Wysłany: Nie 15 Lut, 2004 20:55 Zakochałam się !!!
mam 13 lat ... zakochałam się w moim przyjacielu ... nie wiem co powinnam zrobic ... powiedziec mu ze cos do niego czuję ??? i jeszcze jedno ... czy naprawde mozna jezdzic na basen w czsie tródnych dni ??? deg pomóz mi prosze ...
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 15 Lut, 2004 21:19
moim zdaniem powinnaś mu to powiedziec, albo okazać. Jednak nie powinnas rolbić tego tak nagle bo chłopak może sie wystraszyć, najlepiej żebys okazywała mu to powoli, ale żeby zrozumiał o co ci chodiz bo mężczyxni to proste stworzenia i nie za często rozumieją gdy kobieta coś kręci....
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
nie wazne Gość
Wysłany: Nie 15 Lut, 2004 21:36 jeszcze raz dzieki ..............
panianka_wierzba dzieki ... ale jak ja mam to mu przekazac ... i mogłabys napisac cos do autora rafała ?? ( jego temat to pomocy )
Na basen możesz chodzić, oczywiście używaj w tym czasie tamponów. Zmieniaj je co max 4 godziny.
Jest jedno "ale": Jeśli ciężko znosisz miesiączki, to basen może dla Ciebie nie być przyjemny. Sprawdź to - jeśli bardziej Cię boli, jesteś bardziej spięta, to nie ma sensu chodzić na basen. Jeśli odwrotnie - to czemu nie? .
Panienka_wierzba ma rację - faceci są PROŚCI i nie rozumieją całej gry prowadzonej przez kobiety. Pamiętajcie o tym i nie wymagajcie od nas zbyt wiele. My naprawdę nie potrafimy się wielu rzeczy domyślić, które Wam przychodzą z łatwością.
Za to świetnie wbijamy gwoździe .
Moim zdaniem nie powinnaś mówić!! Takie wyznania przeważnie niszczą przyjażń ... Twój przyjaciel może siem do Ciebie zrazić i wtedy nie będzie ani chłopaka ani przyjaciela... Bądź dla niego miła i rozmawiaj z nim zwyczajnie może z czasem on tesh siem w Tobie zakocha...wtedy na pewno to wyczujecie!! A na razie spróbuj przejść to uczucie... Życzem powodzenia
Wiesz, wcale nie musisz mówić mu od razu, że go kochasz...powiedz mu, że jest Twoim najlepszym przyjacielem, że bardzo go lubisz i szanujesz, może on wtedy sam dojdzie o co chodzi ;-)))
W "trudne dni" można chodzić ma basen, jeśli tylko użyjesz odpowiedniego tamponu. Jednak, jeśli jesteś "młodą kobietą", to podobno nie wskazane jest używanie tamponu (można zachorować na Zespół Wstrząsu Toksycznego, czy jakoś tak...już nie wiem sama )
_________________ - :] Pozdrooffka dla ffszystkich! [: -
Ps. Jestem tu nowa więc wybaczcie mi błędy i wpadki ;-))))
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 10 Mar, 2004 22:18 Re:
soosharka napisał/a:
Wiesz, wcale nie musisz mówić mu od razu, że go kochasz...powiedz mu, że jest Twoim najlepszym przyjacielem, że bardzo go lubisz i szanujesz, może on wtedy sam dojdzie o co chodzi ;-)))
W "trudne dni" można chodzić ma basen, jeśli tylko użyjesz odpowiedniego tamponu. Jednak, jeśli jesteś "młodą kobietą", to podobno nie wskazane jest używanie tamponu (można zachorować na Zespół Wstrząsu Toksycznego, czy jakoś tak...już nie wiem sama )
Ną tą "dziwną chorobę o której mówisz" (nie pamiętam jak to się nazywa ) nie można zachorować kiedy jest się własnie "młodą kobietą" i używa się tampony. Można zachorowac na to od np. zbyt rzadkiego zmieniania tamponów, kiedy za często używa się tamponów (najlepiej używać tamponów tylko na basen lub w jakiejś potrzebie a nie tak nosić zawsze. Trzeba dać pochwie "odpocząć") lub kiedy nie trzeba używac tamponów a wkłada sie je "na próbę" (jak jakaś dziewczyna nie ma jeszcze miesiączki a chce zobaczyć jak to jest mieć tampon). Są specjalne tampony (mini bodajże) wyprodukowane dla "młodszych kobiet". Oczywiście można ich używać, nalezy jednak pamiętać o tym, co napisałam wcześniej.
Ną tą "dziwną chorobę o której mówisz" (nie pamiętam jak to się nazywa ) nie można zachorować kiedy jest się własnie "młodą kobietą" i używa się tampony. Można zachorowac na to od np. zbyt rzadkiego zmieniania tamponów, kiedy za często używa się tamponów (najlepiej używać tamponów tylko na basen lub w jakiejś potrzebie a nie tak nosić zawsze. Trzeba dać pochwie "odpocząć") lub kiedy nie trzeba używac tamponów a wkłada sie je "na próbę" (jak jakaś dziewczyna nie ma jeszcze miesiączki a chce zobaczyć jak to jest mieć tampon). Są specjalne tampony (mini bodajże) wyprodukowane dla "młodszych kobiet". Oczywiście można ich używać, nalezy jednak pamiętać o tym, co napisałam wcześniej.
zespół wstrząsu toskycznego (tss) moje drogie to bardzo żadkie schorzenie. i jak to mają w zwyczaju żadkie schorzenia 'żadko dopadają kobiety używające tamponów' jak i również 'żadka dopada kogokolwiek'. Więc jeśli tylko stosujemy się do zaleceń zamieszczonych w 'instrukcji obsługi' w pudełeczku tamponów wszystko powinno teoretycznie być w porządku. (TSS wsytępuje także jako powikłanie pogrypowe) Zawsze nasze życie wiąże się z ryzykiem. to tak jakby nie wychodzić z domu, bo można być potrąconym przez samochód.
Tampony mini są wyprodukowane dla młodszych kobiet, jak i również dla kobiet o bardzo małych krwawieniach. Osobiście używam tylko tamponów, od pierwszej miesiączki. Nie umiem wprost znieść uczucia posiadania podpaski. Na początku używałam tamponów mini, ale później przerzuciłam się na 'regular'. Najważniejsze, by dobrać tampon odpowiedni do krwawienia. W tamponie czuję się czysto, pewnie, a czasem nawet zapominam, że mam okres. (to brzmi jak tandetna reklama.. conajmniej)
'pochwa musi odpocząć' - mam wrażenie, że mięśnie każdej pochwy doskonale poradzą sobie z utrzymywaniem takiego 'ciała obcego' jakim jest tampon.
_________________ wiadomo - maj, te sprawy... drzewa całe w pąkach.
serce pojemne jak przedwojenna wanna
Myśle, że możesz jeździć na basen podczas okresu, ale zakładaj wtedy tampony mini które są przeznaczone specjalnie dla dziewic i osób które pierwszy raz ich używają.Uważam jednak, że od czasu do czasu powinnas założyc zwykłą podpaskę.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."