chyba nic nie moze przyśpieszyć okresu, okres dostajesz wtedy, gdy matka natura{czyt. zegar biologiczny} zdecyduje o tym
by dostać okres musisz mieć ileś tam kg wagi- nie wiem dokładnie ile ale chyba 49!!!!
ale na pociesznei napisze tylko: kiedys dostaniesz i będziesz wspominać dni kiedy nie miałaś okresu
chyba nic nie moze przyśpieszyć okresu, okres dostajesz wtedy, gdy matka natura{czyt. zegar biologiczny} zdecyduje o tym
by dostać okres musisz mieć ileś tam kg wagi- nie wiem dokładnie ile ale chyba 49!!!!
ale na pociesznei napisze tylko: kiedys dostaniesz i będziesz wspominać dni kiedy nie miałaś okresu
guga15 miesiaczka napewno nie zalezy od wagi mam o wiele chudsze kolezanki i maja miesiaczke, ale wydaje mi sie ze jak ktos jest chudy to wolniej sie rzwija przynajmniej tak widac po moich kolezankach ale nie jestem pewna
_________________ Wisła Kraków duma wszystkich Polaków!!!
guga15 nie masz racjii
dziewczyna dostanie okres bez względu na to ile waży!
ja jestem tego niezbitym przykładem!
waże zaledwie 37 kg a mam okres...waga nie gra roli....
:D ja to wiem od pani od wychowania do życia w rodzinie, ze normalnie powinnien być okres jak wazysz 49 czy 45!!ja tam nie wiem bo dostałam jak byłam cięższa niż teraz jestem
waga 49-45 kg. jest potrzeby po to by okres był REGULARNY!!
(oczywiście zdarzają sie wyjątki )
12 latka :) Gość
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2003 14:30
nie zgadzma sie ze trezba miec 49 kg !! ja mam 35 i okres mam !!!
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 16 Kwi, 2003 21:00
Miesiączke nie dostaniesz jak ważysz 50 kg i masz wzrostu 160. Nie zależy to od tego. Jestem niska i mało waże mam wydzielinę śluzową i miesiączke za niedługo bede mieć. U mnie w szkole dziewczyna ma 146 m wzrostu chodzi do 3 gimnazjum i ma miesiączke. Ja mam 136 wzrostu a waże 28 kg. I tak zamało na mój wzrost.