| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Co sie może dziać??
Autor Wiadomość
Dosia
Gość
PostWysłany: Czw 10 Kwi, 2003 13:44   Co sie może dziać??

CZEŚĆ Smile Mam bardzo ważną sprawę otórz: moja przyjaciółka jest w wieku 14 lat i jak to zwykle z przyjaciółkami bywa wszystko sobie mówią, ona ostatnio wspomniała mi że ma nieregularne miesiączki, to znaczy trwa normalnie bo zawsz 5 lub 6 dni, ale przerywy trwają raz 18 a raz 29 dni, co może być przyczyną tego iż przewa między kolejną miesiączką jest Sad prawie o 11 dni spóźniona lub przyśpieszona niż druga??
Przejdź na dół
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 11 Kwi, 2003 00:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie napisałaś, jak od kiedy Twoja przyjaciółka miesiączkuje i czy zawsze miesiączkowała nieregularnie.
Na początku każda dziewczyna miesiączkuje niezbyt regularnie. Z biegiem lat miesiączki stają się coraz bardziej przewidywalne. Podane przez Ciebie odstępy pomiędzy miesiączkami mieszczą się w zasadzie w granicach tolerancji.
Acha - miesiączkę może opóźnić np. stres, zmiana miejsca zamieszkania, wyjazd itp.

Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 20 Lip, 2003 18:09   okres Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Deg ma racje. Ale sądze że jesli twoja kolezanka ma 14 lat to nieregularne miesiączki sa normalane, chyba że dostała już dawno np. w wieku 10 lat....to myśle że 4 lata byłby to okres całkowicie wystraczający do regulacji miesiączki. (chodź powszechnie wiadmo że większosc dziewcząt dostaje pierwsza mieisączkę w wieku 13 lat) Jeśli jest tak jak mówie tzn. twoja kolezanka miesiączkuje juz od dawna a mimo to ma krwawienia nieregularne powinna udać się do ginekologa.

Numer Gadu-Gadu
730730
Odpowiedz do tematu