| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
No nie znowu te włosy!!!!! POMOCY
Autor Wiadomość
jagusia
Gość
PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 08:19   No nie znowu te włosy!!!!! POMOCY

mam dosyć długie włosy i strasznie szybko mi si przetłuszczają! no i jeszcze ten łupież zaden szampon nie pomaga co mam zrobić myc codziennie????? (niechce mi sie)

CO MAM ZROBIĆ????
Przejdź na dół
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 16:03   włosy Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W okresie dojrzewania włosy często się bardzo mocno przetłuszczają..nie znam zadnego sposobu aby to zatrzymać..poprostu myj włosy często i dokładnie...możesz również urzywac odrzywek w sprayu specjalnie przystosowanych do takiego rodziaju włosów jaki masz..moje włosy kiedyś były suche i myłam je raz na tydzień..teraz bardzo szybko sie przetłuszczają i yje je co dwa dni a czasem nawet codziennie..nie ma na to żadnej rady.. Sad

Numer Gadu-Gadu
730730
Nyszka
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 17:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

popieram poprzednie osoby

Mozesz ściąc włosy,ale nie na łyso tylko np. pocieniowac je

MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 22:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja bym była za ścięciem włosów. Nie na łyso, ale tak za ucho... Włosy staną się mocniejsze i może zaczną się mniej przetłuszczać... Próbuj coraz to nowych szamponów przeciwłupieżowych. Najpierw radziłabym uporać się z tym problemem, a dopiero później zająć się przetłuszczaniem... I myj włosy często (przy krótkich to mały kłopot) biggrin

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4715251
jagusia
Gość
PostWysłany: Czw 29 Kwi, 2004 12:52   DZIĘKI ALE...

Moje włosy są bardzo gęste i CIENIOWANE w dodadku ta łupież i ciągłe swędzenie!!!!!!!!!! Sad
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 29 Kwi, 2004 16:02   Re: DZIĘKI ALE... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jagusia napisał/a:
Moje włosy są bardzo gęste i CIENIOWANE w dodadku ta łupież i ciągłe swędzenie!!!!!!!!!! Sad

Sedzenie?? Mi się zdjae że ty powinnas isc do dermatologa..On ci najlepiej wybierze szampon i sporo doradzi...Słyszałam ze nizoral jest dorby...jest dośc drogi ale od czasu do czasu mogłabys umyć nim głowe..mozna go kupic w aptece. Jesli twoje włosy się przetłuszczaja myj je często, nawret codziennie i odpowiednim szamponem..jak już mówiłam nizoral jest dobry ale idź najlepiej do dermatologa to on ci coś przepisze...możesz urzywac też odrzywek, pianek itp. wzmacniających włosy.

Numer Gadu-Gadu
730730
milkunia
Gość
PostWysłany: Czw 29 Kwi, 2004 18:25   Re: No nie znowu te włosy!!!!! POMOCY

jak wiecie łupierz jest z urzywania złych szamponów mama mi kiedyś mówiła bo ja też mam łupierz Laughing że ja myjesz przeciw łupierzowym to ja masz jeszcze piane na włosach trzeba włożyć worek na głowe i chwile potrzymać ze to jest skuteczne.
Powrót do góry
_szyszka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 29 Kwi, 2004 19:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Włosy najczęściej przetłuszczają się w czasie dojrzewania.
Pojawia się łupież i mamy problemy.
Najbardziej znany jest NIZORAL.
Jest wypróbowany, dobry i bardzo skuteczny.
Zapobiega tłuszczeniu i jest przeciwłupieżowy.
No ale ma swoją jedyną wadę... Jest dość drogi.
Chyba jednak lepiej kupić i zapłacić więcej niż mieć ciągle ten sam problem , albo kupowaniu tańszych nieskutecznych szamponów.
Dobre są szampony z AVON, dla mnie bardzo Wink dobre.
Są tam Spreye i wogóle.
Niektórzy używają takich dla dzieci ---||----- no i to na niektórych działa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
korbka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 04 Maj, 2004 15:53   nio ja też mam ten problem...

Mi też się szybko włosy przetuszczają... Ale jest rada: nie noś czapek, nie czesz dużo razy włosów(chodzi mi o to że raz-trzech razy dziennie a nie co pięć minut ;D) Nio niestety myj częśto włosy, Nizoral jest bardzo drogi ale dobry To chyba wszystko co mogłabym Ci doradzić ... 3maj się!!
Powrót do góry
Gość
PostWysłany: Pią 14 Maj, 2004 15:16   

[quote="MeGi111"]Ja bym była za ścięciem włosów. Nie na łyso, ale tak za ucho... Włosy staną się mocniejsze i może zaczną się mniej przetłuszczać... Próbuj coraz to nowych szamponów przeciwłupieżowych. Najpierw radziłabym uporać się z tym problemem, a dopiero później zająć się przetłuszczaniem... I myj włosy często (przy krótkich to mały kłopot) biggrin[/quote
Dlugosc wlosow nie ma nic do przetluszczania.Jesli wlosy wypadaja wtedy faktycznie mozna przyciac ,zeby odciazyc cebulki.W okresie dojrzewania przetluszczanie wlosow jest bardzo popularne.To minie. Zostaje tylko dobry szampon i czeste mycie .Chcialam przy okazji wyprostowac jeszcze jedna bajke.Jak sie czesto podcina koncowki to szybciej rosna wlosy?Bzura .Wlos rosnie od cebulki i tepo wzrostu jest uwarunkowane genetycznie.Wlosy dlugie trzeba podcinac co 2 miesiace.Beda wygladaly ladnie i zdrowo.
Powrót do góry
Kania Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 18 Lip, 2004 12:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja też miałam długie i miałam łupież i były przetłuszczone,ściełam je i kłopot z głowy.Tylko sĄ TERAZ POŁOMANE...[/list]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4973663
lilijka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 18 Lip, 2004 18:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W okresie dojrzewania strasznie szybko sie przetłuszczją włosy. Sama musze myś je co dwa dni Sad nic na to nie pomaga...trudno tak to już jest jak sie dojrzewa... Smile

Numer Gadu-Gadu
9297757
Blandzia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 19 Lip, 2004 21:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nizoral w aptce kup
jest dosc drogi: 1 saszetka-10 zł, a cały szampon chyba 80-120zł

http://wszystkie-kolory-teczy.blog.onet.pl/ -****
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3006137
_grzeszczulka_ Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 20 Lip, 2004 13:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oo jezu Confused nawet nie wspominajcie:!: mi sie straszliwie szybko przetłuszczają włosy! często także mam łópiez i zawsze moge liczyć w sprawie lopiezu na... NIEZORAL Smile b. skuteczny jak dla mnie szampon Wink ale na przetłuszczające się włosy ja nie mam sposobu Neutral używałam wiele preparatów i nic nie pomaga..." to sa własnie wady dorastania" <- tak twierdzi moja mama. ale co do ściącia włosów to sądze ze to nie jest dobry pomysł. gdy ma sie dlugie włosy a są przetłuszczone to mazna jako tako spiąc i nie żuca sie tak w oczy. ale jak są krótko opcięte to one sie sklejają itd.. nie wygląda to ładnie Shocked

Numer Gadu-Gadu
2419438
Luna Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 20 Lip, 2004 14:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A probowalas head&shoulders na łupiez? W przypadku mojej rodziny lepiej zadzialal niz nizoral.

Numer Gadu-Gadu
4557715
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu