| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Zakochałam się !!!
Autor Wiadomość
nie wazne
Gość
PostWysłany: Nie 15 Lut, 2004 20:55   Zakochałam się !!!

mam 13 lat ... zakochałam się w moim przyjacielu ... nie wiem co powinnam zrobic ... powiedziec mu ze cos do niego czuję ??? Question i jeszcze jedno ... czy naprawde mozna jezdzic na basen w czsie tródnych dni ??? Question deg pomóz mi prosze ...
Przejdź na dół
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Nie 15 Lut, 2004 21:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

na basen w czasie trudnych dni można jeździc, wystarczy użyć tamponu dopasowując go rozmiarem do wielkości krwawienia w danym dniu.

Numer Gadu-Gadu
2891618
nie wazne hehe
Gość
PostWysłany: Nie 15 Lut, 2004 21:06   Dzieki ...

dzieki ... ale wracajac do kochania... co powinnam zrobic ?? Question Question Question
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Nie 15 Lut, 2004 21:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem powinnaś mu to powiedziec, albo okazać. Jednak nie powinnas rolbić tego tak nagle bo chłopak może sie wystraszyć, najlepiej żebys okazywała mu to powoli, ale żeby zrozumiał o co ci chodiz bo mężczyxni to proste stworzenia i nie za często rozumieją gdy kobieta coś kręci....

Numer Gadu-Gadu
2891618
nie wazne
Gość
PostWysłany: Nie 15 Lut, 2004 21:36   jeszcze raz dzieki ..............

panianka_wierzba dzieki ... ale jak ja mam to mu przekazac ... i mogłabys napisac cos do autora rafała ?? ( jego temat to pomocy )
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 16 Lut, 2004 00:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Na basen możesz chodzić, oczywiście używaj w tym czasie tamponów. Zmieniaj je co max 4 godziny.

Jest jedno "ale": Jeśli ciężko znosisz miesiączki, to basen może dla Ciebie nie być przyjemny. Sprawdź to - jeśli bardziej Cię boli, jesteś bardziej spięta, to nie ma sensu chodzić na basen. Jeśli odwrotnie - to czemu nie? Smile.

Panienka_wierzba ma rację - faceci są PROŚCI i nie rozumieją całej gry prowadzonej przez kobiety. Pamiętajcie o tym i nie wymagajcie od nas zbyt wiele. My naprawdę nie potrafimy się wielu rzeczy domyślić, które Wam przychodzą z łatwością.
Za to świetnie wbijamy gwoździe Wink.

korbka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 17 Lut, 2004 15:37   moim zdaniem...

Moim zdaniem nie powinnaś mówić!! Takie wyznania przeważnie niszczą przyjażń ... Twój przyjaciel może siem do Ciebie zrazić i wtedy nie będzie ani chłopaka ani przyjaciela... Bądź dla niego miła i rozmawiaj z nim zwyczajnie może z czasem on tesh siem w Tobie zakocha...wtedy na pewno to wyczujecie!! A na razie spróbuj przejść to uczucie... Życzem powodzenia
Powrót do góry
soosharka

PostWysłany: Pią 05 Mar, 2004 18:46   Re: Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiesz, wcale nie musisz mówić mu od razu, że go kochasz...powiedz mu, że jest Twoim najlepszym przyjacielem, że bardzo go lubisz i szanujesz, może on wtedy sam dojdzie o co chodzi ;-)))

W "trudne dni" można chodzić ma basen, jeśli tylko użyjesz odpowiedniego tamponu. Jednak, jeśli jesteś "młodą kobietą", to podobno nie wskazane jest używanie tamponu (można zachorować na Zespół Wstrząsu Toksycznego, czy jakoś tak...już nie wiem sama Razz)

Ps. Jestem tu nowa więc wybaczcie mi błędy i wpadki ;-))))
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 10 Mar, 2004 22:18   Re: Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

soosharka napisał/a:
Wiesz, wcale nie musisz mówić mu od razu, że go kochasz...powiedz mu, że jest Twoim najlepszym przyjacielem, że bardzo go lubisz i szanujesz, może on wtedy sam dojdzie o co chodzi ;-)))

W "trudne dni" można chodzić ma basen, jeśli tylko użyjesz odpowiedniego tamponu. Jednak, jeśli jesteś "młodą kobietą", to podobno nie wskazane jest używanie tamponu (można zachorować na Zespół Wstrząsu Toksycznego, czy jakoś tak...już nie wiem sama Razz)

Ną tą "dziwną chorobę o której mówisz" (nie pamiętam jak to się nazywa Razz ) nie można zachorować kiedy jest się własnie "młodą kobietą" i używa się tampony. Można zachorowac na to od np. zbyt rzadkiego zmieniania tamponów, kiedy za często używa się tamponów (najlepiej używać tamponów tylko na basen lub w jakiejś potrzebie a nie tak nosić zawsze. Trzeba dać pochwie "odpocząć") lub kiedy nie trzeba używac tamponów a wkłada sie je "na próbę" (jak jakaś dziewczyna nie ma jeszcze miesiączki a chce zobaczyć jak to jest mieć tampon). Są specjalne tampony (mini bodajże) wyprodukowane dla "młodszych kobiet". Oczywiście można ich używać, nalezy jednak pamiętać o tym, co napisałam wcześniej.

Eregoth
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 10 Mar, 2004 23:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

panienka_wierzba napisał/a:
......bo mężczyxni to proste stworzenia....

wyprasza sobie Smile

orient-express

PostWysłany: Czw 11 Mar, 2004 06:59   Re: Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mroweczka napisał/a:
soosharka napisał/a:

Ną tą "dziwną chorobę o której mówisz" (nie pamiętam jak to się nazywa Razz ) nie można zachorować kiedy jest się własnie "młodą kobietą" i używa się tampony. Można zachorowac na to od np. zbyt rzadkiego zmieniania tamponów, kiedy za często używa się tamponów (najlepiej używać tamponów tylko na basen lub w jakiejś potrzebie a nie tak nosić zawsze. Trzeba dać pochwie "odpocząć") lub kiedy nie trzeba używac tamponów a wkłada sie je "na próbę" (jak jakaś dziewczyna nie ma jeszcze miesiączki a chce zobaczyć jak to jest mieć tampon). Są specjalne tampony (mini bodajże) wyprodukowane dla "młodszych kobiet". Oczywiście można ich używać, nalezy jednak pamiętać o tym, co napisałam wcześniej.

zespół wstrząsu toskycznego (tss) moje drogie to bardzo żadkie schorzenie. i jak to mają w zwyczaju żadkie schorzenia 'żadko dopadają kobiety używające tamponów' jak i również 'żadka dopada kogokolwiek'. Więc jeśli tylko stosujemy się do zaleceń zamieszczonych w 'instrukcji obsługi' w pudełeczku tamponów wszystko powinno teoretycznie być w porządku. (TSS wsytępuje także jako powikłanie pogrypowe) Zawsze nasze życie wiąże się z ryzykiem. to tak jakby nie wychodzić z domu, bo można być potrąconym przez samochód.

Tampony mini są wyprodukowane dla młodszych kobiet, jak i również dla kobiet o bardzo małych krwawieniach. Osobiście używam tylko tamponów, od pierwszej miesiączki. Nie umiem wprost znieść uczucia posiadania podpaski. Na początku używałam tamponów mini, ale później przerzuciłam się na 'regular'. Najważniejsze, by dobrać tampon odpowiedni do krwawienia. W tamponie czuję się czysto, pewnie, a czasem nawet zapominam, że mam okres. (to brzmi jak tandetna reklama.. conajmniej)

'pochwa musi odpocząć' - mam wrażenie, że mięśnie każdej pochwy doskonale poradzą sobie z utrzymywaniem takiego 'ciała obcego' jakim jest tampon.

Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 11 Mar, 2004 17:38   tampony Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Myśle, że możesz jeździć na basen podczas okresu, ale zakładaj wtedy tampony mini które są przeznaczone specjalnie dla dziewic i osób które pierwszy raz ich używają.Uważam jednak, że od czasu do czasu powinnas założyc zwykłą podpaskę.

Numer Gadu-Gadu
730730
Odpowiedz do tematu