem, że to dla dziewczyn nie jest żadna przyjemność i całkowicie rozumiem ich strach.
Niezależnie od tego, że faktycznie - dobrze, że mamy lekarzy.
banan ... teraz masz przechlapane wszyscy sie na Ciebie uwzieli
Gość
Wysłany: Pon 27 Paź, 2003 18:30
Do dentysty chodze beż żadnych obaw. a i do urologa chodze na badanie bo mam problem z nerkami a przy okazji nerek bada też i inne rzecz
Gość
Wysłany: Sro 07 Sty, 2004 02:13
deg napisał/a:
Ostatnio podglądałem ginekologa i... byłem nieco zaskoczony.
Całe badanie ginekologiczne to jest dosłownie kilka-kilkanaście sekund. A ja myślałem, że to trwa wieczność . Naprawdę nie ma się czego bać.
A Xesquio faktycznie nie wie, o czym pisze.
Nieznajoma13: To nie obmacywanie. To proste badanie, takie samo jak np. zaglądanie do gardła. Ginekolog, to nie zboczeniec, tylko lekarz, który nie czerpie żadnej satysfakcji z tego, że Cię bada. To jego zawód.
Mogę ci powiedzieć jak to jest, bo byłam(mój okres trwa już miesiąc!). A więc tak, najlepiej na pierwszą wizytę pójść do PANI ginekolog, będziesz się pewniej czuła. Nie wiem jak jest na badaniach kontrolnych(może tylko porozmawiacie), ale w moim przypadku musiałłam się rozebrać. Nie chcę cię straszyć, ale grzebała mi w pochwie i strasznie bolało. Gdy zaczęłam wrzeszczeć powiedziała, że chyba nie dam się zbadać i zostawiła mnie w spokoju. Uff...! Nie martw się na zapas, przypuszczam, że w twoim wypadku, będzie trochę inaczej...Uśmiechnij się życie jest piękne
_________________ Rodzice są jak nietoperze: niedosłyszą, niedowidzą, a wszystkiego się czepiają...
Szkoła jest jak WC, chodzisz bo musisz...