| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
WStydzę się
Autor Wiadomość
_szyszka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 18:31   WStydzę się Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Embarassed Embarassed JAk wiecie mam 11 latek. Ostatnio zaczeły mi rosnąć malutkie włoski pod pachami.Zaczynam się pocić i dlatego muszę używać desodorantu.Nie wiem czy w moim wieku też się pociliście i czy także zaczynały wam rosnąć włoski? Sad Embarassed
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marog6 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 18:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Powiem ci że ja mam 13,5 i dopiero teraz zaczeły mi rosnąc włosy pod pachami, ale jak narazie mocno sie nie pocę, a używać dezodorantów trzeba
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 18:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie ma się czego wstydzić to jest dojrzewanie pewnie twoim koleżankom tęż rosną włosy pod pachami to poprostu dojrzewanie Very Happy

Junior
Junior

PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 18:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To pierwsze objawy dojrzewania i nie ma sie czego wstydzić! to przecież całkiem normalne. Mi zaczęly rosnac jak miałam ok. 12 lat..

O Bosh... no dobra w takim razie napisze ze są to JEDNE z pierwszych objaów dojrzewania !

Może być?!

Ostatnio zmieniony przez rodzynka dnia Sob 03 Kwi, 2004 13:51, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2975498
marog6 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 18:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

rodzynka napisał/a:
To pierwsze objawy dojrzewania i nie ma sie czego wstydzić! to przecież całkiem normalne. Mi zaczęly rosnac jak miałam ok. 12 lat..
Nozalezy u kogo pierwsze, moim zdaniem to nie sa pierwsze u wszytkich gdyż u mnie pierwsze włosy łonowe pojawiły sie w wieku ok. 11,5
edit.
Czy ja wiem może trochewczesniej zaczeły rosnąć, ale juz tego za bardzo nie pamiętam

Ostatnio zmieniony przez marog6 dnia Sob 03 Kwi, 2004 09:54, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 19:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mam 12 lat a włosy zaczeły rosnąć mi parę miesięcy temu czyli mniej więcej tak jak Tobie. Naprawdę nie ma się czym zamartwiać!Dojrzewasz! Wink Ty masz narazie takie delikatne włoski ale zobaczysz co będzie,jak będziesz miała "dżungle" Mad Pozdrawiam!

marog6 napisał/a:
rodzynka napisał/a:
Nozalezy u kogo pierwsze, moim zdaniem to nie sa pierwsze u wszytkich gdyż u mnie pierwsze włosy łonowe pojawiły sie w wieku ok. 11,5

No właśnie zgadzam się z marog6 ponieważ włosy pod pachami są wg. mnie chyba mnie jedną ze "środkowych" faz dohrzewania...Chociaż zdarza się,żę wyrastają one wcześniej/później. Mi np. zaczęły rosnąć włosy pod pachami napewnonie na samym poczatku i na pewno nie były pierwsze! Wink

@ngel 13 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 19:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ho ho! mi zaczely wlosy lonowe i pod pachami rosnac gdzies jak mialam 10 lat...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1340718
Mon!śka Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 03 Kwi, 2004 12:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mnie zaczęły rosnąć włoski pod pachami ok. 13 roku życia i rosną bardzo powoli.

Co do pocenia - to normalna rzecz jeżeli dojrzewasz. Jest to jeden z "procesów" dojrzewania.

POZDRAWIAM!!! :***

_szyszka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 03 Kwi, 2004 12:22   Bardzo dziekuję Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Smile Very Happy Bardzo dziękuję że odpowiedzieliście na moje pytania . Wink
Piszcie jeszcze, wszystkich wysłucham Wink Razz do zobaczonka
z góry dziękuję Surprised
Powrót do góry
Nieznajoma13 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 03 Kwi, 2004 20:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmmm... z tego co pamiętam to ja zaczęłam dojrzewać też coś w podobnym wieku i nie wiem dokładnie czy w wieku 11 czy 12 lat zaczęły mi rosnąć włoski pod pachami... to nic dziwnego, że zaczynasz się bardziej pocić bo to naturalna oznaka dojrzewania! Lecz najważniejsze jest w tej sytułacji zachowanie higieny czyli musisz się koniecznie częściej myć i odzywiście używać antyperspirantów bo same mycie jednak nie wystarcza Sad wię ctak to jest... Nio to papa i 3maj się i nie przejmuj się tym :-) tak to już jest z kobietami, a Ty z tego co tu napisać już się powoli stajesz małą kobietką Smile możesz być z siebie dumna biggrin tak mi kiedyś mama powiedziała jak dostałam pierwszy raz okresu biggrin hihi

Powrót do góry
jagusia
Gość
PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 08:01   Mam ten sam poblem!

Też mam 11 lat i tez tak jak tobie rosna mi włoski ale podobno tak juz jest jeden dojrzewa szybciej a drugi wolniej nie martw sie to minie ja też mam tki problem ale próbuje sie tym nie martwić w końcu kiedyś musimy zaczać dojrzewać no nie?

NARKA!!!!
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 16:01   włoski Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Każdy dojrzewa w swoim tepmie...ja nie pamiętam ale mi włosy pod pachami zaczęły rosnąć chyba jak miałam właśnie 11 lat...kiedy będą już duże możesz je golić a narazie jeśli sa małe i prawie niewidoczne nie masz się czym stresować Smile Jeśli będziesz się pocić utrzywaj antyperspirantów.

Numer Gadu-Gadu
730730
Odpowiedz do tematu