O związku dojrzewania i wzrostu niedawno dyskutowaliśmy na tym forum http://dzieci.best.pl/forum/viewtopic.php?t=294.
Ty bierzesz hormon wzrostu i niezależnie od okresu będziesz dalej rosnąć - o to się nie martw! Ile urośniesz i jak szybko - to tylko wie Twój organizm i być może Twój lekarz. My możemy tylko gdybać . Ale szanse na 158 masz naprawdę duże.
Nastka...choć jesteś starsza o rok i weim że powinnaś być wyższa ode mnie (bo jesteś wyższa) to masz dobrze, bo możliwe, że ja w ogóle nie urosnę do twojego wzrostu
KleO nie martw się o nic!
Dla mnie lekarze wróżyli że urosnę tylko 148!
A ja już od dawna mam 153!
Takwięc nie wierz w to co przypuszczają lekarze bo nie zawsze się sprawdza , jestem tego najlepszym przykładem
Trzymaj się!
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Pią 28 Lut, 2003 17:16
KleO!!!
mam w zkole kolezanke ktora chodzi do gimnazjum.
w pierwszej klasie byla nawet nizsza niz ja teraz ale w drugiej dostala miesiaczki i jest o durzo wyszsza ode mnie .
a miesiaczki kazda z nas sie doczeka.
<pa>
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
Wysłany: Sob 01 Mar, 2003 09:37
nastus
pierwsze miesiaczki ktore zazwyczaj sa nieregolarne moga trwac dlugo(np.2 tyg) lub bardzo krotko (2 dni) wiec nie ma sie co martwic
a regolarna miesiaczka powinna trwac od 5-7 dni (czy jakos tak)
Pa!
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
Używani tampona nie jest okropne ja używam ale bardzo żadko na basen jak ide np. na zimnowisku czy kolonii a tak to raczej nie uzywam.Przyznam ze pierwszy raz mialam problem z wlozemniem tampona i czasem nadal mam problemy dlatego ze zadko ich uzywam moze 5 razy do roku zale czy mam miesiaczke na koloni .
_________________ Wisła Kraków duma wszystkich Polaków!!!
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 09 Mar, 2003 12:58
NaStKa ! To już dostałaś miesiączke ? Dlaczego mi o tym nie powiedziałaś ? ja nie chce miesiączki ! Jak dostane miesiączke to pójde do apteki kupić sobie coś żeby dostać MENOPAUZE ! Widziałam reklame w aptece ! Ale wtedy bede bezpłodna...
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 09 Mar, 2003 13:00
A bezpłodna nie chce być bo wtedy nie urodze dziecka
Wysłany: Nie 09 Mar, 2003 13:59
a ja chce miec miesiaczke!
nie wiem czemu ale chce.
a o te tampony pytam bo ja czesto chodze na zawody (mam 2 srebrne medale) plywackiei postanowilam co najmniej raz w tygodniu chodzic na basen.
i jak dostane miesiaczki to ... bedzie po prostu xle bo po pierwsze boje sie miesiaczki (troszke)
po drubie boje sie tamponow (bardzo)
kleO:
nie maa czegos takiego zeby miec menopauze.
sa srodki ktore pomagaja utrzymac rownowage zyciowa w czasie menopauzzy
PA!
eh...miesiaczka wydaje sie być czymś takim "fajnym" tylko wtedy gdy sie jej niema , ale wierzcie mi , to wcale nie jest takie "fajne" , podczas gdy już sie miesiaczkuje spada na nas duży obowiązek....
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 09 Mar, 2003 18:05
No NaStKa...chciałaś mieć miesiączkę to teraz ją masz. Ja niechce tej miesiączki w ogóle jej nie chce ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Właściwie to teraz jestem chora. Mam grype, więc dlatego takie przeczucia. Z dnia na dzień czuje się lepiej i siły troche powraca (dzięki Bogu). To z zmęczenia nie chce miesiączki, bo nie mam teraz do tego siły, ale jak będe zdrowa to będzie inaczej