musze cie zmartwić KleO
jeżeli masz już owłosienie (nie tylko łonowe ale i pachowe) , miesiaczka nadejdzie lada dzień , bez względu na to ile ważysz i jak wuglądasz
musze cie zmartwić KleO
jeżeli masz już owłosienie (nie tylko łonowe ale i pachowe) , miesiaczka nadejdzie lada dzień , bez względu na to ile ważysz i jak wuglądasz
ja mam owłosienie w miejscach intymnych , co prawda skąpe pod pachami ale ciemne włosy są i widoczne ... czy to znaczy że moge się spodziewać miesiączki ??
PS. sorka że nie zacytowałam, ale nie umiem po prostu ...
Rada jest prosta - porządnie poczytać nasze forum dojrzewanie. Wiele pisaliśmy już o przygotowaniach do pierwszej miesiączki. Rad padało wiele. Zachęcam do pobuszowania po wątkach tego forum!
Acha! Mam jeszcze taką małą prośbę prywatną. Zastanów się, czy nie lepiej byłoby trochę skrócić Twój podpis. Piszesz 2 linie tekstu, a pod spodem 11 linii podpisu . To oczywiście tylko moja sugestia.
pierwszy raz zdarzyło mi się tak mało napisać DEG ... zawsze staram sięm dużo pisać i wynikają z tego różne kłopotliwe perypetie ...
z resztą nie miałam zbytnio nad czym się rozwodzić ...
no ale skróciłam podpis ... mam nadzieje że się zmienił
a jeszcze co do odpowiedzi ... u mnie żadne te oznaki się nie sprawdzją ...
pozwólcie, że opowiem dłużej .... już w 2 klasie podstawówki lubiłam przymierzać obcisłe bluzeczki bo tak jakby było widać, że mam już więkse piersi ... no ale wtedy to chyba mi się raczej zdawało ... no a w 5 klasie gdy już wszystkie dziewczyny nosiły biustonosze to ja w ogóle nie miałam biustu ... no i byłam
wydzielinę śluzową mam od około roku tak jak i owłosienie w miejscach intymnych, tyle, że pod pachami to stosunkowo niedawno ... kilka miesięcy ...
chyba jestem jakaś dziwna
sorry że zasmiecam forum tematem który już się tu pojawiał milion razy , ale każdy człowiek jest inny i do każdego co innego przemawia ...
Katie - teraz masz super podpis . Dzięki.
Niestety - nie ma jednoznaczynych oznak zbliżającego się pierwszego okresu. Jednak jeśli od roku masz już wydzielinę śluzową, to ja sądzę, że okres już niedługo złapie Cię w swoje sidła.
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Czw 20 Mar, 2003 21:10
ja mam wydzieline sluzowa od lipca,
owlosienie lonowe - durze
owlosienie
pachowe - srednie
i nie wiem czy oznakiem dojrzewania sa...pryszcze?
kiedy mniejwiecej dostane miessiaczke?
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
Zakochana Gość
Wysłany: Pią 04 Kwi, 2003 22:02
NaStKa napisał/a:
Dzięki DEG
Niemam dziesięcio piętrowej szkoły tylko licząć w sumie (lewa strona 5 piąter-od piwnicy gdzie są lekcje do gór-i druga połowa też 5)
I mam jeszcze pytanie do was
Już jak dostałam okres to przestanę szybko rosnąć?
Bo ja co miesiąc rosłam 9 milimetrów!!(biorąc leki)
Teraz ile będę rosła? Są szanse że będę miała 158?
Ech... zazdroszczę... Ja w ciągu ostatnich (chyba 4 miesiecy) rosłam aż 3cm/miesiąc !!
Wiem, bo się mierzyłąm... Może mi nie uwierzycie ale tak jest...ech.. czytam, i czytam te wasze wypowiedzi i doszłam do wniosku że to fajne forum ... ))))
Pozdrawiam
3majcie się cieplutko ;*
Zakochana
:) Gość
Wysłany: Pią 04 Kwi, 2003 22:27
wiem ze to glupie, jak zwykle zow to ja:P ty wiesz deg i nameia pewnie tez kim jestem:D neiweim czmeu mkam takie glupie mysli ze nieurosne juz nawet 10 cm czyli do 159:( czy tam do 157, bo moj wzrost whaha sie czasem mam 147 czasem 149, zancz moze sie zle mierze, b w szkole jak merzyli to mialam 147! i mam glupie mysli ze nieurosne nawet do 160:( a niema co marzyc o 168... przerpaszam was moi slodziutce ze tak wcxiaz o tym psize, ale to taki moj okropny kompleks, jeden sie juz wyleczyl:) znaczy leczy sie powoli:DDD wiecie ktory:) a teraz lecze ten, ale juz niepodchodze do tegonjak kiedys, niemowie... ze tego nieznisoe, wiem, ze bede o to pytac i was meczyc wiem ze ejstem mala terrorystka:D poprstu bede wesola:) choc w ostatnich chwilach niezabrdzo mi to wcyhodzi. ale z pwodu wzrostu juz sie nieprzemuje:) to moj maly kompleks, ktory mamnadzieje z czasem se wyleczy:) tylko ze ejstem naprawde wyjatkowo maaaalutenka:P dobra.... niebede az takka zla:D i juz niemecze tym tematem...
jesczez cos. nieboje sie juz isc do ginekologa:) niewie czemu, samo mi przyszlo:DDDDD
papa
Hej! Pewnie, że wiemy kim jesteś, ale tego nikomu nie zdradzimy .
Napiszę tylko tyle - dziewczyny rosną bardzo szybko do 14-15 roku życia. Potem trochę wolniej, by wreszcie około 18-19 roku życia osiągnąć swój wzrost "docelowy".
Do 19 roku życia trochę Ci brakuje, więc nie powinnaś się martwić.
A tak BTW, to już pisałem, że Napoleon, choć był naprawdę mały, zdziałał sporo i wszyscy go podziwiają