| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Witam =) // Przyjaźń przez net
Autor Wiadomość
Dzik-Agat(k)a

PostWysłany: Sob 27 Gru, 2003 23:28   Witam =) // Przyjaźń przez net Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak na początku to witam =) Nowa jestem, to przywitać by się przydało. A posta dodam =) Może było już pełno takich postów- nie wiem. Temat jest prosty i banalny, a zarazem bardzo złożony i kontrowersyjny. Mianowicie przyjaźń przez Internet. Chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat. Ja osobiście uważam, że jednak trzeba mieć trochę szczęścia, aby taka przyjaźń zaistniała, a co dopiero przetrwała. Jednak mam jedno takie szczęście =) Przyjaciela przez net. Ale serio. I to nie jest takie coś, że poznałam kogoś, klikaliśmy 2 razy, i oh, on jest moim przyjacielem, jak to się czasami zdarza =) Nie. Znamy się ... ponad rok właściwie. I dzięki niemu wiem, że przyjaźń przez Internet istnieje. Naprawdę. Jesteśmy dla siebie jak ... brat i siostra =) Po prostu wspaniały człowiek. Czy Wy kiedyś poznaliście takiego kogoś ? Mam nadzieję, że więcej osób ma takie szczęście jak ja =) Czekam na odpowiedzi, do następnego postu. Aga(tka)

Xesquio Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 28 Gru, 2003 01:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmm ja mam bardzo duzo przyjacioł przez neta. Czasami zdaza sie taka sytuacja ze np chlopak pozna dziewczyne przez neta no i koresponduja ze sobą jakis czas. Po jakims czasie zaczynaja cos do ciebie czuć ale dzieli ich np 600 km. Ja mialem taki przypadek wiec unikam teraz poznawania dziewczyn przez net Sad ale mam sporo kumpli przez internet Smile. Pozdro

Numer ICQ
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 28 Gru, 2003 09:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No ja nie mam takiego PRZYJACIELA ale mam przyjaciółkę z neta i znamy się...od wakacji 2002 mniej więcej lipca bo wtedy zaczęłam korzystać z neta Wink

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Justa_z_BB Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 29 Gru, 2003 12:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam duzo przyjaciol na necie, niektorym dalam swoj adres domowy, uwazam ze mozna wyczuc na odleglosc z kim ma sie doczynienia...
Ale nie popieralabym np., milosci rpzez internet...

Justa , pies i chomik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2277199
Narvana Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 29 Gru, 2003 13:13   . Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm... ja juz też miłości przez neta nie polecam, to znaczy.. niby spodobał mi się chłopak ale on sie zaczał taki natrętny robić i po prostu to skończyłam ale nie do konca ale mniejsza o to ;p
przyjazn natomiast jest mozliwa. .. mam kilka dobrych przyjaciolek z ktorymi sobie rozmawiam... Razz

20 luty 1967- 5 kwiecień 1994
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2192645
Tisiana Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pon 29 Gru, 2003 14:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No cóż...jest przyjaźń przez internet...miłości moim zdaniem nie ma...jest tylko zauroczenie...a co do przyjaźni to mam jednego przyjaciela przez neta i mam 2 przyjaciółki i wiele innych wspaniałych kumpli i kumpelek...bo przyjaźń jets piękną rzeczą...
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1104532
only_girl_12

PostWysłany: Wto 30 Gru, 2003 20:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No mogę powiedzieć , ze mam przyjaciela i przyjaciółki.Ale tych drugich chyba mniej.Bo co mam mówic...lepiej mi sie dogaduje z chłopakami.Ale jak coś to ja jestem dziewczyna no nie? nie kazdy patrzy na nick to uprzedzam.
_____
Jak chcesz pogadać lub masz jakieś problemy albo jeszcze gorzej ... to 3504680 ... pogadamy , zobaczymy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Sty, 2004 01:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Justa_z_BB napisał/a:
ja mam duzo przyjaciol na necie, niektorym dalam swoj adres domowy, uwazam ze mozna wyczuc na odleglosc z kim ma sie doczynienia...

Niestety, nie masz racji.
Są osoby na tym forum, które się boleśnie o tym przekonały Sad

Nyszka
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 04 Sty, 2004 15:45   Nom :) Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mam przyjaciółkę przez net'a i wiem,że jest to możliwe i tak jak napisałaś nie po dwóch klikaniach

Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Nie 04 Sty, 2004 22:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mam 3 PRAWDZIWYCH przyjaciół nie licząc oczywiście DEGA - przyjaciela nas wszystkich:))
1 przyjaciel - Agnieszka;) znam ją 3 lata:) Jeżdże do niej w wakacje:) Poznałam jej kumpele, i jest poprstu cudownie:) Mam przyjaciół dzięki niej w Gdańsku:)
2. Pamka Smile znamy sie 2 lata:) Przyjechała do mnie w ostatnie wakacje na prawie tydzien:) Rowniez wielka przyjazn:)
3. Qasz - chlopak chyba najcudowniejszy jakiegos mozna spotkac (oh cos mam szczescie do tych lukaszy:))) choc jest 3 lata starszy, to cudowny, ale odleglosc jest tak duza ze nawet niemarzymy o spotkaniu, jednak ufamy sobie;) i brat i siostra z nas;) poprstu!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 17 Sty, 2004 23:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak całkiem przy okazji, to pamiętajcie, że nawet osoby takie jak ja NIE powinny interesować się Waszymi prawdziwymi nazwiskami, adresami czy zdjęciami. Ja jestem tu aby Wam pomóc, ale Wasze adresy domowe czy telefony do tego są mi całkowicie niepotrzebne. Pamiętajcie o tym - przez Internet nie ufajcie NIKOMU bezgranicznie.

BTW: Owszem, zdarza mi się czasem pytać Was przez GG/Tlen o miejscowość w której mieszkacie (ale tylko miejscowość), a to tylko dlatego, abyśmy mogli poopowiadać sobie o swoich miastach. Tak samo ze zdjęciami - czasami proszę Was o zdjecie, ale tylko w przypadku gdy wcześniej Wy prosicie o moje. To taki mój mały handel wymienny Wink

Nemeia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 18 Sty, 2004 01:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Deg a ja cie jeszcze wlasciwie nie widzialam Sad

Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 18 Sty, 2004 02:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

otwórz swój umysł, spójrz szeroko na świat, a na pewno mnie zobaczysz Smile.

rodzynka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 18 Sty, 2004 17:31   rodzynka Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mi sie wydaje że miłość TYLKO przez neta nie ma za dużych szans no ale przyjaźń czemu nie... No i masz duuuuuże szczęście że trafiłaś na kogos tak wyjatkowego przez internet.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2975498
Anya Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 25 Sty, 2004 23:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

napewno takie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy:
- nie jesteś nigdy pewnien czy osoba po drugiej sronie kabelka ejst naprawde tym za kogo się podaje,
- nie zwracasz na początku uwagi na wygląd, przez co możesz się zakolegować (nigdy nie nazwyam znajomości przez neta przyjaźnia, to by poprostu zaniżało znaczenie tego słowa) z kimś na kogo normalnie nie zwróciłabyś uwagi,
- łatwiej mówić zupełnie szczerze przez neta niż patrząc komuś w oczy,
- ze znajomym z neta nie wyjdziesz sobie aby pochodzić bez celu, pośmiać się razem czy popłakać (wyżalanie itp. na czacie, gg, itp. to nei to samo!) ....
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu