jeszcze w tym wieku nie możesz powiedzieć że jesteś niska ja kiedyś byłem najwyższy w klasie a teraz mnie przerośli ci którzy byli najnizsi wiec nie ma się póki co martwić
W wieku 11 lat bylam nizsza od ciebie i nadal jestem niska (157 cm). Urosniesz, przyjdzie jeszcze na ciebie czas. Rosnie sie do 21 roku zycia a moze i jeszcze dluzej, takze sie nie martw Nie ma sposobu na urosniecie. Poprotu jedz i sie nie gloduj a bedzie dobrze.
_________________ Nie martw się, jutro będzie gorzej !
No, nie martw się. Nie każdy zaczyna dojrzewać w tym samym tempie. Widocznie możesz zacząć rosnąć dopiero za rok, a może za pół roku
Więc się nie martw, tylko ciesz się życiem...
Pamiętam, że ja byłam kiedyś jedną z najniższych osób w klasie (tak do 3 klasy), a do teraz (do 6 klasy) zdążyłam przerosnąć większość moich koleżanek i niektórych chłopców w klasie. Więc uszy do góry
_________________ Może kiedyś tu jeszcze zajrzę. Nie wiem, jak mi się zachce...
przedewszystkim musisz pić dużo mleka aby Twoje kości się rozwijały wzrost odziedzicza się po rodzinie ja np. mam 166cm moja mama 173cm mój tata 186 a brat 190
Masz prawidłowy rozwój, ja też kiedys byłam najwyższa z dziewczyn do 6 klasy, a teraz skończyłam 1 gim i jestem jedną z najniższych a mam 162 cm. ale jeden z kolegów z klasy ma 145 cm wiec się nie przejmuj. I napewno jeszcze urośniesz A poza tym to wzrost chodzi w parze genetycznie choć są wyjątki moi rodzice nie są zbyt wysocy mama ma 160 cm a tata 169 cm. a mój brat ma 185 i nadal rośnie
No widzisz... To co się przejmujesz. Sorki, ale wcześniej nie wzięłam pod uwagę twojego wzrostu, a ty wcale taka niska nie jesteś. Jedź serki, pij mleko, dużo jogurtów, Danonki:D
A sądząc po wzroście twoich rodziców możesz byc jeszcze wysoka. A z tego, co mi się wydaje ty jeszcze nie zaczęłaś zbyt intensywnie dojrzewać.
_________________ Może kiedyś tu jeszcze zajrzę. Nie wiem, jak mi się zachce...
justila_98567413 Gość
Wysłany: Wto 06 Lip, 2004 11:32 Re: do dziewczyn
Myślę,że jeszcze masz czas do rośnięcia.Poczekaj rok lub dwa!
NIe łam sie napewno jeszcze urosniesz i to duzo masz dopiero 11 lat twój organizm przez cały czas sie jeszcze rozwija i napewno będziesz duza.I nie przejmój sie ciesz sie kazdą chwilą