Wysłany: Pon 26 Kwi, 2004 08:19 No nie znowu te włosy!!!!! POMOCY
mam dosyć długie włosy i strasznie szybko mi si przetłuszczają! no i jeszcze ten łupież zaden szampon nie pomaga co mam zrobić myc codziennie????? (niechce mi sie)
W okresie dojrzewania włosy często się bardzo mocno przetłuszczają..nie znam zadnego sposobu aby to zatrzymać..poprostu myj włosy często i dokładnie...możesz również urzywac odrzywek w sprayu specjalnie przystosowanych do takiego rodziaju włosów jaki masz..moje włosy kiedyś były suche i myłam je raz na tydzień..teraz bardzo szybko sie przetłuszczają i yje je co dwa dni a czasem nawet codziennie..nie ma na to żadnej rady..
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Ja bym była za ścięciem włosów. Nie na łyso, ale tak za ucho... Włosy staną się mocniejsze i może zaczną się mniej przetłuszczać... Próbuj coraz to nowych szamponów przeciwłupieżowych. Najpierw radziłabym uporać się z tym problemem, a dopiero później zająć się przetłuszczaniem... I myj włosy często (przy krótkich to mały kłopot)
_________________ "... Idąc ulicą zauważ biednego kamyka,
jesiennego liścia, zapracowaną mrówkę,
małego wróbelka, jedną chmurkę na niebie,
pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
jagusia Gość
Wysłany: Czw 29 Kwi, 2004 12:52 DZIĘKI ALE...
Moje włosy są bardzo gęste i CIENIOWANE w dodadku ta łupież i ciągłe swędzenie!!!!!!!!!!
Moje włosy są bardzo gęste i CIENIOWANE w dodadku ta łupież i ciągłe swędzenie!!!!!!!!!!
Sedzenie?? Mi się zdjae że ty powinnas isc do dermatologa..On ci najlepiej wybierze szampon i sporo doradzi...Słyszałam ze nizoral jest dorby...jest dośc drogi ale od czasu do czasu mogłabys umyć nim głowe..mozna go kupic w aptece. Jesli twoje włosy się przetłuszczaja myj je często, nawret codziennie i odpowiednim szamponem..jak już mówiłam nizoral jest dobry ale idź najlepiej do dermatologa to on ci coś przepisze...możesz urzywac też odrzywek, pianek itp. wzmacniających włosy.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
milkunia Gość
Wysłany: Czw 29 Kwi, 2004 18:25 Re: No nie znowu te włosy!!!!! POMOCY
jak wiecie łupierz jest z urzywania złych szamponów mama mi kiedyś mówiła bo ja też mam łupierz że ja myjesz przeciw łupierzowym to ja masz jeszcze piane na włosach trzeba włożyć worek na głowe i chwile potrzymać ze to jest skuteczne.
Włosy najczęściej przetłuszczają się w czasie dojrzewania.
Pojawia się łupież i mamy problemy.
Najbardziej znany jest NIZORAL.
Jest wypróbowany, dobry i bardzo skuteczny.
Zapobiega tłuszczeniu i jest przeciwłupieżowy.
No ale ma swoją jedyną wadę... Jest dość drogi.
Chyba jednak lepiej kupić i zapłacić więcej niż mieć ciągle ten sam problem , albo kupowaniu tańszych nieskutecznych szamponów.
Dobre są szampony z AVON, dla mnie bardzo dobre.
Są tam Spreye i wogóle.
Niektórzy używają takich dla dzieci ---||----- no i to na niektórych działa.
korbka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 04 Maj, 2004 15:53 nio ja też mam ten problem...
Mi też się szybko włosy przetuszczają... Ale jest rada: nie noś czapek, nie czesz dużo razy włosów(chodzi mi o to że raz-trzech razy dziennie a nie co pięć minut ;D) Nio niestety myj częśto włosy, Nizoral jest bardzo drogi ale dobry To chyba wszystko co mogłabym Ci doradzić ... 3maj się!!
Gość
Wysłany: Pią 14 Maj, 2004 15:16
[quote="MeGi111"]Ja bym była za ścięciem włosów. Nie na łyso, ale tak za ucho... Włosy staną się mocniejsze i może zaczną się mniej przetłuszczać... Próbuj coraz to nowych szamponów przeciwłupieżowych. Najpierw radziłabym uporać się z tym problemem, a dopiero później zająć się przetłuszczaniem... I myj włosy często (przy krótkich to mały kłopot) [/quote
Dlugosc wlosow nie ma nic do przetluszczania.Jesli wlosy wypadaja wtedy faktycznie mozna przyciac ,zeby odciazyc cebulki.W okresie dojrzewania przetluszczanie wlosow jest bardzo popularne.To minie. Zostaje tylko dobry szampon i czeste mycie .Chcialam przy okazji wyprostowac jeszcze jedna bajke.Jak sie czesto podcina koncowki to szybciej rosna wlosy?Bzura .Wlos rosnie od cebulki i tepo wzrostu jest uwarunkowane genetycznie.Wlosy dlugie trzeba podcinac co 2 miesiace.Beda wygladaly ladnie i zdrowo.
W okresie dojrzewania strasznie szybko sie przetłuszczją włosy. Sama musze myś je co dwa dni nic na to nie pomaga...trudno tak to już jest jak sie dojrzewa...
_________________ Tak łatwo kogoś kochać
a tak trudno być kochanym
Oo jezu nawet nie wspominajcie:!: mi sie straszliwie szybko przetłuszczają włosy! często także mam łópiez i zawsze moge liczyć w sprawie lopiezu na... NIEZORAL b. skuteczny jak dla mnie szampon ale na przetłuszczające się włosy ja nie mam sposobu używałam wiele preparatów i nic nie pomaga..." to sa własnie wady dorastania" <- tak twierdzi moja mama. ale co do ściącia włosów to sądze ze to nie jest dobry pomysł. gdy ma sie dlugie włosy a są przetłuszczone to mazna jako tako spiąc i nie żuca sie tak w oczy. ale jak są krótko opcięte to one sie sklejają itd.. nie wygląda to ładnie
_________________ Dobry serek, dobry... i otwieramy buźke! I ... Aaam! AŁAAA! Al nie gryź!