Ech, Ewcia, Ewcia.
Przy Twoim wzroście ważysz ZA MAŁO (porównując Cię do ideału).
Dieta 1000 kcal ABSOLUTNIE nie jest dobra dla osób dojrzewających. No, chyba że chcesz mieć... (i tu następuje długa lista chorób i powikłań - pisałem w którymś z wątków).
Tak samo BMI - to wskaźnik dla osób dorosłych.
Nie próbuj bardziej obniżać swojej wagi, ponieważ możesz solidnie zaszkodzić swojemu organizmowi (pewnie już zaszkodziłaś), rozwojowi czy też zaburzyć miesiączkowanie (pewnie już zaburzyłaś). Nie będę wspominał już o osteoporozie (łamliwości kości) czy próchnicy (mmmmmmmm! te wspaniałe wizyty u dentysty!).
Zapomnij o wszystkich dietach na najbliższe 3 lata. Wagę masz świetną (tzn. wręcz niską), wyglądasz pewnie świetnie. Nie daj się ogłupić idiotycznym pisemkom dla nastolatek.
ełe-piotra nie słuchaj. Tą dietę 150 kcal sobie wyssał z palca i pisze absolutne głupoty.
nie napisałam że głupia jesteś. I nie miałam tego namyśli. Jeśli tak to zabrzmiało - to sorka, nie taki był mój zamiar. CHodziło mi o to, że coś Ci się pomyliło. I nadl chyba jestes troche w błędzie, bo początkowa waga to 59 kg, a odejmujac od niej 8 kg to 51 kg, a to chyba troche jednak za mało. Ja też przesadziłam, że chce schudnąć do 50 kg 55 mi wystarczy.
Jeszcze raz przepraszam Mon!śka, że napisałam coś a Ty odebrałaś to jako, że ja mysle że Ty głupia jesteś. sorcia, naparwde jesli tak to zabrzmiało - nie chciałam aby tak wyszło.
Deg, wiesz podjęłąm pewną decyzję - chcę schudnąć do 55 kg, a potem utrzymac tę wagę dużo ćwicząc. Nie zauwązyłąm żadnych zaburzeń - mam nadzieje że tak bedzie dalej. Wiesz, dużo osób zapewnia mnie że wyglądam dobrze, ale dla mnie nie jest dobrze. A wskażnika BMI używam dla pewnego przybliżenia. A dieta ełe piotra jest dla mnie głupotą, wiec nawet nie miałam zamiaru jej próbować. Stracić 1 kg to nie taki porblem -
może polecicie mi coś na szybsza przemianę materi, to nie bede musiała sie tak głodować - bo zjeść to ja lubie...
Pozdrawiam cieplutko
Ps. Deg, a jaka jest idealna waga do mojego wzrostu i wieku??
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 04 Lip, 2004 13:30
Masz 15 lat, wzrost 171 zm wzrostu (sama bym tyle chciała mieć a mam 165 czy nawet mniej) ważysz 59kg. (ja waże 54) Powinnaś ważyć około 60, 61,2 kg. to by była waga w sam raz dla dojrzewającej młodej dziewczyny w twoim wieku i wzroście.
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Dzieki Deg, ale mimo wszystko zostanę przy swojej wadze - 56 kg. Już się nie odchudzam, tylko codiznnie jeżdże minimum 1 h na rowerku ( 1 godzinka - spalam 600 kalorii!!!)
Pozdrawiam cieplutko
llloojhgafbs Gość
Wysłany: Nie 11 Lip, 2004 20:12
siemka czy sądzicie zę przy wzroście 161 wazyć 52 kg to duża nadwaga ??
dlaczego "prawie zawsze"??
Nio a od tygodnia codizennie rano i wieczorem robie po 200 brzuszków!! NIe to żebym sie chwaliła, ale naprawde jestem z siebie dumna!!! Nie odchudzam się, ale przyzwycziałm sie do dietetycznego jedzonka, wiec jem to na co mam ochote. A waze nadal 56 kg. wiec chyba jest dobrze.