KleO! Świetny post! Gratulacje! Jak ty to robisz??
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 17 Cze, 2004 22:04
He, he, mam ten post już rok Zresztą zobacz datę tego tematu na pierwszym poście na pierwszej 'stronie'
Wtedy byłam pierwszy raz na tym forum, wiedziałam, wiem i będę wiedziała dużo o mieszączce, bo czytałam wcześniej poradnik niż weszłam na te forum
Rany, mój najpotężniejszy post na całym tym forum, nie tylko 'DOJRZEWANIE'
Ale spoxik
ja mam 166cm wzrostu rozmiar stanika 75aa owłosienie i jestem wyższa od mojej nauczycielki i mam ...10 LAT!!!i nie mam miesiączki1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 28 Cze, 2004 19:21
KleO-najpopularniejszy ten post jest tylko pod względem wyświetlania. Znaczy to jest najczęściej otwierany post, ale nie ma najwięcej odpowiedzi.
Sami- Zależy jaka to jest nauczycielka(w jakim jest wieku). Starsze kobiety zazwyczaj są niskie. A to,że Ty jesteś wysoka to też nie jest nowość. Ja mam 150, prawie 13 lat a moje wszystkie koleżanki mają z...170 Teraz właśnie da się zauważyć, że dzieci są coraz wyższe. Tobie akurat tak się trafiło. Brakiem miesiączki się nie przejmuj-kiedyś i Ciebie to dopadnie
P.S. na przyszłość-pisz wszystko w jednym poście a nie bezmyślnie "nabijaj".
No to ja mam odwrotnie, bo mam prawawie 13 lat i 150 cm wzrostu i wszyscu do mnie mówią że jestem chuda i mała i sie pytają czy ma 10 lat!!!!!! To jest jeszcze gorsze chciałabym mić tyle co ty chociaż w moim wieku
To jest naprawde okropne. Może i sobie wyobrażasz jak ja sie wtedy czuje. Tyjestes wyzsza od swojej nauczycielki a ja niższa od wszystkich!
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 01 Lip, 2004 22:43
mroweczka - według mnie (jak na tym forum) jest najwięcej odpowiedzi; sprawdź
Gość
Wysłany: Pią 02 Lip, 2004 16:11
ja mam 13 latek 165 wzrstu a stanika nie nosze włosy łonowe mam itd i miesiączki nie mam za to mam wydzieline i to jest wnerwiające :evil: a ja miałam zajecia wychowania do zycia... w 5 i 6 klasie i miałysmy kilka lekcjui razem z chłopakami ale więcej osobno a w 6 klasie dostałysmy książeczke i 3 podpaski a własciwie 4 bo jedna na noc w rózowym pudełeczku bo to były jedne zajęcia specjalnie zorganizowane a wydzieline mam jakiś już rok tylko na poczatku miałm bardzo mało a teraz dużo a mje mam dostała okres w wieku 15 lat nie wiem co mam o tym myslec acha i teraz ide do gimnazjum
Ja w 6 klasie będe miała prelekcje. Słyszałam, że dostaje się wtedy podpaski. Ja bym chciała dostać jeszcze wkładki Może dadzą, choć wątpię...
ps. Ja też nazywam się Natalia
HeyaH Gość
Wysłany: Sro 04 Sie, 2004 11:32
Ja miałam takie spotkanie z panią z firmy Always w hmmm... 6 klasie. Same dziewczyny, oczywiście chłopcy zazdrościli nam, że nie byłyśmy na angolu
My dostałyśmy pudełeczko z Always, a w środku: książeczka o dojrzewaniu, jedna podpaska i kalendarzyk. Oczywiście książeczka grzeje miejsce na półce , podpaska została ofiarowana mamie a kalendarzyk zgubiłam (sama narazie nie potrzebuję). Buehehe
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 04 Sie, 2004 13:33
My mieliśmy "Przygotowanie do życia w rodzinie" w drugim półroczu szóstej klasy. Częściej mieliśmy lekcje wszyscy razem, ale dwie lekcje były przeznaczone też wyłącznie dla dziewczyn(na jednej mnie nie było) i dwie wyłącznie dla chłopaków. Raz(nie miało to związku z PDŻWR(taki skrót )) mieliśmy prelekcje z panią z frmy Always(dziewczyny). Dostałyśmy książeczkę, pudełeczko,kalendarzyk,jedna podpaskę na noc, 3 na dzień...Chyba wszystko
A my ominęliśmy matematykę!
Ja chodzę do 5klasy i po feriach będę miała Przygotowanie do życia w rodzinie.Nie mam jeszcze okresu ani wydzieliny.Chciałabym dodać,że to forum jest super bo można tu pytać się o TE rzeczy.No więc tak.Moja klasa jest bardzo dziwna jak ktoś dostanie okres to wszystkim gada to i się przechwala jak by okres był jakąś nie wiadomo jaką rzeczą i mówią to wszystkim dookoła tak dla szpanu.Tak samo jest ze stanikami(ja nie noszę bo po co?Nanoszę się jeszcze w życiu).Prawie wszystkie dziewczyny oprócz około trzech osób noszą u mnie w klasie staniki chociaż mają nawet mniejsze piersi ode mnie i kiedyś taka Agata ubrała stanik i moja koleżanka Daria(przebierałyśmy się na WF)zaczęła się śmiać z Agaty,że nie ma na co nosić stanika.Jakiś czas potem Daria na całą szatnie krzyczała,,KTO NIE NOSI STANIKA JEST GŁUPI"powiedziałam jej,że kto nosi stanik jest głupi!Mam jeszcze jedno pytanie.Nie mam okresu ale ciągle mnie nęka to,że jak dostanę okresu to jak mam to powiedzieć mamie!?Proszę o pomoc.
_________________ Łosie z całego świata-łączcie się
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 14 Sty, 2005 15:08 Re: ALWAYS
Emkacf napisał/a:
Ja chodzę do 5klasy i po feriach będę miała Przygotowanie do życia w rodzinie.Nie mam jeszcze okresu ani wydzieliny.Chciałabym dodać,że to forum jest super bo można tu pytać się o TE rzeczy.No więc tak.Moja klasa jest bardzo dziwna jak ktoś dostanie okres to wszystkim gada to i się przechwala jak by okres był jakąś nie wiadomo jaką rzeczą i mówią to wszystkim dookoła tak dla szpanu.Tak samo jest ze stanikami(ja nie noszę bo po co?Nanoszę się jeszcze w życiu).Prawie wszystkie dziewczyny oprócz około trzech osób noszą u mnie w klasie staniki chociaż mają nawet mniejsze piersi ode mnie i kiedyś taka Agata ubrała stanik i moja koleżanka Daria(przebierałyśmy się na WF)zaczęła się śmiać z Agaty,że nie ma na co nosić stanika.Jakiś czas potem Daria na całą szatnie krzyczała,,KTO NIE NOSI STANIKA JEST GŁUPI"powiedziałam jej,że kto nosi stanik jest głupi!Mam jeszcze jedno pytanie.Nie mam okresu ale ciągle mnie nęka to,że jak dostanę okresu to jak mam to powiedzieć mamie!?Proszę o pomoc.
Rany.
1. Nie odkopuj starych tematów! Patrz na datę.
2. Zachowanie pt. "kto nosi/nie nosi jest głupi" jest bez obrazy - szczeniackie. To osobista sprawa. Ty nie nosisz, bo nie chcesz. Ok. Ona nosi (chociaż nie ma na co), bo chce. Chyba może i to nie jest powód do drwin czy coś takiego.
3. Mama to (uwaga, senasacja) też kobieta. I jakoś jak dostaniesz to "mamo, dostałam okres".
4. Nie wiem, czgo obawiasz się mówiąc mamie... Sama to kiedyś powiedziała, a uwierz mi, sama też nie może się doczekać, aż jej córka stanie się kobietą.
5. Zawsze przed okresem jest wydzelina. Póki co (jak pisałaś) jej nie masz, więc czasu na przygotowanie do 'trudnej rozmowy' masz bardzo dużo.
6. To, że ktoś ogłasza, że ma okres, to w sumie jego sprawa. Chce się chwalić, phieh, to świadczy o nim. Najwyżej on później wyjdzie na głupka.
7. Jeśli uważasz, że Twoja klasa jesy dziwna, zacznij działać. 'Zmieniać ją od środka'. Nie na chama, tylko tak zwyczajnie. Rozmawiaj z ludźmi, bo to chyba nie trudne...